Psić i ljubomorno dijete - pomoćććććććććć!!!!
Drage mame i tate trebam pomoć,
prije mjesec dana udomili smo štene, problem je moj 3,5 godišnji dječačić koji ju nikako ne može prihvatiti (jedinac je). Viče na nju, želi ju udariti, ako ju želi podragati gleda kako bi to bilo grubo, kada mu dam da ju šeta namjerno ju želi povući i to je popračeno smijehom, kad ju želim približiti da legne pored njega i da ju pomazi gura ju nogama od sebe. Strašno. Sada je prošlo mjesec dana... Isnaprobala sam apsolutno uključivanje, znači on ju hrani, dajem mu da ju šeta. Pokušala sam da se zajedno igramo...ali njemu je zabavno kada ona zacvili jer joj vuče kost (igračku iz usta)... Visim kao kobac nad njima...u strahu da štene ne izraste puno trauma od njega.
Pokušala sam se postaviti i tako da svaki put kad ju pokuša udariti mora otići u sobu na razišljanje i to da ukoliko joj nanosi bol ju moram tješiti dok se prestane plašiti, a mogli smo se zajedno družiti. Nikada nije dijete bilo zapostavljano radi psa, svaki put kad ju vodim vani, povedem i njega. Ja jednostavno više ne znam kako da se adaptira. Razumijem da ju je shvatio kao konkurenciju i da je razmaženi ljubomorko, ali...Ima li netko slična iskustva? Šta da radim? :-(