Sporazumni razvod po njegovom
Molim forumasice za bilo kakav prijedlog ili savjet.
Suprug je prije 15 dana napravio prvi korak i otisao na Centar sa zahtjevom za mirenje zbog malodobne djece.To je ustvari prvi korak ka rastavi jer smo vec prosli i bracno savjetivaliste i terapeute, 2 god mucenja i trebalo bi to privesti kraju da se vise ne mucimo.
Moj problem je sto po njemu, mi cemo se sve dogovoriti ali onako kako je on zamislio i to tako da ne idemo na sud.On je rekao 2000 kn alimentacije jer ce djeca bit dosta sa njim jer radimo smjenski i ja i on a nemamo pomoc sa strane.Ionako imam stav da je on njihov tata i ne zelim nikakve zabrane nego da sto vise vremena provode i s jednim i s drugim.Ukoliko ajmo rec ne pristanem na to, on prijeti da ce trazit skrbnistvo nad djecom( sto ja smatram zastrasivanjem ali vrlo moguce s njegove strane).
Problem broj dva je sto smo stan u kojem sad zivimo izgradili iznad njegovih roditelja za koji on smatra da je njegov i da ja i djeca moramo vani i on ce meni jednog dana ako skupi neku lovu nesto isplatiti.Ja ne mogu na to pristati jer ja u ovom gradu nemam nikoga, dakle morala bi u podstanare.Vlasnik sam stana ali u gradu koji je 300 km daleko o za sada ne mislim ici tamo jer ne bi voljela djecu odvlaciti od tate.
Ne znam kako pokriti sve troskove kad je samo vrtic za dvoje djece 1400 kn.Inace on zaradjuje i privatno ali uvijek smo imali problema oko novaca jer on misli da je to sve njegovo a ja i djeca se moramo pokrivati sa mojim prihodima.Isto tako mi je rekao ako idem traziti svoj dio bracne stecevine na sud da ce biti krvi do koljena i da to onda nece biti dobro za nikoga.Po meni je i to nekakvo zastrasivanje.
Da li se moze traziti da podmiruje i dio troskova za stanovanje,kakva su vasa iskustva?
Ja bi jako voljela da se dogovorimo ali sve mi je izglednije da cemo morat na sud.