Uređujemo stan i u blagavaonicu i boravak bi stavili parket. U stanu prevladava bijela i bež boja pa me zanima koja boja parketa bi išla najbolje uz to? Imate li iskustva koje parkete najbolje kupiti?
Printable View
Uređujemo stan i u blagavaonicu i boravak bi stavili parket. U stanu prevladava bijela i bež boja pa me zanima koja boja parketa bi išla najbolje uz to? Imate li iskustva koje parkete najbolje kupiti?
Pasat će koji god izabrala. :)
Ja osobno bi stavila tamni jako. Meni je super taj kontrast.
Mi imamo svijetli, soba izgleda prostrana. Ali baš kako kaže zutaminuta, odgovarati će bilo koji. A niti tamna varijanta mislim da nebi bila loša. ;-)
Na tamnom podu se super vidi prašina :praktičnorealistična
Vide se i na svijetlom. Zato ako si lijen čistiti treba uzeti pod s mrljama.
Ne, ne, na jako tamnom podu se prasina vidi fenomenalno!
Svojedobno mi je prodavac u salonu savjetovao "ako vam je cilj zivot provesti glancajuci pod, stavite wenge". Izlozbeni dio se prao 2x dnewno, a wenge komadic 4xdnevno.
Na kraju sam kupila sareni laminat. :mrgreen:
Uskoro mu istice rok trajanja i svida mi se klasika sa malim pomakom-hrast bijeljen u porama.
Boja - klasična, bilo koja. Slažem se da parket tamne boje treba često čistiti, ali kod mene to nema veze - čistim zato da ne udišemo prašinu, a ne zato jer se vidi.
Vrsta drveta - hrast obavezno. Mi smo uzeli bukvu i požalili, mekana je pa se jako lako može oštetiti.
Ja obožavam hrastov parket originalne boje, i što se estetike tiče, i praktičnosti, i mogućnosti kombiniranja, to mi je uvijek broj 1.
Ali dala sam si oduška u kuhinji i stari hrastov parket dala bajsati u tamnu wenge boju, prekrasan je!
I ništa ga više ne čistim nego onaj u sobama. Dapače, kombiniran je s wenge pločicama, super sam zadovoljna! :)
Jedino mi se čini da bi bio preveliki kontrast uz bijeli namještaj.
Za tamni parket prostorija mora definitivno biti prozračna i s puno svijetla, inače će ju "zagušiti".
A za drvo koje nije s našeg područja su mi stručnjaci savjetovali da izbjegavam jer je klima (vlažnija/suhlja/hladnija) kod nas drugačija pa se i drvo/parket ponaša drugačije.
Hrast bajcan bijelom bojom.
Tamni parket ti je samokažnjavanje.
Tamni ni u ludilu. A i prostor izgleda prostranije ako je parket svjetlije boje.
Tako je i nama...zadan nam je pod, parket u super stanju,kvalitetan ali onako drek smeđe boje ( meni osobno grozne), ali što je tu je-isto planiramo kupiti svijetli namještaj, bež ili bijeli.
U kući u kojoj smo sad je isto parket, ali onako žuta boja, i isto imamo problem s namještajem. :neznam:
Nije ti baš tamni parket tolika muka. Imam ga, seljački pod (hrast) bajcan u "čokoladnu" boju, neznam bolje objasniti, ali uglavnom je taman, zidovi bijeli, namještaj s vremenom bijeli ili svjetle boje drva.
Svi su mi govorili da ga ne bajcam u tamno, da ću požaliti pa su se na kraju iznenadili koliko to dobro izgleda. Ako je prostor malo veći i ima dovoljno svjetlosti iz vana, odlično odgovara. I ne usisavam/perem 4 puta dnevno, osim kad mi se psi linjaju :mrgreen:
Ja imam egzotu i tamna je. Na njoj se sve vidi, od prasine do mrlja. Ja cistim svakodnevno zbog cistoce, ali da bi mogla bez svakodnevnog sauganja i pranja istog, bi. Imala sam i svijetli parket i na njemu se sve manje vidjelo.
Koliko god su mi tamni parketi ljepsi radi odrzavanja uzela bi svjetli.
Lako je bilo kad smo muz i ja bili solo, duze je izgledao cisce, a sad uz dvoje djece koma.
I jos nesto, ako nesto ogrebe tamni parket to se jace vidi nego na svijetlom.
Imam i wenge namjestaj i ne bi vise...