Glazbena škola - što napraviti, ispisati ili ne?
Mame treba mi savjet.
E. ide u 3. razred glazbene, violina ali jednostavno ne voli vježbati.
Prve dvije godine smo muku mučili s time i iskreno, ne želim ponovno prolaziti isti stresovi zbog toga.
Pričali smo s njom na dugo i na široko, objasnili joj 100 puta da ako ne vježba neće i moći savladati sve što treba, davali smo ultimatum, krajem prošle godine sam toliko pukla da sam je htjela ispisati. Plakala je sat vremena i jecala da ona jako voli violinu i ne želi se ispisati.
Što je najbolje od svega, unatoč tome što jako malo vježba, često se danima uopće ne sjeti svirati da je mi ne podsjetimo, ona na kraju prođe sa 5.
Ide joj i nekako na kraju uspije ali sve je to nategnuto s puno, previše razgovora, nagovaranja, stresa i suza.
Bila bi genijalna da vježba koliko treba.
Neznam više kako se postaviti.
Dali da je podsjećam svaki dan da treba vježbati, da je pustim da se sjeti sama pa kako bude ili da je ispišem?
Da napomenem, glazbena nam oduzima jako puno vremena i novaca, živimo na otoku, glazbena je na kopnu i izgubimo oko 4 sata samo za 30 minuta violine. Ali nije ni to problem ako znam da sve ovo ima smisla, da ona to voli i uživa u tome ali mi se čini da je ovo postao samo stres na svih nas