Prava samohrane majke - alimentacija i ime djeteta
prijateljica pita koja niti ne zna na kompjutor, a ja kao znam puno cura koje mogu pomoći:-)
ne ulazim u moralnost upita, kao i ni u kakve procjene. samo molim konkretnu pomoć.
prijateljica ima dijete iz izvanbračne zajednice. stranac. tužila ga je za uzdržavanje/alimentaciju i on to plaća temeljem nekog zajedničkog zakona hr i te zemlje. nebitno.
ista ta prijateljica sada očekuje dijete sa čovjekom iz hr. otac ima plaću cca 8000 kn i ima dijete sa posebnim potrebama iz prijašnjeg braka za koje plaća alimentaciju cca 1400 kn.
eh sad: koliku alimentaciju joj može sud dodijeliti? namjerava ga tužiti, jer on ne pristaje na njene zahtjeve (po mojem mišljenju su bolesni, no ja sam samo poštar u ovoj priči)?
što je sa imenom i prezimenom djeteta? da li i mama i tata moraju biti suglasni oko toga i što ako jedan nije? koga se uopće pita ovdje? mamu? što ako otac nije zadovoljan time?
može li se sa sigurnošću odrediti trenutak začeća? sada je cca 4. mjesec, a njega jako interesira trenutak začeća s obzirom na njene zahtjeve, ali i činjenicu da nje jako dugo nije bilo i da je, eto, zatrudnila odmah čim su se vidjeli nakon njenog izbivanja.
velim, cura ne zna na internet, forum pa pitam...