Bebe preko 4 kg i mogucnost komplikacija pri porodu?
Cure, prije 3 dana na UZ mi je procijenjena beba na 4220g :shock:
Termin mi je prosao prije 4 dana, a kako je krenulo ovo moje debelo nece van. Ja sam u strahu da mi nece proci kroz karlicu, da ce se zaglaviti, ma sve horor situacije. Da zavrsavam na carskom rezu, cak mi savjetuju indukciju :x :x , radi toga!
Kako ste vi mame prosle sa krupnim bebama, dajte mi neke rijeci utjehe,jer ja sam do sada bila skroz cool i veselila se porodjajnom iskustvu da bi me sada obuzela nevidjena panika :cry:
Re: Bebe preko 4 kg i mogucnost komplikacija pri porodu?
Citiraj:
aprilska_mama prvotno napisa
Cure, prije 3 dana na UZ mi je procijenjena beba na 4220g :shock:
Termin mi je prosao prije 4 dana, a kako je krenulo ovo moje debelo nece van. Ja sam u strahu da mi nece proci kroz karlicu, da ce se zaglaviti, ma sve horor situacije. Da zavrsavam na carskom rezu, cak mi savjetuju indukciju :x :x , radi toga!
Kako ste vi mame prosle sa krupnim bebama, dajte mi neke rijeci utjehe,jer ja sam do sada bila skroz cool i veselila se porodjajnom iskustvu da bi me sada obuzela nevidjena panika :cry:
Meni se indukcija čini kao najgori izbor. I meni su je spominjali kao mogućnost, ali rekla sam da želim čekati prirodan početak i počelo je pri kraju 7. dana nakon termina, rodila 8. dan. Porod je bio jako dobar, iako se nisam uspjela izboriti za položaj koji sam htjela, a nisu mi dali ni da se krećem :x No bar sam uspjela spriječiti drip što mislim da je jako dobro jer je i moja beba bila velika (4.050), pa bi uz prenabrijane trudove možda došlo i do pucanja maternice. Moji su bili sasvim djelotvorni, super sam se otvarala, na kraju rodila bez epiziotomije uz neznatno pucanje koje nisam ni na koji način osjetila (moja gin bila oduševljena). Inače sam krhke građe, uskih bokova (nosim 36/38, tj. small). Imaj povjerenja u svoje tijelo i prati ga! (Inače, nije ni carski kraj svijeta, sve moje frendice na carskom su se odlično i brzo oporavile.)