ima li tko iskustva s ovim cjepivom, jel tko cijepio dijete? ja se spremam al se dvoumim kada cjepiti, 5.5. su primile infanrix i engerix a za mjesec dana ce primiti engerix pa se sada dvoumim dal sada varilix ili npr u 8 mj?
Printable View
ima li tko iskustva s ovim cjepivom, jel tko cijepio dijete? ja se spremam al se dvoumim kada cjepiti, 5.5. su primile infanrix i engerix a za mjesec dana ce primiti engerix pa se sada dvoumim dal sada varilix ili npr u 8 mj?
Jesam ja i Annabel mi je i bez obzira na cinjenicu da je cjepljena dobila vodene kozice.
Medjutim jako blago. Jedno njih 10-15. U petak je dobila a u utorak isla nazad u skolu.
Noah sam isto cjepila. Ove godine svi su u vrticu imali i cjepljena i necjepljena djeca i Noah je bio sa tom djecom i nije dobio. Volila bi da je blago ko i Annabel pa da znam da je 100% siguan za ubuduce. On je dobio neke dvije pikne a sad jel to bilo to nemam pojma.
Sve u svemu ne stiti 100% pa si moras odvagnuti sta bi.
Niti jedno cjepivo nije bezazleno pa si svi moramo sami za sebe odluciti.
Nisam cjepila djecu, ali sam cjepila sebe...
Cure mi još nisu imale kozice pa ne znam koliko sam se zaštitila s tim cjepivom. Za njih mi se čini bolje da prebole.
Vodene kozice su benigna dječja bolest.
Ako ih dijete preboli, dobiva trajni imunitet, dakle u tom slučaju su šanse da se razboli kao odrastao kada su komplikacije daleko češće, minimalne.
Nasuprot tome cjepivo, ako daje ikakav imunitet, ima ograničeno trajanje.
I time ta djeca kasnije u životu postaju izložena bolesti, upravo u odrasloj dobi kada to više i nije tako benigna bolest.
Što će reći da je vrlo, vrlo upitno postoji li i jedina korist cijepiti dijete protiv toga, osim da netko zaradi.
Moguće nuspojave i otrovi u cjepivima su priča za sebe.
Sve u svemu ne stiti 100% pa si moras odvagnuti sta bi.
Citiraj:
znam to al ak se dobiju budu jako blage, a to mi nije problem ak su blage al ak su prave-brrrrrrrr stvarno si to ne bih htjela ni zamisliti kak bi izgledalo kod nas, a toliko sam u strahu da ih ne dobiju da ih stalno ogledavam. :(
natasa kako si? dugo te nisam cula :)
izluduje me kvotanje, dzizus nikako da skuzim kako kvotat nesto, uvijek krivo kvotam :lol:
lunahor, zašto se toliko bojiš kozica za djecU?
moje obje cure su ih preboljele (nisu cijepljene), da nije bilo tih točkica ne bih ni znala da su bolesne.
jest da ih je bilo, ali nit su se puno svrbile, nit su imale temperaturu, sve je prošlo totalno laganini.
ja bih se više brinula da im ne priuštim kozice u odrasloj dobi, TO može biti gadno. :/
kvotaš tako da selektiraš ono što želiš citirati i pritisneš Quote ;)
Cure, znam da mi je još rano razmišljati o tome, ali MM nikad nije prebolio v. kozice pa me zanima kaj treba raditi ak ili kad ih Ema dobije. Koliko sam shvatila može se cijepiti i to je onda to ili?
U kojoj dobi djeca obično dobivaju kozice?
Pa zar se ne bi on mogao odmah sad cijepiti? Mislim da djeca dobivaju kozice u bilo kojoj dobi, Lea ih je npr. već imala. Ali sigurno da je veća vjerojatnost kad su uključena u kolektiv.
slazem se...Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
jos bi dodala da se ja cak i maglovito sjecam svojih kozica, pa su stavili i brata meni u krevet da ih dobije i da ih zajedno prebolimo...
imali smo blagu temperaturu i svrbilo je ali ne tako strasno.. mazali su nas nekim bijelim mlijekom.. i brzo je proslo...
bas nimalo neugodno iskustvo...
pogotovo sto nam je baka po cijele dane i dokle god smo htjeli lijepe i smijesne price... :heart:
e, da, i mm- ov polubrat dobio sa oko godinu dana vodene kozice -doslovce dvije piknice... ne bi sveki ni znala da nije otisla na redovni pregled...
Spooky, ipak si se cijepila :DCitiraj:
spooky prvotno napisa
A jel dojiš, mene je nekako stah, iako je Richter rekao da to nema veze :/
e kad bih takve mogle naruciti -narucila bi ih, al ove s temperaturpom od 5-6 dana pa u oku poa u pisi :? pa dva tjedna jedna pa nakon toga dva tjedna druga :/Citiraj:
moje obje cure su ih preboljele (nisu cijepljene), da nije bilo tih točkica ne bih ni znala da su bolesne.
jest da ih je bilo, ali nit su se puno svrbile, nit su imale temperaturu, sve je prošlo totalno laganini.
ili bar obje u isto vrijeme al one nikada nis nemaju u isto vrrijeme :cry:
bojim se za sebe :lol:
zato su meni stavili brata u krevet da ih dobije skupa samnom da ih zajedno prebolimo...Citiraj:
lunahor prvotno napisa
i ja se bojim kako cu to odraditi... potpuno te razumijem... pogotovo ako bude nesto teza varijanta...
ali se jos vise bojim stetnih poslijedica cjepiva... i igranjem sa njihovim imunitetom (posebice za ovu djecju bolest koja je mozda nekad neugodna ali stvarno nije opasna)...
a jos da su cjepiva sigurna zastita-nisu...
ma to ti nije ništa prema onom kako to može izgledat kad ih dobiješ kao odrastao.Citiraj:
lunahor prvotno napisa
moja frendica ih je jedina od svih nas na faksu imala jer nije preboljela kao dijete.
rekla je da je mislila da će umrijet :cry: .
a ako se bojiš za sebe, cijepi se ti :P .
ja sam ih imala, ne bojim se ja kozica :lol:
a cijepiti se protiv tog ceg se bojim nemrem :lol:
ma neznam nekako mi je natasina varijanta super, cjepis i dobis vrlo blagu varijantu :D tome se zapravo nadam... no necu sada sigurno jos cjepiti jer trebala bi ih cjepiti 5.6 s engerixom a nuspojave cjepiva su blage kozice 1-3 tj kasnije kada bas idemo na more, pa to bas i ne bi bipo neki potez, a pedica nam je na g.o do 10.8 tak da jos stignem odustat ili dobro promisliti 8) a do tada kak nam bog da :angel:
Meni je pedijatrica rekla da nema veze ako se cjepim u toku dojenja i da to može samo koristiti. Objašnjavala mi je nešto da je cjepivo mrtvo pa da onda nema brige...Citiraj:
Arijana prvotno napisa
Ali Varilrix i ono drugo američko su oba živa cjepiva zato se i ne smiju cijepiti trudnice, pa čak ni oni koji žive u istom kućanstvu sa trudnicom :? .
...niti ako planiraš trudnoću u sljedeća tri mjeseca.
Eto vidiš, u Dolini suza samo je neznanje beskonačno. Mislim da "naš" letak za cijepljenje treba sadržavati osnovne informacije o svakom cjepivu pa će možda i zdravstveni profesionalci ponešto naučiti.
Ajme, :shock: . i sad ti imaj povjerenja u doktore...
mi se jucer konacno cijepili, velim konacno jer nas nije htjela cijepiti u 6 mj zajedno s engerixom. sada se nadamo blagom obliku kozica kao nuspojavi, i nadamo se da cemo izbjeci bilo koje druge nuspojave osim ovih :angel:
jucer mi je luna po lediima dobila pristice nalik kozicama , njih 7-9 dANAS IMAJU sitni cepic vodeni, to bi bilo to valjda :? svrbi ju... ne znam jel moze u vrtic s tim ili bi trebalo ici k doku ak su to opce kozice?nikakvih drugih simptoma nema osim tog malog osipa po ledjima... :/
natasa jeste vi isli k doku?
Odgovorila sam ti na pp.
bili na hitnoj , vele da nisu koze :/ iako sam ja sigurna da jesu :mrgreen: