evo već nekoliko mjeseci mi menstruacija stiže na 23-24. dan. ne dojim već mjesecima. prije sam imala ciklus od 28 dana. što bi tome mogao biti uzrok?
Printable View
evo već nekoliko mjeseci mi menstruacija stiže na 23-24. dan. ne dojim već mjesecima. prije sam imala ciklus od 28 dana. što bi tome mogao biti uzrok?
Radi se o hormonalnim promjenama, odnosno o smanjenom izlučivanju progesterona. Ali najbolje će ti reći tvoj liječnik.
a živčanoće i nervoze imam za izvoz...
to se i meni događa, sve mi je kraći i kraći (iz mjeseca u mjesec); prestala sam dojiti prije dva mjeseca
Meni se to dogodilo nakon što sam prestala piti pilule. prije mi je ciklus bio 27-28 dana, pa sam 3 godine koristila pilule, nakon toga mi se ciklus skratio na 23-24 dana. ali to još spada u "normalan" ciklus, pa se nisam s tim opterećivala. Jedini problem mi je što onda plodni dani nastupaju čim mi završi menstruacija (koja mi inače traje 7-8 dana). Vidjet ćemo što će biti poslije trudnoće, možda se opet produlji...
Već sam o tome razgovarala s nekoliko vršnjakinja i došle smo do zaključka da je to učestala pojava u našim godinama.
Ja sam prije trudnoće bila na 26 dana, a sjećam se mladosti kad je bilo i 34 dana razmaka.
ma da? misliš da smo sve kolektivno "poremećene" :mrgreen: . ja sam malo njuškala o prolaktinu, kako mi zdenka reče i našla zanimljive stvari, vrlo primjenjive na mene. dovoljno je samo to što ga još zovu "hormon stresa". ja sam odlučila vidjeti još 1 do 2 ciklusa, pa ako se to ponovi ići liječniku.Citiraj:
sabaleta prvotno napisa
Aleta, ja sam mislila na progesteron. Kad se on počinje smanjeno izlučivati, skraćuje se drugi dio menstrualnog ciklusa i to je tih nekoliko dana. Ali, ne mora biti to, neka ti to liječnik ispita.
:oops: a jesam smotana
:lol: :lol: jedan takav razmak je rezultirao mojim potpisom :mrgreen:Citiraj:
sabaleta prvotno napisa
nego - kolko ti imaš godina kad pričaš o mladosti?????? :?
34 ;)
Ja oduvijek imam ciklus 21 dan. :x
Pa živi ti s time !
pa dobro ako oduvijek imaš tako. mene brine ova nagla promjena...
Znam da se ciklus može poremetiti zbog stresa (ja primjer) ili zbog debljine (primjer moje seke koja svako malo procuri). Što ćeš polude hormoni. Vidi još 2 ciklusa pa kod ginića.