Kao što naslov kaže, od prije dva dana me rasturaju leđa iz čistog mira. Nemogu si naći odgovarajući položaj. Ujutro se nisam mogla ustat iz kreveta od bolova, a kasnije se malo smirilo ali boli stalno. Molim pomoć što bi moglo biti?
Printable View
Kao što naslov kaže, od prije dva dana me rasturaju leđa iz čistog mira. Nemogu si naći odgovarajući položaj. Ujutro se nisam mogla ustat iz kreveta od bolova, a kasnije se malo smirilo ali boli stalno. Molim pomoć što bi moglo biti?
Pa ne znam šta da ti kažem, mene leđa bole već 3g, od druge trudnoće...svaki dan...ali baš svaki...80% dana mogu funkcionirati bez tableta protiv bolova, ostale dane sam kao dr. House, ne funkcioniram bez toga. Jednog lijepog dana kada uhvatim vremena možda i odem doktoru.
Ja se još nisam susrela s trudnoćom, borimo se za nju. neznam šta je bilo odjednom mojim leđima
E sad,ne Mora biti nista,a moze biti bilo Sta. Zadnji mjesec trudnoce,isto su me tako uhvatila leda,pogotovo donji dio,nikako spavat,nikako naci polozaj.
Ispostavilo se da imam bakterijsku upalu bubrega, crp otiso U nebesa.
A mozda je neki drugi problem,mozda si istegla neki misic. Odi do doktora :)
ako puno sjedis, u istom polozaju, malo se kreces, ne vjezbas itd
i tako godinama
hoce ledja to pokazati
prije nekog vremena sam imala isti slucaj, jedva sam se digla iz kreveta, nisam se mogla sagnuti da obujem cipele :sick:
najgore mi je bilo nakon ustajanja iz kreveta, malo bi popustilo kad bih se kretala, hodala, ali je i dalje boljelo
proslo mi je nakon 5, 6 dana samo od sebe
Nekada su me rasturala. Izbacila sam stolicu, godinama učila sjedeći, ručajući, čitajući na pilates lopti, ubacila yogu, kaksnije i drugo vježbanje. Naravno, najprije sam isključila skolioze i slične dijagnoze. Otišla bih stručnjaku, ne bih se tabletirala, jer se problem tako ne rješava.
Kod mene su dva uzroka bolova u leđima:
- loš krevet / jastuk (upravo tražimo novi krevet, stari je ušao u 14. godinu - vrijeme mu je za mirovinu u vikendici)
- loš stolac + puno sjedenja na poslu i inače
Rješenje koje se za mene pokazalo dobrim je yoga (2-3 puta tjedno) iako zimi kad manje hodam i pješačim primijetim pogoršanje.
Kada u trudnoći može doći do bolova u leđima i u kojem djelu?
U bilo kojem trenutku...
Trudnoća je druga priča - tkivo se širi, kosti namještaju na novi način + beba pritisne na neka osjetljiva mjesta i eto... Meni nije nikako odgovaralo spavati na leđima u trudnoći (iako tako spavam cijeli život, izvaljena ko klada), morala sam na boku. Boljela su me križa (nisko sam nosila starijeg sina). Boljeli su me i kukovi i noge i kuhale su mi se, pa sam obožavala bosa hodati po betonskom podu (kuliru) u kuhinji, na užas mm-a.
Pa čak i u ranoj trudnoći?
Da, ali ja sam imala hematom, pa sam morala mirovati nekoliko tjedana. Kasnije se to povuklo i sredina trudnoće mi je bila ok, a pred kraj sam opet crkavala.
U drugoj trudnoći me ništa nije boljelo, ali sam veći dio proležala jer sam se prerano otvarala - tako da ti ne mora biti ništa strašno ako boli, ali isto tako ne znači da je sve ok iako te ne boli.
Bilo je već tih tema, možda netko od cura uspije pronaći koju staru...
Sretno!
To za trudnoću nisam sigurna, mm kaže meni da sam trudna (bilo bi dobro), testić nisam radila, narekla jesm, trenutno na duphastonima da dobijem pa krećemo u postupak, u 10 mj pila klomifene možda tek sad došlo do nećega? Krevet imamo novi, super madrac.
mene je I u prvoj trudnoći, a I sada (još ju nisam potvrdila testom) s nekih 5 tjedana rasturala križobolja. Ne onako kako ti opisuješ u prvom postu, vise kada nešto radim sagnuta, umorim se, pogotovo krajem dana.
mene često bole leđa, prije trudnoće je bilo grozno, znlo se dogoditi da nisam mogla ni hodati. Sad me bole samo kad mi počinje PMS. Dosta mi pomaže jantarna ogrlica
i kod mene leđa nakon drugog poroda... upravo krenula kod fizijatra... nije našla neki jasan uzrok ali me je poslala na bris za bakterije clamidiu, e. coli i slično jer kaže da zna biti i od tih beštija...
Preporuka svakodnevna vježba i na stolici tijekom radnog vremena i kasnije doma na podu... istezanje i jačanje leđnih mišića...
p.s. slikala i kralježnicu ispalo da je preravna ali ništa alarmantno...
Susrela sam se sa sličnim problemom prije 2 godine. Počelo boliti iz čista mira, nikada prije nije. U donjem dijelu leđa. Kad ustanem (ako uspijem ustati) dok se valjda ne razgibam i ne ugrijem - jedva bih se kretala.
Bili u mpo-u tad.. krenula sam i fizioterapeutu... kako mi je on objasnio - od moje ukočenosti u donjem dijelu leđa je i lošija prokrvljenost maternice pa je i to potencijalni uzrok problema.
Nakon 3 terapije kod njega i 3. postupka - ostala sam trudna. Cijelu trudnoću me nije zabolila kralježnica (a natukla sam 14 kg), i tek 2-3 mjeseca nakon poroda počelo opet. Sad idem svakih 2 mjeseca kod njega da me "održava" :)
Imam i frendicu koju su leđa bolila i od novog madraca, dok se nije tijelo naviklo.