Zna li tko zbog čega se treba dijete hospitalizirati zbog MCUG i na koliko dugo, ako cijela pretraga traje vrlo, vrlo kratko?? Kaj nije HZZOu jeftinije da se to napravi bez hospitalizacije??
Printable View
Zna li tko zbog čega se treba dijete hospitalizirati zbog MCUG i na koliko dugo, ako cijela pretraga traje vrlo, vrlo kratko?? Kaj nije HZZOu jeftinije da se to napravi bez hospitalizacije??
ako je to mikcijska cistouretografija ili tak nekako, nas nisu hospitalizirali i prvi put cujem da nekom to predlazu. mi smo ju zbavili u klaicevoj, pretraga traje vrlo kratko par minuta.. pune mjehur tekucinom i trnutak piskenja slikaju rengenom , ti si unutra s djetetom :)
Znam jer smo mi to jučer obavili, ali smo je mi platili tak da ga ne hospitaliziraju :?Citiraj:
lunahor prvotno napisa
:? u klaicevoj????? :( presramotno!!!! :cry:
:?
i ja sam s mojom D obavila kad je imala oko 1 god, trajalo je sve skupa mozda pol sata, i isli smo doma. nije bilo nikakve rijeci o hospitalizaciji. uostalom, to se sada radi potpuno rutinski, i ne klasificira se kao zahvat nego bas kao pretraga.
a jesi li sigurna da ne trebaju obaviti jos neke dodatne pretrage pa da su ga zato htjeli hospitalizirati???
ja sam isto bila u klaicevoj.
(jedino mozda ako je dijete alergicar moze se dogoditi da ostave na promatranju radi moguce reakcije, ali zaista ne vidim drugi razlog)
Nije u Klaićevoj..
Kad smo išli na dogovor za tu pretragu (btw. bila sam ko totalna tuka jer nisam imala pojma uopće o čemu se radi :roll: ), dr. je pitala kad može biti primljen u bolnicu... Pitala sam jel postoji kakva druga mogućnost - bile su dvije: ili da se naručimo i čekamo nekoliko mjeseci ili da platimo pa dođemo odmah drugi dan na red, što smo i napravili.
E, pa - sad mi nije jasno kako se njima više isplati hospitalizirati dijete na (koliko sam čula, ali nisam skroz sigurna) tjedan dana, ako sama pretraga traje manje od sat vremena???
Nije trebalo obavljati nikakve dodatne pretrage, niti je alergičar.
ocito se onda radi o nekim drugim stvarima tu :cry:
Mislim, da ne bude zabune, dr. i ostala ekipa su bili super, jedino mi je to čudno :?
ahaaaaaaaa... sad kuzim :)
stvar je u tome da, ako obavljas pretrage ambulantno, trebas cekati... i po nekoliko mjeseci.
kada se dijete zaprimi u bolnicu (obicno to provedu po spisima kao da je hitnoca), onda moraju napraviti sve pretrage odmah. eh sad. nije mi jasno (ako je u pitanju bilo tjedan dana - sto iskreno, ne vjerujem) zbog cega toliko dugo???
ako se rjesava ambulantno, a neces cekati, uvijek imas opciju platiti. i zato si ti morala platiti da bi obavila odmah a ne cekala. jedino sto si mogla napraviti je razgovarati s lijecnikom o tome koliko je to dana, i jeli to samo formalno dijete u bolnici ili mora bas tamo lezati. s njima se uvijek da dogovoriti, samo treba znati kakve su ti opcije.
Viš, ne bih se ovog zadnjeg niti sjetila jer sam se malo 'izgubila' čim je dr. počela pričati o hospitalizaciji, pa nam je ovo plaćanje bila super solucija, samo da ne mora biti u bolnici. Kad sam to malo hladnije glave kasnije sagledala, bilo mi je nekak nelogično hospitalizirati dijete na tjedan dana zbog tako kratke pretrage jer ipak to više košta - prehrana, briga o djetetu (čitajući tu i tam iskustva roditelja s djecom u bolnici krv bi mi se sledila :( )Citiraj:
dorena prvotno napisa
S obzirom da istu pretragu moramo napraviti kroz godinu dana, vjerojatno ćemo se naručiti početkom godine tak da ne bude problema.
A da to nije samo još jedan način da te nagovori da se odlučiš na pretragu koju ćeš platiti? Ružno i za pomisliti, ali tko zna, ništa me ne bi čudilo, možda dr ima kakve koristi od tog plaćanja.
zao mi je samo da ste placali bez veze :( ali ovo vam je skola za drugi put, da ne brzate nego prvo dobro sve ispitate ;) .
bili smo u istoj situaciji. serviraju ti priču tak da se brzo odlučiš da ćeš platiti.
mislim da dr b. ima ugovor sa bolnicom o privatnoj praksi.
žalosno je da to naš zakon dopušta. liječnici u prostorijama bolnice obavljaju privatnu praksu, u ordinacijama i aparatima u koje sami nisu uložili ni kune.
dakle, imala sam uputnicu za pretragu koju pokriva hzzo (mcug u ovom slučaju), obavila sam pretragu u bolnici (koja se financira iz proračuna kojeg mi punimo), ali sam svejedno platila 700 kn jer sam se odlučila napraviti pretragu odmah. bila sam tako ljuta, ni račun nismo dobili. nije mi žao novca, nego me živcira da te netko dovede u situaciju da platiš nešto što ne bi morao. i da svojevoljno potpomažeš takav sustav time što plaćaš. i onaj osjećaj da netko zarađuje na tvojoj nevolji. (malo sam podijelila svoje frustracije s vama)
naravno da se na pretrage dugo čeka kad je pola vremena ordinacija rezervirana za privatnu praksu. :x :evil:
MCUG smo obavili kada mu je bilo 6 mjeseci, doktora je bilo strah da ima refluks, al fala Bogu nema ga.
Bili smo kuci, te nazvala sam na telefon da se narucim, pitala me sestra kada mi odgovara, rekla sam sutra ujutro oko 9. i tad me narucila. Bilo je sve gotovo u pol sata, jer je trebalo vremena da mu stave kateter te dok su snimili, uglavnom, sve je bilo ok.
Al to je bilo u splitskoj bolnici..
Sramotno! Prava pravcata ucjena! Pitam se da li ste dobili racun ili je doticna doktorica stavila novce u dzep, dok se vi niste ni snasli. Naplatiti pacijentu na bolnicikim aparatima- to je kriminal!
Budući smo prvo jedan dan radili UZV, a drugi dan MCUG, dobili smo račun za UZV, a za ovo drugo se nismo sjetili tražiti... ali nije poanta u tome...Citiraj:
zabrinuta prvotno napisa
Poanta je u tome da mi nije jasno kako je ISPLATIVIJE hospitalizirati dijete, umjesto da se dođe, obavi pretraga i ode??
Da to nije bilo na Šalati? Jer mi smo imali istu situaciju, ali prije nekih 5,5 godina. Ako želiš hospitalizaciju nekih 2-3 dana, ili te naruče za redovnu pretragu za 2 mjeseca, ili platiš 1000kn pa si na redu za nekoliko dana i obaviš sve u roku pola sata ali , naravno, privatno u istoj toj bolnici.
da, mi smo bili na šalati.
malasirena - nije isplativija hospitalizacija, ali ako si hospitaliziran dobivaš kompletnu obradu i kao bolnički pacijent ne čekaš pretragu 2 mj nego dan-dva. ni meni nema logike držati dijete u bolnici par dana zbog mcug-a, ali u našem zdravstvu ništa nije čudno...
Dobro, bilo je to pred 9 godina i nije bila ta pretraga, ali...
Bila sam s D u bolnici i bilo mu je bolje već 2. dan. Kad sam pitala kad ćemo doma, doktorica je mrtva-hladna rekla da se njima ne isplati držati pacijente manje od 7 dana u bolnici, jer im onda HZZO ne plaća toliko kao kad ga drže 7+ dana.
Nadam se da to više nije razlog, jer ako je - koma! :(
prestrašno! zanima me da li bi ti doktori držali nekog svog u bolnici par dana duže radi birokracije?Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Aha, onda bi to bila ta logika... ili nelogika :?
Katastrofa!!!!
Straaaaasno! I kako onda s povjerenjem dati svoje dijete u ruke!? To bi trebalo prijaviti, samo kome? Ravnatelju? HZZO? Ministarstvu? Dati u novine?