gledala sam topic"bucka"o velikoj djeci,pa me baš zanimaju sitne bebe,
moja Noa je sa 6 mj.imala 7500 g i 65 cm i prema drugoj djeci mi izgleda tako sitna
Printable View
gledala sam topic"bucka"o velikoj djeci,pa me baš zanimaju sitne bebe,
moja Noa je sa 6 mj.imala 7500 g i 65 cm i prema drugoj djeci mi izgleda tako sitna
evo i nas u klubu mrvica
rođen s 3010 g / 49 cm
6 mj. 7050 g / 68 cm
Ne znam jel bi se i moj Grga mogao ovdje priključit,ali on meni djeluje sitan prema svim ovim bucama oko nas. Rođen je dosta velik- 3700 g i 51 cm. A sada sa 4,5 mjeseca ima 6650 g i 64 cm. Jel to previše za sitnu bebu? Jel je za bucka definitivno premalo :lol: !
mi smo s 4,5 bili na 6350 gr i 65 cm
i mi se pridruzujemo mrvicama
s 3 mjeseca 5220 g i 60 cm
da li smo i mi mrvica? 5800 i 60
sekica je u tom periodu izgledala kao špagetica :) , a ovaj mali ima pršutiće :P
E sad... mrvice su relativan pojam..rodila sam mrvicu koja je imala i manje grama i manje cm nego Vid (47)..a prije navrsenog 6. mj. je presao 9 kila, ne znam koliko trenutno ima cm i grama, ali tezak je u svakom slucaju...nekad mrvice ne ostanu mrvice :)Citiraj:
Mirta30 prvotno napisa
Ziva istina Pandora,evo vam za utjehu :
Moja je Sara rodena sa 1800 i 45 cm..danas ima 15 godina i teza je od mene 53 kg.i 160 cm.zdrava i normalna ( ima alergiju no nasljedno je).a bila je sitna i dinamitna!! :P
i lara je u sitno: 10,5 mjeseci, a jedva 8 kg, nosi robicu 62-68.
bar je nosim bez problema!
Ma kako sitna!? Lara je sa 6mj imala 7150g i 65cm i ne izgleda mi nimalo sitno... ima buckaste obraze, kulenčiće na nogama, špekec na trbuhu :lol:Citiraj:
la11 prvotno napisa
Kad se rodila bila je prava mrvica (2370/46).
Vidim da Sven super napreduje... :DCitiraj:
Pandora prvotno napisa
Aha..skupljamo skupljamo grame...a i mama je pocela skupljati u zadnjih mjesec dana...no dobro ona nikad nije ni bila mrvica :)Citiraj:
Larita prvotno napisa
I mi smo mrvice, rodila se sa 2940g 50 cm, a sada sa tri mjeseca ima 5600g. i 57cm.
mi sutra napustamo ovu skupinu (0-1)... a danas smo bili kod pedijatra na mjerenju...
otkad je propuzao, luka dobiva jako malo na kilazi, no po rijecima pedijatra bitno je da napreduje i da je zdravk'o dren...
dakle,
rodjen je sa 3800g/52cm
1. mj. 4800g / 57cm
3.mj. 6400g / 62cm
6mj.7180 / 69cm
8.mj. 7450 / ?
12.mj 8150 / oko 73cm (migoljio se pa ne znamo tocno)
a jos nam je pedic rekao da,kad je vidio mene i mm-a, -moze nam reci da se ne nadamo debeljusu jer smo oboje visoki i mrsavi (mm izrazito)...
dobro jede (dapace, super), dobro kaki, krv mu je dobra... sve pet!
no, ja (mama k'o mama) bi da mi je malcice deblji :/
I N. je sitnija beba, rođena s 3350 i 49 cm, a s 6 mj je imala 6800 i 64 cm. Sada nosi još i neku robicu od 4-6 mj, i nije joj mala. Inače, meni su male mrvice baš medene i ja sam se nadala jednoj takvoj :angel:
i mi smo mrvice... rođena je s 3130g i 50 cm a sada na zadnjem vaganju s 6 mjeseci 6100 g i 67,5 cm(tanka a dugačka!)...sada smo 7,5 mjeseci...
Jel i mi ovde spadamo?
Sa 6 meseci imao 7600 gr i 67,5 cm
9 mj; 8 kg i 68 cm
Hej La11... mi bili na kontroli u utorak... 9mj (manje par dana)... 8kg... 69cm
A obrati pažnju na datum rođenja... :lol:
baš super,iste su
mi idemo slijedeći tjedan, pa .....
Citiraj:
la11 prvotno napisa
moja D je sa 2 god imala toliko kg :/
imate topic o sitnoj djeci :)
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...792&highlight=
da,vidjela sam da ima ali u dobnoj skupini 1-3,jaš malo pa ćemo u tu skupinu
9mj i 6 dana
7900 gr i 71 cm
pih! :P
11 mjeseci i 10 dana, a 8 kg
ali stvarno ne bih voljela da budemo naj na ovom topiku. danas cijeli dan pojela je 3 zlicice tikvice
Imamo nove mjere pa da malo podignemo topic.... :*
11mj... 8900g...72cm
bas smo danas bili na mjerenje:
roden je 2450 g i 47 cm
a danas, poslije 6 mjeseca:
5500 g i 62 cm.
Enea je rodjena prije 4,5 mjeseca s 3500gr i 50 cm
Jucer smo bili na vaganju i imamo 5300 gr i 61 cm.
Dakle ima li jos koja manekenka nase dimenzije :roll:
jooooj a mi smo rođeni sa 2,750 i dugi 47cm.
ali je zato ,bar se meni čini dobro narasla, ja mjerila 74 cm. evo u petak godina dana ;)
ja sam u prvi razred krenula sa 19 kg. a MM sa 20. :roll:
Klo, stariji smo od vas 1 dan i trenutno imamo 8100gr i 74cm ("kućno mjerenje" - poslije ročkasa izađemo sa najfriškijim informacijama od strane pedice (nije valjda da smo mi prvi na top ljestvici? :mrgreen: )
izgleda da jesmo :lol:
perun, a zakaj nisi na ljetnim bebama?
mi baš nismo lagani ali smo zato "kratki "
10 mj , 9240, nategnutih 70 cm ! :(
mi baš nismo lagani ali smo zato "kratki "
10 mj , 9240, nategnutih 70 cm ! :(
ovo nategnuti mi je baš super :lol: :lol:
to je zato što je sestra rekla 69,5-70 , pa mi 70 bolje zvuči :mrgreen: !
Moj stariji sin je stalno bio u kategoriji velika djeca pa sam sada zbunj ? ! ( 12mj, 12 kg, 81 cm)
to me podsjetilo na situaciju prošle godine u bolnici kad sam ležala na čuvanju trudnoće :lol:
svaki tj. u pon. se mjere trudnice , tako ja stala na onu vagu di ima za izmjeriti, sestra veli 1,59 a ja njoj , daj nemojte pisati tako ,napišite 1,60
da se ljepše vidi jer si onako djelujem premala :mrgreen:
A di je taj topic?Citiraj:
la11 prvotno napisa
Buffy, Enea i Kaleb su rođeni u razmaku od 3 dana s istom dužinom i težinom...Neću reći koliko on sad ima. :roll:
Nisam na ljetnim bebama jer sam zapela na Dohrani :PCitiraj:
klo prvotno napisa
Šta treba učiniti da budem na ljetnim bebama?
Jel ovo "izgleda da jesmo" - znači da je moja prva ili dijelimo prvo mjesto?! :mrgreen:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...332&highlight=Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
I mi se javljamo među "sitnu" dječicu :)
Ella je rođena sa 3.080 i 48 cm. Sada sa 4 mjeseca je velika 64 cm i teška oko 6 kg. (Idemo na sistematski u ponodjeljak)
Možda smo sitni, al smo elegantni :mrgreen: :D