-
Presjedanje u Bruxellesu
Putujem u Dublin s djetetom ovo ljeto i iskopala sam dva leta - prvi iz Zg za Bruxelles sa Brussels Airlines a tamo za sat i pol sjedam na Ryanairov avion. Znači nije povezan let, različite aviokompanije, dvije odvojeno kupljene karte.
Pošto nisam iskusni letač nemam pojma je li mi tih sat vremena dovoljno da ja izađem iz prvog aviona, dočekam kofere i napravim sve potrebno da uđem u sljedeći? :trci: Jedna opcija mi je da uopće nemam klasičnu prtljagu nego samo ručnu, valjda ću naći negdje dva koferića tih dimenzija - speaking of which, jel dave baš ako mi je cm ili dva dublji kofer od propisanog? Uvijek se on malo može stisnuti na tom dijelu ali ne bih se voljela dovesti u situaciju da mi naplate dodatnih 50, 60 eura zbog toga....
-
Da, ako ovaj ne kasni, dok izađete i dovezu vas malim busićem najviše 20 minuta, i 5-10 za kofere. Dobro, to govorim za hrvatske prilike. Ne znam kako je vani. Veći aerodrom - više gužve. Da nazoveš njih? Oni bi ti mogli najbolje znati reći.
-
Da, gnjave u Ryanairu za par cm. Ako ti ne stane kofer u metalni oblik koji je na aerodromu prije chek-ina, nećeš ga moći uzeti u avion.
Inače, možeš nadoplatiti za kufer online na Ryanairovim stranicama, 20 E za 20 kg.
Ne želim te obeshrabriti, ali sat i pol i to još sa djetetom, je jako, jako na knap za stići.
Imaš iz Zadra direktan avion za Dublin. Možda ti je to puno bolja opcija nego Bruxelles, gdje će biti još uvijek itekako jake sigurnosne provjere. Trenutno je karta od 43E, naravno samo određene dane. http://www.putovnica.net/prijevoz/le...blin-zrakoplov.
-
Sat i pol mislim da ti je bas na knap. pretpostavljam da ces se na let prijaviti doma online, pa ces manje cekati, ako funkcionira drop off...... mislim da imas puno ako. dovoljno da ti let kasni 15-20 min da ti cijela konstrukcija padne u vodu, a kako nisu letovi vezani onda ne dobijas ni mogucnost da te avion ceka ili da te ubace u sljedeci.
a i pitanje je kako ce sad poletanje srediti nakon ovih napada, jer koliko je meni poznato poletanje trenutno je reducirano. dosta ih se prebacuje na druge aerodrome, tako da Brussels Airlines leti iz susjednih aerodroma, cak i slece na njih. Koji ce stupanj sigurnosti biti kad ti budes letila je dosta upitno, a time i vrijeme potrebno doci na let.
-
mislim da ti je najpametnije ovo kaj beti savjetuje - direktno iz Zadra. ne znam gdje živiš, ali do Zadra stvarno nije komplicirano doći. imaš buseve.
I ja bih izbjegavala aerodrom u bruxelesu
-
I neke aviokompanije su smanjile dimenziju ručne prtljage tako da i to treba dobro provjeriti
-
Koliko ti je dijete staro? Presjedanje na velikom aerodromu s djetetom i dvije ručne prtljage meni zvuci kao nemoguća misija.
Mi smo nedavno presjedali u Beču, imali smo sat i 45 min između letova i bilo nam je taman. Stigle popiti i kavu i sok. Ali mi nismo morali uzimati kofere nego su ih oni selili u drugi avion.