Citam sve i svasta pa nek mi netko iz Zg molim vas pomogne. Sto sve predati uz zahtjev za DD?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Citam sve i svasta pa nek mi netko iz Zg molim vas pomogne. Sto sve predati uz zahtjev za DD?
Uz zahtjev za prvo priznavanje prava na doplatak za djecu (NOVI KORISNICI) dostavlja se:
Za podnositelja zahtjeva:
- osobna iskaznica – preslika
- potvrda MUP-a o statusu azilanta, stranca pod supsidijarnom zaštitom ili statusa člana njihove obitelji
- rješenje centra za socijalnu skrb, odnosno odluka suda (o skrbništvu, udomiteljstvu o čuvanju i odgoju djeteta)
Za djecu za koju se traži doplatak:
- dokaz o rođenju djeteta (izvadak iz matice rođenih, rodni list, potvrda o rođenju)
- potvrda o redovitom školovanju za svu školsku djecu koja su navršila 15 godina,(nakon ostvarenog prava, potvrda se dostavlja i prilikom upisa u svaku novu školsku godinu)
- za djecu s utvrđenim težim oštećenjem zdravlja potvrda se ne dostavlja.
Za ostvarivanje prava prema posebnim uvjetima:
- dokaz (nalaz i mišljenje ili rješenje) o postojanju oštećenja zdravlja djeteta
- dokaz o smrti roditelja
- dokaz o postojanju potpune i trajne nesposobnosti za samostalan život i rad roditelja
- dokaz da je prebivalište roditelja nepoznato
- rješenje o oduzimanju poslovne sposobnosti roditelja.
Za članove kućanstva:
- osobna iskaznica za punoljetnog člana – preslika
- izvadak iz matice rođenih, rodni list ili potvrda o rođenju za maloljetnu djecu za koju se ne traži doplatak.
Za utvrđivanje ukupnog dohotka :
- potvrdu ISPLATITELJA PRIHODA o ostvarenim prihodima podnositelja zahtjeva i svih članova kućanstva u prethodnoj kalendarskoj godini (plaća ostvarena kod poslodavca za rad u tuzemstvu inozemstvu, naknade ostvarene zbog njege i skrbi o djetetu, naknade za vrijeme privremene spriječenosti za rad, naknade zbog nezaposlenosti, naknade zbog profesionalne rehabilitacije)
- potvrdu POREZNE UPRAVE o oporezivom dohotku
- mirovinsku uputnicu ili presliku rješenja o mirovini za člana kućanstva.
Dokaze o prihodima ne podnosi podnositelj zahtjeva koji pravo ostvaruje za dijete s utvrđenim težim oštećenjem zdravlja. niti za dijete smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog Hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.
Ovo sto sam ti boldala, to je za normalnu okolnost, zahtjev kupis u nn
Dokaz o primanjima s porezne uprave za muza? Ja sam na porodiljnom, ja trebam obrazac sa hzzo?
da sa porezne ti treba dokaz o primanjima
da. i ti trebaš i puno, puno živaca