imam loša iskustva sa školarcima i općom praksom voljela bih da mogu kod istog dr s bebon a privatno mi je to preskupo. ima li netko iskustva s privatnim zdravstvenim osiguranjem koje pokriva pedijatra? kako to funkcionira
Printable View
imam loša iskustva sa školarcima i općom praksom voljela bih da mogu kod istog dr s bebon a privatno mi je to preskupo. ima li netko iskustva s privatnim zdravstvenim osiguranjem koje pokriva pedijatra? kako to funkcionira
ima croatia osiguranje junior policu.
http://www.czo.hr/dodatno-osiguranje/junior/
nemam iskustva s tom policom, ali sam jako zadovoljna njihovom selektom.
Ova polica je sigurno na godisnjoj bazi puno skuplja nego da se ode povremeno ( u slucaju sile) po drugo misljenje kod pedijatra.
:-/
nas skolarac je kod naseg lijecnika obiteljske medicine, ali do sad zapravo nismo imali nikakvu akutnu situaciju ( a uputnice za specijaliste pise sestra .).
ne mora biti, ima puno dobrih privatnih poliklinika.
Ja sam imala Selectu u trudnoći i bila sam prezadovoljna tom uslugom tijekom te 3 godine (2 trudnoće), i sve jako dobra iskustva s privatnim poliklinikama i labovima. Osjećala sam se ko čovjek, profesionalno, brzo i praktično.
jedino nisam skužila pikula jel ti već imaš određenog pedijatra koji radi privanto pa bi htjela ići kod njega?
najbolji su oni koji su nakon dugogodišnjeg iskustva po klinikama otišli u privatnu praksu.
Ali pikula nema pedijatra, razumijete, školsko dijete joj je kod dr opće prakse, a ona bi ga rado vodila pedijatru
da. problem su mi školarci koji svuda po novom spadaju u odrasle i to je neusporedivo s pedijatrima. naravno, sve je super dok su virozice u pitanju, ali sad su mi imali uzbiljne upale pluća i ne želim nikog opanjkavati, jednostavno to nije to. te spajaju praznike, dežurstva tipa evo ti klavocin s vrata ili idi u zaraznu, a gle, nit mi treba klavocin, nit smo za zaraznu treba polako i strpljivo pratiti dijete ponekaf.krvne pretrage se gledaju preko stola.. nije to do moje doktorice meni je ona super nego jednostavno to nije sustav primjeren djeci....
Misim
da ti je najsigurnije i najdenostavnije ( i najjeftije) koristiti hitnu sluzbu i specijaliste.
Nazalost.
uf šteta. mislim da je to konačan razlog da emigriram :) joj to da si totalno prepušten sustavu koji to više nije ...
a i u zaraznoj idu u odraslu ambulantu, ma bolje da šutim
Onda za respiratorne idete na Srebrnjak, oni su do 18 godina.
tenx. ovaj put smo se izvukli. za sljedeći put. nadam se da neće biti uskoro.
E, da , a za ostalo ( ako mozes, po mjestu stanovanja) dajes prednost djecjim bolnicama ( Klaiceva, Srebrnjak...). Na hitni prijem mislim.
Sve primaju do 18 godina.
da, ali recimo ovaj put nismo nikako mogli na hitnu, temp niš strašno, djeca hidrirana, dišu normalno. to što im deset dana ne prolazi "viroza" ili 4 dana "grlo" na zinnatu, nije za hitnu, a ja cijelo vrijeme vidimda to nije što kažu. em kašalj čudan em povraćanje sve čudno ali kako to dokazati a da ne dobiješ kolutanje očima "joj,mama" dijete normalno sjedi u ordinciji. jeeeddva se izborila, zguglala sve, povadila privatno krv i molila rtg naravno tipična atipična upala pluća. sad je već epidemija po školama mycoplazm@. i još sam jadna jer je oporavak 5 dana od sumaneda i u školu. ko da se bez njih ne može uškoli.u mojoj srednjoj suostajali po mjesec dana doma poslje upale pluća a sad nema majci mile lale
Pikula , nama je nasa ( i tvoja )pedijatrica rekla da dovedemo njoj dijete na dijagnostiku ako obiteljska ne bude znala sto sa njim. To nam je rekla za starije. Mlade ce ostati kod nje i nakon navrsenih 7 godina , za kronicne bolesnike napravi iznimku . Tako da probas sa njom razgovarati.
budemo. a morali smo jednom probati.
Samo bih potpisala sirius za hitnu.
I pikulu za emigraciju :-)
Da.
Npr., u hitnu Klaićevu vikendom redovito dolaze pijani "stariji maloljetnici".
Primaju ih sve do (burno proslavljenog) 18-og rođendana.
Meni se police privatnog osiguranja za pedijatriju nisu isplatile, tj. prestale su biti isplative onog trena kad su ukinuli (Croatia) neograničen broj krvnih pretraga, urina i UK i kad su počelil uvjetovati dječju policu s "upsellom" (moraš uzeti i jednu policu za odrasle, mislim - to je bila situacija od pred 3 godine).
Kod nas je specifična situacija, dijete je još uvijek školsko, ima kao fol svog pedijatra, ali kao da i nema, jer je u našoj ambulanti fluktuacija pedijatara naprosto nevjerojatna (ili je tako svugdje) - u njenih 6 godina života promijenila su se 4 službena pedijatra, garnirano s beksrajnim zamjenama, znači, skoro pa svaki drugi put je novo lice kojem moram ab ovo pjevat priču "my name is Luka, I live on the second floor", ali makar znaju tipa što po školama hara (što ovi doktori opće prakse nemaju šanse znat) i ostale stvari baš koje su za djecu.
Dakle, ja imam iskustvo korištenja miksa "državni pedijatar" (uz razumijevanje da će to uvijek biti druga osoba, bez ikakvog kontinuiteta, i s minimalno vremena, pa bih se jako dobro pripremila), privatnika kojem bismo odlazili 2-3 puta godišnje (taj nas je čak i znao više od fluktuirajućeg prepoterećenog državnog pedijatra koji je uvijek bila maltene druga faca), plus odlaske u hitnu koja najviše prati djetetov specifičan problem). To mi se pokazalo najbolje.
Mislim da se privatna polica koja pedijatra pokriva ne isplati, iz ovih razloga:
- te su police, u pravilu, složene da se zapravo isplate osig. kući, a ne pacijentu (osim ako nije heavy user, ili jako savjestan, pa će ići koristiti besplatne preglede -što neće nitko za dijete, iz "trauma" razloga),
- negdje se vežu za nužnost da kupiš još jednu policu (to se even. odna isplati ako si ti savjestan pacijent i iskoristit ćeš njihov paket ful)
- ionako imaju trijažu pa ćeš se opet naći u situaciji sama plaćat krvi i urine, jer je njihov doktorski watchdog vjerojatno plaćen da trijažira, ali na način da se business case isplati osig. kući, a ne tebi.
Sretno, ja bih se odlučila na državnog doktora + hitnu + privat ped. ili ovako kako kažu zamolit starog ped ako dijete ima spec. problem.
Da nadopunim :): u slučaju dvojbe uvijek ćeš mislit da te šalje na više pretraga nego što je potrebno, uvjetuje pregled liječnika itd. - naćat ćeš se u situaciji plaćat više i radit pretrage za koje nisi ziher da trebaju (kao što državno nekako uvijek misliš da štede na tebi na pretragama) ili se natezat isto tako kao što se i sad već natežeš, samo ćeš imati dodatni fiskni trošak police za osiguranje.
Zato ti ja mislim da ti je najbolji miks - malo doktor, malo hitna, malo privatno neki ped ili netko u koga imaš povjerenja, ili lab pretrage itd.
I još malo :): atipična upala pluća i mjesec dana apstinencije od škole... ako sam te dobro skužila u brzini, to je neko tvoje očekivanje jer "tako je bilo prije" (ne znam kad prije, naša mladost ili?) - mislim da se to po novim parametrima ne radi, osim ako nije bilo neke hospitalizacije i teških komplikacija. Govorim ti iz perspektive majke astmatičara, koje je preboljevalo takve upale, pa nismo imali tako drugu apstinenciju niti od vrtića (barem kad se dijete unormalilo i približilo 5-toj godini).
hvala svima na iskustvima i savjetima
da, vidim da je to danas đir. za vrtić nisam nikog ni pitala nego sam ih ostavila doma, a u školi do sad nije bilo niš značajno tako da me ovo iznenadilo. čula sam i mamu čije dijete ide u školu s mononukleozom jer to predugo traje samo ne vježba tjelesni.
ja to ne kužim , pa jel ' škola zbog djece ili djeca zbog škole. ak im toliko fale poslat ću imzamjenu lol
Za mononukleozu bih isto shvatila cum grano salis jesu to neki pokvareni lonci (ako nitko iz komunikacijskog lanca nije dr. struke, možda jesu). Naime, iz bliskog iskustva s mono, jetrene probe mogu bit dugo povišene, ne znam koliko si zarazan... ali, evo, u starijoj dobi, bile su povišene u jednom slučaju možda i pola godine. A osoba može funkcionirati, intelektualno, samo ne veći napori, ne ful masno. Tako da sve ti je to kako se uzme - što je točno bilo, što je točno dg., što je točno dr. rekao se nakon 2-3 mama-mami moguće ful izvitoperi. E, ako sad imaš kombinaciju da mama bolesnika nije ljubiteljica homeschoolinga, onda nije stvar da učenici fale školi, nego vice versa.
ma naravno :)
glede pokvarenog telefona- dođe moja kći doma " mama moramo reći učitelju ako imamo simptome ebole :šok:
dakle objašnjavao je učiteljkako moraju njemu reći da im nije dobro, a ne zvati svoje s moba i neki klinac pita sto to znači da nam nije dobro jel temperatura, glavobolja, povraćanje. učitelj kaže da. netko drugi kaže to su simtomi ebole.itd eto meni stigla obavijest da u školu javimo ako imamo ebolu
Lol :)!!!