pedijatrica nije htjela primiti dijete plus promjena pedijatra
Dakle situacija je sljedeca.
Dijete od sedam i pol mjeseci par dana ima zacepljen nosic. Jucer je poceo i kasljati onako promuklo, a noc prije se budio u placu i odbijao cicu. Umirio bi se nosenjem.
Jucer ujutro i braco od tri godine se razbolio ( temperatura plus kasalj )
Pedijatrica je jucer bila ujutro i htjela sam da mi ovog mladjeg ipak poslusa i pogleda usi jer je bio dosta nemiran.
Zovem oko podne da mi je mali tek zaspao i da ga ne bi budila na sto sestra kaze da do jedan primaju knjizice. Objasnim joj situaciju i pitam do kada su tamo da cu doci cim se dijete probudi.
Nista mi ne odgovara nego ponavlja da do jedan primaju knjizice.
I tako u 1:15 se uputim do dz koji mi je pet min od kuce i na ulazu u pedijatriju vidim nasu pedijatricu na izlazu. Bilo je malo prije pola dva.
Lijepo joj kazem...molim vas ako biste mi mogli samo pogledati malog jer je zacepljen par dana i jutros je poceo i kasljat i dosta je nemiran.
Na to mi ona odgovara da su do jedan primali knjizice i da neka cekam drugu smjenu i pitam moze li mi druga dr pogledati dijete.
Na to mi se zacrnilo pred ocima. Pitala sam ju prvo do kad je njihovo radno vrijeme na sto je i ona odgovorila da knjizice primaju do jedan.
Nakon toga postala sam vrlo vrlo nepristojna i svasta joj izgovorila. Zao mi je sada sto sam tako neugodno reagirala, ali naprosto ne mogu shvatiti da pedijatrica nije imala potrebu pogledati sama svog malog pacijenta. Pa zar ne bi pedijatrica trebala brinuti za svoje male pacijente, upoznati ih, pratiti njihov rast i napredak....
Ok nije njemu bilo nista hitno i dramaticno, ali smatram da je njena reakcija vrlo neeticna i nikako u duhu lijecnika.
Ali sad sam u problemu, nemam pedijatricu. Sto da radim? Toj zeni vise ne zelim pred oci i ne zelim da mi gleda djecu.
Navodno su svi pedijatri u Novom Zagrebu prebukirani i primaju samo novorodjenu djecu.
Koja je uopce procedura? Trebam prvo nac tko nas hoce primiti i onda trazit karton od ove?
Definitivno cu pisati dopis na hzzo i ravnatelju naseg doma zdravlja i na udrugu pedijatara.... I ne znam di jos... Prvo cu napisati dopis a onda slati na par adresa.