Kad je vrijeme da se zabrinem? Ima 16 mj. i hoda uz namještaj, diže se sam, ali je sav naopak od prvog dana. Dakle, posjeo se s 10 mj. iz položaja dok je ležao na leđima, odnosno napravio je trbušnjak i tako sjeo. Ono normalno posjedanje iz položaja četveronoške ulovio je prije cca mjesec i pol, puzao nikad nije i zapravo uopće ne kuži taj položaj. Ako ga stavim na trbuh ni ne pokuša se dignut u četvernoške položaj već se obično okrene na leđa i sjedne pa se onda primi za nešto i digne. Hoda isključivo uz nešto. Nema šanse da se pusti čak niti za jedan korak. Dakle, nije nepokretan, nije lijen, nije nezainteresiran, ali je definitivno naopak :) Bio je malo veća beba pa sam ja (a i pedijatrica) mislile da malo kasni i zbog toga - 10 kg sa cca 8 mjeseci. Sad ima 11 kg i 16 mj.
E sad oko nas svi u toj dobi hodaju i bitno su samostalniji od njega. Nije da sam zbog toga pod nekim preveliki stresom i jasno mi je da neka djeca brže savladavaju, neka sporije...ali sad se već pomalo pitam - je li vrijeme da se brinem...jer ja ga svo vrijeme puštam da lovi svoj tempo, nisam ga nigdje vodila osim našoj pedijatrici koja je fakat okej, a on stvarno nije napredan :) Istina bog, priča bitno bolje nego njegov brat u toj dobi pa možda mu je taj dio mozga 'zaposleniji'