Koji je sastav te soli? Nije ona toga pojela ne znam koliko, više lickala prstiće kojima je dirala sol. Trebam li se brinuti?
Printable View
Koji je sastav te soli? Nije ona toga pojela ne znam koliko, više lickala prstiće kojima je dirala sol. Trebam li se brinuti?
Mislim da ti je to samo sol, ali ne bas prociscena
Idem vidjeti imam li kutiju
Ja imam kutiju (iz dm-a je) ali ne vidim sastav
za sudjericu?
da
Sodium chloride
Natrijev klorid? pa to ona nije ništa?
bo nisam sigurna, pise da je to natrijeva sol klorovodicne kiseline
ne zvuci mi bas bezopasno, ali ne kuzim se u to
Ima već sat vremena da je to liznula, nema nikakvih promjena
ma ako je samo liznula, nece joj bit nis
Ma evo guglam i to je najobičnija sol, razlika je u detaljima. nebi trebalo biti ništa opasno. Ali eto, mala mi dala misliti, malo sam je precijenila. Ja tupim i tupim o nekim stvarima a ona uzme onaj lijevak na kojem je ostalo soli i bacila se na posao. Previše sam se opustila
:lol:
ja sam odavno morala maknuti sve sto nije jestivo i sto je ostro i dignula na visoko gdje ne mogu dosegnuti. zadnje sto sam morala napraviti je zatvoriti skure u sobi, jer si je manji dogurao stolicu do prozora i krenuo ga otvarati. sreca da je naslon stolice okrenuo prema prozoru pa ga nije mogao do kraja otvoriti.
na drugom katu smo
Tak je moj prije mjesec dana otvorio moje šuze i pojeo one kuglice prozirne unutra. Ak tad nisam umrla necu nikad. Brzo zvala vinogradsku koja mi je blize di su me panicno uputili da zovem klaicrvu, ja vec u tenesicama i s malim pod rukom na izlasku zovem klaicevu di mi se jave i vele da to nije nista. Ono, kaj se ja opce brinem, nije to toksicno.. Srecom!
Sekundu ih ne gledas i njesra :roll:
u klaićevoj su iskusni s tim kuglicama u cipelama, pitali ih mi prije 5-6 godina :mrgreen: .
Btw, evo, podignula sam sol za perilicu na visoku razinu :mrgreen:
nisam nasla kutiju, al zaboravila rec...
Potpis na tanju_b i Peterlin.
Mi uvijek koristimo običnu krupnu morsku sol, gotovo je duplo jeftinija od one na čijoj kutiji piše za suđericu.
A sastav isti.
jesam rekla da se ne kuzim u to :mrgreen:
meni na uputstvima za masinu pise da se ne smije stavljati unutra jestiva sol :zbunj:
da je opasno nebi se koristilo za pranje suđa
Ili sjajilo. Sjećate se onog slučaja kad je ženi u kafiću umjesto mineralne posluženo sjajilo pa joj je spržen jednjak
ja umjesto sjajila stavim bijeli ocat
Kako god bilo, imala si sreće da je dijete probalo baš sol.
Ja sam godinama imala ormarić ispod sudopera pod ključem, ali sam povremeno zaboravila zaključati, a moj L. je volio istraživati. Smrzla sam se kad sam ga zatekla da prebire po tome, ali nije ništa stavio u usta. Više sreće nego pameti.... DOk je dijete malo, moraš imati oči na guzici. Pogotovo ako je tišina - mogla sam znati da su djeca negdje "u kvaru". Moj L. je od malena obožavao struju i utičnice, a E. tatin alat - vječito smo morali paziti, ali unatoč svom tom oprezu, uvijek se dogodi neko sr*nje. E. si je kliještima otkinuo komadić kože s obraza, a o prignječenim prstima da i ne govorimo.
mi već godinama koristimo običnu krupnu sol za potrebe perilice, rekao nam serviser
od samog početka tako
nek je dijete dobro :-)
baš sam to adio mare htjela pitat,imam krupne kuhinjske soli koju ne koristim,već se i stvrdnula....dakle, u perilicu s njom! :)
kad vas čitam s tim ormarićima pod ključem itd..shvatim koliko vanserijsko dijete imam...njoj su svi ti otrovi i kemikalije oduvijek na dohvat ruke,nikad nije ni krenula otvarati nešto....
daljinski,biljke....ma sve stoji gdje je i stalo...nikad ništa micala nisam....
moram se pripremit na to da ću sa 2gim vjerojatno morati paziti na takve stvari....
ja sam SVE potencijalno opasno morala maknuti izvan dohvata (cak i tokene za internet bankarstvo). jednom je cak gospodin dogurao stolicu do frizidera i pokusao sa njega uzeti nesto sto sam tamo stavila. prozor ne smijem ostaviti otvoren i izaci iz prostorije, ulazna vrata moraju biti zakljucana, staklenu vitrinu sam morala izbaciti iz dnevnog, na vrata kuhinjskog elementa ispod sudopera gdje je smece sam morala staviti zastitu da ne moze otvoriti, vrata od kupatila su morala biti zatvorena dok radi masina, sve uticnice su mi zasticene.......... i cim cujem da je tisina idem gledat u kakvo sr*nje su se uvalili :mrgreen:
mi smo kad je klinac bio mali podigli sve deterdžente na ormare, al kako sam već na temi o čišćenju dala naslutit, prelijena sam bila sve ove godine spustit ih nazad dolje, tako da sad kad je mala propuzala nemam puno posla :mrgreen:
nadam se da će me netko podsjetit kad djeca odu na fax da ne moram više držat tablete za suđericu na visećem elementu :lool:
Ja sam prerasporedila kuhinju tek kad smo prije 2 sezone nabavili novu. Zapravo, sad je opet sve ispod sudopera, bez ključa.
Utičnice sam davno prestala štititi jer je moj stariji fan od struje i vrlo rano smo ga naučili odgovornom korištenju iste. Blokade vrata ormara nikad nisam imala - nagnječeni prsti bili su najbolja škola.
Ostalo - i danas držim deterdžente na kupaonskom prozoru, još od vremena puzavaca. Ispalo je da je to sasvim dobro mjesto, jer je u međuvremenu kupaonski ormarić ispod lavaboa postao spremište muške kozmetike vrsta raznih! :mrgreen:
Pa da, to je jedna kreativna faza za cijelu obitelj, i mi smo bili puni rješenja i "rješenja" :lool:
Nije mi smeće bilo problem nego zahod i kahlica... Moj stariji je čak probao kakav okus ima kakica, dok sam ja doslovce na trenutak okrenula leđa, a on sjedio na kahlici. Ta priča je legendarna kod nas doma, ali ima i drugu polovicu - moj mlađi je više volio čikove s ceste (kao i ja u dobi od oko godine i pol....)
Sad si me sjetila, moja najstarija kad je imala 1,5g bacila 100kn u smeće. Naime, baš te dane, sam joj stalno govorila da papire treba baciti u smeće, ostavila ja 100kn na stolu od kompa, koje sam izvadila iz hlača, vidjelo dijete papir i nosi u smeće govoreći: bacija pija meće:heart:
Naša legendarna anegdota je sljedeća:
ona poznata sumnjiva tišina
dolazi moj sin (mislim da je imao oko 2,5 godine) gol golcat i kaže "mama, vidi!"
pogledam, guza mu PLAVA. ono, royal blue :lool:
razmišljam šta je sad ovo, ne sjećam se da sam ostavila flomastere u kupatilu
i skužim da je obojao guzu mojim lakom za nokte
dan danas mi je genijalan taj trenutak gdje on vidi moj lak i od svih mogućih stvari odluči skinit se gol i obojat vlastito dupe :lol:
ali sam mu ustvari zahvalna za taj izbor, jer smo to skinuli začas acetonom (mada sam jedva vidila na oči od suza koliko sam se smijala)
i moram ga pohvalit da nije ništa drugo u kupatilu zaprljao
E da, i mobitel mi fino u tom razdoblju bacila u smeće, nakon toga sam doslovno morala pregledati kantu prije odnošenja vani. Tražim ja tu večer mobitel i nema ga nigdje, zovem se sa kućnog tel. zvoni ali ne čujem. Upali mi se lampica, ma nije valjda u smeću, izađem vani držeći kućni tel upaljen i i dalje ne čujem ništa, dođem i otvorim vani kantu za smeće i vidim nazire se svjetlost iz jedne od vrećica:-)
anabeg :lol:
:lol: Baš sam se nasmijala.
I moja je vanserijska... osim što si je ošišala kosu (i to je dobro napravila, baš joj lijepo sad ti pramenovi padaju uz lice) nemam se čime pohvaliti.