-
stvari za bebu
ja vec dugo citam ovaj forum a evo sad imam i par pitanja a vjerujem da mi vi sa svojim savjetima trenutno najvise mozete poomoci.
mene zanima gdje ste kupovale robicu za novorodence...svi mi savjetuju hm, c&a.....ja samo zelim da bar prvih mjesec dana imam 100% pamucnu robicu...jer u onim jeftinijim komadima robe bar za nas odrasle zna biti svakakvih nezdravih materijala pa i metala. gdje biste mi preporucili kupnju? ima li neka nasa firma koja proizvodi robicu? ili je to svejedno i ja kompliciram oko nebitnih gluposti? :)
druga stvar....dok je bebica jako mala....treba li i sa cime cistiti nosic? jel onaj nastavak za usisivac siguran za malu bebu i da li je uopce potrebno bebi jako maloj ispuhivati nos nakon plakanja....?
eto to za sad....imala sam jos neka pitanja ali sam ih zaboravila :-o hvala cure unaprijed na vasim odgovorima :)
-
Sto se tice robe, znam da c&a drzi bio pamuk robicu. Ja se osobno nisam s tim previse zamarala, gdje je pisalo 100% pamuk, uzimala sam i nisam razmisljala je li to sad stvarno samo pamuk ili nije. Nisu bebe bas tako osjetljive :-)
E sad...za prve mjesece zivota ti se ne isplati kupovati novu robu jer ju brzo prerastu. Ja sam za oboje nesto naslijedila, nesto kupila ili preko ove burze ili preko drugih oglasnika. Otisla do zena, pogledala sto imaju i izabrala si za recimo 200kn sve sto mi treba a znas i sama sto bi za 200kn dobila u trgovini. Sigurno cete nesto i dobiti a uvijek si naknadno mozes iz svog zadovoljstva priustiti i nesto novo. Puno se novih stvari s etiketama prodaje i po raznim oglasnicima.
Zasto dovodis u vezu plakanje i zacepljen nosic? Nema ti to veze jedno s drugim. Mislim da za sasvim male bebe nisu aspiratori za nos, bar ja ne bi prije 3.mjeseca. Sad sam isla gledati na kutiju, pise od 0-6god. ali evo, ja ne bi. Mozda se javi netko tko je radio, ja nisam ni imala potrebe jer im je nos bio ok. A plakali su...oboje. Ono sto ti svakako moze pomoci je fizioloska otopina koju kupis u ljekarni (imas u staklenim bocicama razlicitih kolicina) i onu najobicniju kapaljku i svakodnevno kapas bebi u nosnice npr. navecer nakon kupanja. Ona razrjedjuje balce, omeksava ih pa lakse idu van.
-
Možeš s tim aspiratorom ja sam ga koristila dok je bila tako malena, ugl imaš dva nastavka jedan do 6 mj a drugi nakon.
Iz mog iskustva djeca kad plaću ne slini nosić. Al uvijek malo s fiziološkom pa ako neide tako onda s aspiratorom
-
Postoji aspirator koji se vuce na usta, ne na usisavac. Takav ja koristim do cca 3 mjeseca starosti. Ja sam ga kupila u jednom ducanu u Praskoj koji drzi takve stvari. Ali patronazna ce ti pokazati kako smrklje da ocistis tuljcem od vate. I to je ok, ali ne pokupi sve.
Za robicu se nisam previse zamarala. Nesto dobila, nessto kupila u ca.
-
kiri poslala bih ti privatnu poruku ali si nova na forumu pa ne mogu, možeš li me kontaktirati preko mog bloga u potpisu ?
-
Citala sam da se smanji usisavac.jacina usisavaca.dosta fizioloske i nije problem.mi slo kupili onaj za usisavac tek sa njegovih 2.god .
Do tada smo rijesavali maramicama.
Sad sam trudna i vjerojatno cu kada rodim ako bude bilo potrebe koristiti aspirator.
-
i mi smo nešto robice dobili, nešto kupili. nisam pazila na ništa posebno.
aspirator smo prvi put koristili s 4 mj. kad je dobio virozu. i meni je malo strašno izgledalo da se priključi na usisavač pa sam koristila usta umjesto usisavača :) kasnije sam se ohrabrila i stvarno stroj puno bolje izvuče, a nije preagresivno. probaj na sebi prvo pa ćeš skužiti da to više škaklja.
za redovno čišćenje nosića smo koristili vatene štapiće i fiziološku.