Zanima me koliko često se to događa. Molim da ispunite anketu.
Printable View
Zanima me koliko često se to događa. Molim da ispunite anketu.
Trenutno ili nekad u životu?
Vezano za trudnoću me zanima. Ali tko je bio ovako mimo trudnoće može nešto reći o tome i kako se riješio toga. Ne znam jesam li krivo zapamtila, ali čini mi se da što je čovjek duže anemičan to mu je sve slabija apsorpcija željeza.
tebi je fakat dosadno u životu
Meni je naglo palo zeljezo u trudnoci. Sa 20 na 6
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa uživaj onda, dosađuj se dok možeš.
Gledeusvezi anemije, to je često kod uzastopnih trudnoća, a i inače kod dosta žena. Nisam ispunila anketu jer nemam pojma da li sam imala nisko željezo i prije trudnoće, ali zapravo je moguće. Nisu mi dali da dajem krv, ali ne zbog željeza nego zbog tlaka. Riješila sam se anemije tek s mirenom, u klimakteriju.
Cijeli zivot sam bila slabokrvna, uzimala bih zeljezo i nakon sto bih prestala, sve bi se vratilo na staro... to ti je kod mene bilo bas grozno, iz cista mira bih se srusila u tramvaju ili kad ustajem naglo iz kreveta...
Onda pred prvu trudnocu sam homeopatijom rijesila losu apsorpciju zeljeza i od tad mi je zeljezo u gornjim granicama. I u trudnoci i inace.
Ne vidim anketu na tapatalku.
Nikad nisam bila. Padne mi hemoglobin u trudnoci, a nesto malo i gvozdje, ali sve je to u granicama normale za te uslove.
Meni je, tko zna kako i zasto, razina zeljeza visa u trudnoci nego inace.
Inace imam povisen broj eritrocita i, vjerojatno s tim povezano, razinu zeljeza obicno blizu donje granice. Tako su nekom prilikom zakljucili. Rasporedi se po previse krvnih zrnaca pa skoro da malo usfali. :unsure:
Kaae, ja kao ti - u svakoj trudnoci mi je zeljezo i hemoglobin na kraju bio visi nego na pocetku trudnoce.
Usljed jakih menstruacija sam bila slabokrvna skroz od cca 12. godine na dalje.
U trudnoći isto i stalno pod terapijom.
Rušila se u nesvijest i prije i za trudnoće te poslije poroda.
Tada sam primila i transfuziju.
Nekih godinu dana od poroda sam isto konstantno uzimala željezo jer je bilo strašno nisko- 2.
No kad su opet krenule menstruacije one su bile puno oskudnije i moje tijelo je konačno odahnulo.
I tako već 15 godina nemam potrebe za uzimanjem željeza.
Hranim se normalno, uz vrlo malo mesa, ali puno ribe i povrća, sireva i voća.
Dakle, kod mene je bio problem u prejakim krvarenjima i kad je to prestalo, i željezo je došlo u normalu.
Prije trudnoće sam bila jako anemična, u trudnoći i nakon ne.