Trina prvotno napisa
I u razredu mog sina (prvašić) ima djece koji imaju problema s rastavljanjem na slogove,samim time sa čitanjem i piasanjem. A gradivo ide, matematički zadaci su pisani, sve šteka zbog toga. I imaju velikih problema jer ne mogu pratiti nastavu kako treba, uvijek su nekako iza drugih. iako je uvriježeno mišljenje da djeca u školi uče čitati i pisati, oni to stvarno trebaju znati prije škole. Bar osnove. A rastavljanje riječi na slogove i slova je osnova koja se može naučiti vrlo rano.
To što je jedinica..mislim kakve to veze ima s ičim? kao da ja kažem da su moji iz mnogobrojne obitelji pa moje treće, četvrto dijete ne mora znati ništa jer-je četvrto, nema se vremena. Koji put se mi malo uljuljamo u vlastite filmove a vrijeme nas pregazi. Dijete mora učiti i biti u toku. Sedmogodišnje dijete je veliko i sposobno (osim ako nema intelektualnih poteškoća, a tvoje nema) za puno toga. Ako ne želiš da ima ozbiljnih poteškoća u školi i da postane još povučenija i nježnija zbog osjećaja manje vrijednosti, napravi nešto po tom pitanju. I nemoj se uvrijediti zbog otvorenosti nego se uhvati posla, ona može i u mjesec dana napraviti čuda.