Treptanje očima= alergija?
Unazad dva mj E je počela treptati očima ( ne žmirkati-da onak skupi oči već baš ubrzano treptati). To sam prvo primjetila dok je gledala crtic ili ipad pa smo to odmah ukinuli no treptanje se nastavilo tijekom cijelog dana. Mislila sam da je neki tik ( sad je u toj dobi -3g i 4 mj) pa onda nesto eeg joj nije dobar ( ima febrilne konvulz. pa to stalno kontroliramo) pa smo se zabrinuli da je nesto neuroloski ( uvijek moze preci u epi) , ali srecom nakon mj dana ponovljeni eeg je u redu i neuropedijatrica je uklonila te sumnje i zadnje obavimo pregled kod oftamologa i ona kaze alergija! Njoj oči nikad nisu bile crvene, ni naotečene, ni suzile ni ništa.. Ponekad bi ih malo trljala, ali ništa pretjerano. I reče jos najvjerojatnije na brezu..ne znam kako je to ocjenila.. Nisam primjetila da manje trepće doma, a vise vani..
Zanima me da li je netko imao jos tako očnu alergiju bez ikakvih vidljivih simptoma na oku ( osim tog treptanja)?
Mislim ovo je najbezazlenija dijagnoza koju je mogla dobiti od svega sto smo mislili, ali brinu me te kapi koje je dobila Maxidex - 3x dnevno 14 dana.. Kad sam dosla kod svoje pedice po recept prvo me pitala jel vam objasnila da su to kortikosteroidi i da se smiju kapati najvise 5-7 dana.. Ne, rekla nam je 14 dana..aha onda dobro-ak vam je ona tako rekla ... I sta sad da ja mislim... Da ne pricam da je svako kapanje nagovaranje i natjeravanje pol sata, a onda urlanje...