Zanima me dali netko od vas to več nosi i dali imaju loše strane što se tiće proizvodnje mlijeka? I dali se može piti bevitalsun dok se doji, imam osjetljivo lice i več sam dobila alergiju od sunca.
Printable View
Zanima me dali netko od vas to več nosi i dali imaju loše strane što se tiće proizvodnje mlijeka? I dali se može piti bevitalsun dok se doji, imam osjetljivo lice i več sam dobila alergiju od sunca.
Grudnjaci sa zicom nece utjecati na proizvodnju mlijeka - onoliko koliko beba pojede, toliko ce se mlijeka stvoriti. No, ne preporucuju se zbog moguceg zacepljenja mlijecnih kanalica, pa ih je bolje ne koristiti.
ja sam ih inace koristila, ali otkad dojim su mi nespretni za vadjenje cike...
pa imam obicne koji se naprijed kopcaju...
Ja ću se morati vratiti svojim lijepim grudnjacima sa žicom, jer su mi ovi za dojenje ogavni, a cice mi izgledaju kao mljekare bez potpore. Ionako ne otkopčavam onaj dio, već vadim cijelu cicu ispod, pa mi nisu ni funkcionalni.
cure, pazite sa zicom
da vam se ne zacepi mlijecni kanalic
ja bih vam preproucila da se strpite dok god je szeona dojenja....
i pazite da vam grudnjak nije premali...
meni su isto ruzni oni za dojenje...
najdrazi mi je stoga obicni pamucni od lisce sa kopcanjem naprijed...
ali ja imam male cice pami nije problem, ne treba mij aki 'potporanj'
Dođe mi da se ubijem!
Nakon prvih nekoliko mjeseci dojenja (kad su se prsa vratila u neku pristojnu veličinu) više nisam pazila koji grudnjak nosim. Ne mogu sa sigurnošću reći koliko često, ali sigurno sam ponekad nosila i ove sa žicom.
A zašto sam bijesna na sebe? Prošla sam više od deset začepljenja kanalića (uključivo s odlaskom na hitnu, na ulatrazvuk, antibioticima...) koji su užasno bolni (znaju one koje su to doživjele)!
A ništa... Znam za drugi put. :-)
:love:Citiraj:
Maruška prvotno napisa
Ana 1,moj savjet ti je isto..oprez s tim zicama. Ja sam se isto debelo zeznula i koristila taj s zicama i spavala u njemu..a onda ups!Grude mi se stvorile,to bolilo,totalno me panika hvatala da ne dobijem mastitis.Nisam znala sta bi,sve pokusavala da to omeksa.Onda dragi veli onako usput kao pa mozda ti je to od grudnjaka?!I fakat,cim sam ga skinula(nabavila bez zice)nakon par dana sve opet normala.Sva sreca! Inace grudnjake nisam gotovo nikada nosila ko daska sam bila ravna,sad eto imam dva pristica,a zato imam mlijeka kolko os!Velicina nije bitna! :D
Ja oduvijek vadim zice iz tih grudnjaka jer su me stiskale i od njih me znalo boljeti na mjestima gdje zica zavrsava. Nisu dobre inace, a kamo li u vrijeme dojenja. . .
Kakve vi to za dojenje imate kad su vam ružni? :? Ja imam par komada iz h&m-a koji su jednako lijepi (i seksi 8) ) kao i nedojeći. Imam i par sportskih-dojećih iz mothercarea, nisu niš posebno lijepi, ali ni ružni.
ja isto imam nekoliko grudnjaka za dojenje od lisce, svijetlo plavih i bijelih, i meni su super! udobni, pamucni, mekani i lijepo izgledaju. uglavnom, stalno ih nosim, iako je malecka na cici jednom tjedno na 5 min 8)
sve koje sam vidjela u ducanima ili pak na reklamama su mi ruzni (cak i na manekenkama :P )...Citiraj:
Sanja prvotno napisa
e,mogla bipogledati u h&m-u, tamo jos nisam gledala..sudeci po mraaak trudnickoj odjeci moglo bi im se zalomiti da su im i grudnjaci za dojenje lijepi...
meni je liscin plavi bas ok. i ok izgleda i praktican je. steta sto nema crni jer mrzim kad se bretele vide i strsi neka svijetla boja.
Prije nekoliko mjeseci mi se to dogodilo - dojadili mi grudnjaci za dojenje i sportski grudnjaci, pozeljela obuci neki fancy ves, kupila prekrasni roza grudnjak s cipkom i zicama.. nosila 2 dana, dok se nije zacepio mlijecni kanalic - srecom nije bilo veceg zla, doduse dobila sam temperaturu i groznicu ali uspjela sam nekako s teskom mukom izdojiti taj cep i dan danas jos uspjesno dojimCitiraj:
dille prvotno napisa
i meni su liscini grudnjaci za dojenje mrak. udooobni... nosim ih i po noći jer mi curka mlijeko i uopće mi ne smetaju prilikom spavanja. prije nije bilo šanse da legnem s grudnjakom niti na popodnevni drijem koji bi se zalomio 3x godišnje...
Bijele, sportske. No, meni su svi bijeli grudnjaci i općenito sportsko/pamučni - seljački. Grudnjak koji nije crveni ili crni i nema žicu i diskretnu čipkicu meni nije grudnjak.Citiraj:
Sanja prvotno napisa
evo je opet!
iskoristit će svaki podforum za promociju prostakluka!
tc, tc, tc...
:lol:
Tako je!Citiraj:
apricot prvotno napisa
Moja sveta misija je širenje razvrata i nemorala!
A ti, ti...odi prati svoje pamučne gaće! :lol:
Kak je to super cure kad se vi sve vec tak dobro znate i poznate..pa bacate tak duhovite komentare. :) A sto se tice grudnjaka,meni su opcenito svi fuj i najrade bi bez njih al nemrem jer mi mlijeko stalno curka pa eto u dobre svrhe se zrtvujem! I fala na informaciji da lisca ima grudnjaka za dojenje,to bum isla skicnut kad bum u prilici!
retha, bez brige... brzo ćeš se uključiti u ekipu!
a grudnjaka za dojenje imaš od raznih proizvođača, iako ih većina cura nikada nije koristila - kupiš najobičniji (čitaj, najjeftiniji) pamučni i moliš Boga da se što prije uspostavi ponuda i potražnja kako bi opet mogla nositi crnu i crvenu čiplu :P
a-a-a ona ima sportske gaće!Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
čokolada i ja smo pravovjerne padobranke :mrgreen:
a kad se vama uspostavila ponda i potraznja?Citiraj:
moliš Boga da se što prije uspostavi ponuda i potražnja kako bi opet mogla nositi crnu i crvenu čiplu
Jerbo tonka ima vec 13 mj. a ja jos moram redovno nositi jastucice. Neki dan sam otisla na posao bez njih, u nekom trenutku sam se sjetila djeteta, i odmah sam skuzila da pocinje let down. Pa sam na srecu nasla ulozak u torbi, skarice u ruke i 8)
eh, ti si očito žena sa jakim let down refleksom i tu, nažalost, nema pomoći.
koji uložak si čvaknula? pazi ako je jedan od dugotrajnih, nepropuštajućih, anatomskih... bla, bla... jer imaju u sebi onaj gel za nepropusnost.
poslije svakako operi dojke.
hebiga, nisam oprala!
Ne stignem ni ruke oprati kad dodjem doma s posla, a sisavica se vec prikapca (planski perem ruke vec na poslu - i onda pazim da nis zmazano ne diram).
Fala, apricot, pazicu ubuduce!
Gel za nepropusnost? Apricot možeš mi to please razjasnit kaj valja,a kaj ne? Tj,ima li možda tog štetnog gela u nekim jastučićima za dojenje? Sad npr igrom slučaja koristim NUC-ove i čini mi se da ima tog gela..ma sad be bas frka. Zakaj je to štetno? Ma vec duže vrijeme ozbiljno razmišljam da kupim pamučne(za pranje)..izgleda da je to najpametnije!? A što se tice ponude i potražnje,pa uz ovakve vremenske uvjete nema šanse da mi se išta uspostavi. Jedan dan sisa više jer je vruce,drugi manje jerbo je vani hladno pa nije tolko žedna..eh!
Nisam govorila o jastučićima za dojenje (koji su predviđeni za "prikupljanje" mlijeka, kakav god im bio sastav), već o higijenskim ulošcima koji u sebi imaju one granulice koje tekućinu (urin i krv) pretvaraju u želatinoznu masu koja ne curi.
napisala sam zato što je "a zakaj", u nedostatku boljega, na dojke stavila uložak.
što se tiče dojećih jastučića, valjda nema brige - pretpostavljam da su mislili na sve.
Ja baš ne volim crvene, ali imam par komada za dojenje koji su crni ili u nekoj drugoj boji i imaju jako lijepu čipku. 8) (Nemaju žicu.)Citiraj:
Fakat pogledaj u h&m-u.
[quote="Sanja"]Stvarno? Budem, prvom prilikom, hvala što si me uputila. :*Citiraj:
Apricot,ma skužila sam ja o čemu si ti pričala..I bas ti Nuk-ovi jastučići za dojenje imaju isto takve neke granulice unutra i postaje isto nekak želatinasto kad se smoče. Zato me bilo frka,ko zna šta su oni utrpali unutra?! Pa sam misla možda netko zna više o tome?! Al nadam se da bi proizvođaci trebali misli o tome,al pošto sam paničarka po prirodi niš ne vjerujem i stalno neš provjeravam. :oops: