Koliko često dajete meso?
Zanima me koliko puta tjedno vaša djeca jedu meso (ako jedu)?
Koliko količinski pojedu mesa u jednom obroku?
I, postoji li podatak koliko je optimalno?
Pokušavate li nabaviti domaće (provjereno što se tiče hranjenja) ili dajete iz marketa, mesnica i nije vam bitno?
Jedu li mesne prerađevine, kobase, pršute, kulene i slične stvari?
Koliko su proteini iz mesa važni za rast i razvoj djeteta (i ostalo iz mesa)?
Je li nužno da dijete ima svakodnevno jedan mesni obrok jer je to bitno za mali organizam u razvoju?
Možda negdje postoje odgovori na ova pitanja, znate li linkove?
Zašto pitam? Moje dijete jede meso cca 3 puta tjedno za ručak, pojede i komadić domaće kobase za doručak ili večeru jednom ili dva puta tjedno (iako se zalomi i da ne jede po deset dana); nabavljamo domaću piletinu, puretinu i junetinu, ali nemamo nikada sve u zamrzivaču nego jedno vrijeme imamo piletinu, pa dođe sezona za junetinu pa za puretinu i tako. Pojede otprilike komadić mesa kao 1,5 - 2 spojene kockice lego duplo. Ne znam je li to premalo? Dobila sam kritiku da mi je dijete nisko rastom jer jede premalo mesa. Na to nisam znala odgovoriti. Ima li to veze?
Sad mi je mrak u sobi (bebač spava) pa ne mogu napisati njegove točne mjere što se visine tiče, ali uvijek je bio na nekoj donjoj granici ili blizu. Sitan je, iako ja i muž nismo niskog rasta (184, 174). Nije nikako prihvaćao dohranu, počeo je jesti normalno prije cca 2 mjeseca (do tad cicanje do besvijesti). Sad ima 23 mjeseca.
Šta kažete na ovo?