Imate li kakve dobre ideje i recepte za jela koja se mogu napraviti navečer za drugi dan, a da su prikladna sa predškolsko-školsku djecu?
Printable View
Imate li kakve dobre ideje i recepte za jela koja se mogu napraviti navečer za drugi dan, a da su prikladna sa predškolsko-školsku djecu?
Uh, i sama se mučim s time. Obično su to nekakvi čušpajzi, no ja uglavnom polovično skuham, zgotovljujrm prije jela (dodajem krumpir i to, ili napravim saft, a prilog sutra...). Dosta mi se dobro pokazalo i smrzavanje, skuham puno špinata, blitve...isjeckam i u škrinju, gotovo za pet min.
No ako je dijete prisiljeno samo si podgrijavati ručak....kelj, mahune, grah.....sjećam se kako je moja mama padala s nogu navečer kuhajući, pospana i umorna...a brat i ja kad bi došli iz škole prezirno pogledali u lonac i juriš na oblizeke iz frižidera. Isto to primjećujem kod svoje djece, ako nismo svi zajedno za stolom, nema šanse da pojedu nešto zdravo.
Ne, stariji je još premali za kuhaču (sad će u školu) ali da baka i/ili teta čuvalica nemaju nakuhavanja. A i mene bi veselilo da ne moram kuhati u 5-6 popodne kad dodjem s posla.
i mene zanima..please dajte koju ideju
- maneštre raznih kombinacija grahorica i povrća koje treba samo podgrijati.
- ako mogu sami dokuhati prilog (rižu, paštu, krumpir) tu ulaze u kombinaciju svi saftovi tipa gulaši, dinstano meso, mljeveno...
- navečer se mogu napraviti razni popečci od povrća koji su fini i hladni sutradan.
- juha s povrćem i lešo mesom, u njoj griz-noklice ili tjestenina
- punjene paprike/ćufte
- oprana i narezana salata (paradajz, zelena, grah, kukuruz) koju će sami začiniti i dodati joj tunu/sir/kuhana jaja
- pohane šnicle ili faširanci dobri su i hladni, mogu se složiti u sendvič sa salatom ili paradajzom
- a i dobar komad pizze od sinoć nije za bacit... ;)