Nabavila sam veću količiniu orašastih plodova pa se pitam koji je najkvalitetniji način skladištenja...
Imam orahe, lješnjake, bademe... Što je najpouzdanije? Svi isto ili ima razlika?
Printable View
Nabavila sam veću količiniu orašastih plodova pa se pitam koji je najkvalitetniji način skladištenja...
Imam orahe, lješnjake, bademe... Što je najpouzdanije? Svi isto ili ima razlika?
Orahe držim ih u frizideru. Moja sveki ih zamrzne, ali meni se to ne sviđa, imaju neki miris onda.
Bademi se mogu drzati i u špajzi, ne kvare se ko orasi.
A lješnjaci su negdje između.
Ako su u ljusci, na balkonu. Kad ih ocistim u papirnatu vrecicu i u skrinju... nisam nikad primjetila neki poseban miris. Govorim za orahe... ostalo ne znam.
Nadala sam se čuti neki turbo super savjet...
Za zamrzivač i frižider znam... ja osjetim miris kad su u frižideru... ako su u zamrzivaču, ne skužim.
Ne znam jesu li očišćeni ili još u ljusci. Moja mama ih zbomba u vreće od krumpira i ostavi vani negdje da vise.
očišćeni.
ma kad bi ih stigla čistiti....
Moja mama lješnjake, orahe, nekad zna popeći/sasušiti u peći, pa ih stavi u neke plastične posude i u špajzu. Ali ne stoji dugo jer napravi kolač.
Trebam savjet za lješnjake. Kupila bih veću količinu, također ne znam koji je najbolji način za skladištenje. Prvu turu sam propekla u pećnici i očistila od ljuske, tako ih najviše volim jesti. Stavila sam ih u papirnatu vrećicu.
Što s ostatkom?