-
sukrvica u stolici
jučer poslijepodne sam u peleni vidjela tragove sukrvice (mališa ima 3,5 mj), kakoca je bila malo rjeđa nego inače. slijedeća kakica je imala nešto više sluzi (malo rjeđa s grudicama) i tragove svježe krvi (vrlo malo, ali...).
inače je samo dojen, nema temperaturu, normalno cica i veseli je. na čmariću nema nikakvih tragova ragade. jedino mi se čini da je zadnjih 4-5 dana nešto više razdražljiv nego obično. u srijedu (prije 5 dana) smo ga cijepili prvi put za diteper (ono pročišćeno cjepivo) i polio, nikakve reakcije nije imao.
ima li tko kakva iskustva ili savjet?
-
Vidiš li možda svježu napuklinu kod izlaza iz anusa?
Hrvoje je znao imati te napukline pa je onda izgledalo kao da je došlo sa stolicom.
-
Sva sreća mi takvih problema nismo imali, pa ti ne mogu ništa reći.
Vibramo da sve bude ok!
-
Draga mama Magriz, moj Goran je imao slične simptome i postoje ti tri mogućnosti: rota virus koji prođe sam od sebe, virusna infekcija koja se liječi lijekovima ili alergija na bjelančevine kravljeg mlijeka. Mi smo ti nosili stolicu na analizu koja je bila negativna na virus a nakon toga smo išli kod gastroenterologa koji je dao dijagnozu alergije na kravlje mlijeko..Pošto je Goran isključivo na prsima, ja sam izbacila sve što ima veze s kravljim mlijekom..I dalje povremeno primjećujem tračke krvi u stolicu i to najčešće kad ima obilnu, rjeđu stolicu...Gastrenterologica u Klaićevoj je rekla da se to povremeno još može pojaviti tako da sad čekamo kontrolu.Inače, Goran ima još malo pa šest mjeseci a svi problemi alergološke naravi su počeli sa tri i pol mjeseci kad je dobio atopijski dermatitis protiv kojeg se uspješno borimo..(samo mu je jednom koža bila baš grda) :) .U svakom slučaju idi kod pedijatra pa nek te savjetuje..I daj pliz ak ti nije problem javi kaj si obavila tak da i ja još ponekaj naučim pošto i doktori znaju dati krivu dijagnozu. Pusa bebici i puno sreće.. :love:
-
bila sam kod pedijatrice po uputnicu i sutra nosim kakicu na analizu. više nema krvi, a i sluzi je vrlo, vrlo malo. mališa papa i fino napreduje (7080 gr s 3 mj, rođen s 4000 :) ) javim kad budemo pametniji s nalazom
-
Super...i kod nas je bio slučaj povremenog javljanja krvi i to ono...prostim okom jedva vidljivo ali kako mama sve skuži...odmah doktoru! :) U svakom slučaju, bila bih sretnija da je neki virusić pa ga izlječimo nego ova prokleta alergija koja se vuče...kao može se povući začas a može trajati do godine dana (većina slučajeva), 95% slučajeva se riješi do 4. godine. Zaboravih ti reći, može biti da se crijevce malo ozljedilo prilikom proljevića ili tak nekaj...definitivno ne moraju biti one tri stvari koje sam ti prije nabrojala...Javi ishod...držim fige za dobar nalaz...