Za Zg televiziju - roditelji posvojitelji
kako je jedna stranka predlozila izmjene zakona kojima bi se dobna granica za posvojitelje pomakla 10 godina, za zagrebacku televiziju trebaju roditelje koji bas iz tog razloga (stariji) nisu uspjeli posvojiti dijete.
ako nema nitko, mozda neko iskustvo roditelja posvojitelja.
pliz.
stariji posvojitelji i dobna granica
Pozdrav svima na ovome forumu,
MM je 36 i ja sam 35 godine starosti. Prije godinu dana smo podnjeli molbu za procjenu podobnosti i posvojenje djeteta do 18 mjeseci starosti.. MM je stranac i zbog toga nas nitko do sada nije pozvao na obradu ili razgovor, a iz ministarstva SS nam je objasnjenjo da MM mora da postane Hr drzavljanjin ako zelimo posvojiti zdravo djete iz Hr. Mi smo odmah pokrenuli postupak za dobivanje MM Hr drzavljanstva, medjutim to je dugacak postupak i tek u naredne dvije godine ocekujemo da ce dobiti HR domovnicu. znaci ja cu onda da budem 37 godina a MM 38 godina i prema Hr zakonu ne mozemo vise posvojiti maleno djete... Osjecamo se totalno iznevjereni , prvo smo godinama pokusavali da imamo biolosko djete a sada su nam se isprijecili Hr zakoni.. to je strasno ,jer po domovima ima i previse djeca a po CZSS previse zeljnih roditelja/ posvojitelja... link izmedju spajanja djece i roditelja je prilicno bizaran i ne bas funkcionalan.
Zasto se ne bi moglo posvojiti maleno djete sa 38 godina starosti, pa nje ovo srednji vijek da se umire oko 45 godine... moderan covjek danas zivi zdravo i sretno do dubokih 80tih godina starosti.
Nas je jedin izlaz je da Hr promjeni zakon o posvojenju u narednih par godina, mozda se i nama posreci. Mi podrzavamo svaku promjenu i modernizaciju zakona o posvojenju.
Ivca
POzdrav ivca