Urinarna infekcija/E.Coli u prvom trimestru
Trenutno sam u 10. sedmici trudnoce i urinokulturi mi je nadjena EColi 10 na 7. (Inace se borim s tim od djetinjstva). Problem je veci time sto je po antibiogramu rezistentna na gotove sve antibiotike (osim na nitrofurantoin i gentamicin koji se svakako trudnicama ne preporucuju). Napominjem da nemam gotovo nikakvih simptoma infekcije koji bi se inace pojavili kada je imam, osim povremene blage boli u bubregu.
Posto je u pitanju IVF trudnoca, IVF ginekolog tvrdi da E.Coli u urinu ne moze naskoditi bebi i da ne trebam uzimati antibiotike dok ne prodje 12. sedmica i da pokusam sa cajevima i brusnicom, a moj ginekolog kaze da uzmem Cefalexin 3x1 iako je bakerija na njega rezistentna, da moramo nesto poduzeti da smanjimo broj i da cefalexin nece naskoditi bebi.
Mozete zamisliti u kakvoj sam dilemi. Konsultovala sam se i sa urologom koji je rekao da je cefalexin beskoristan u mom slucaju i takodje da pokusam sa cajevima bez antibiotika.
Ja sam stvarno nabavila neki caj protiv bakterija i kapi za trudnice, ali me strah da ce infekcija (iako bez simptoma) naskoditi bebi. Ne znam sta da radim.
Ako neko ima neki pametan savjet ili slicno iskustvo, zamolila bih za pomoc, bas sam ocajna....