-
Kolike - koliko?!
Drage mame koje imate iskustva s kolikama kod svojih beba, molim vas recite mi... do kad?
(Drage mame koje imate iskustva s grcicima, ovo nisu grcici, ni grcevi, ovo su kolike u svoj svojoj opakoj velicanstvenosti).
Malena ima 7 tjedana i stiglo ju je To s 3 tjedna. Od tad, dakle ne pretjerujem, svaki dan, od ujutro 7am do kupanjs i spavanja 7 pm, ona vristi s pauzama za spavanje ili dvjema po sat i pol (u marami) ili jednom od dva i pol sata, ako sam te srece u krevetu.
Ne znam sto vise nadodati, ne znam za sto se, osim "proci ce" drzati se. Dojena, nosena, voljena, mazena&pazena, povijana, masirana, ja sam na krompiru i lesho mesu, ma... sve sve isprobano (mokraca i stolica u redu..)...
Ovo nije tesko, nije ni izazov.. ovo je test svih mogucih granica sto beba i mama mogu proci fizicki i psihicki.
I sestrica od 2.5 godine. Tate nam nema jos 2mj.
Postoje li neki uzorci tih kolika, jenjavaju li, prolaze li uopce, IKADA?!
(Pretjerujem, znam)
-
Prolazi. Jos malo. Do 4 mj. zivota djeca se priviknu na okolinu pa vise ne bude vristanja.
-
Nama su pomogli savjeti iz knjige dr. Harvey Karpa- Najsretnija beba u kvartu.... radi se o 5 koraka smirivanja djeteta bez upotrebe kapi, sirupa itd. Uz to kupili smo i dr. Browns bocicu..