osnova zdravstvenog osiguranja J 00172 - za dijete - što je to?
dakle, imam situaciju koju ne znam jel kriva/loša/nešto trebam napraviti ili što već...
u ovim svim silnim automatizacijama zdravstvenog i mirovinskog osiguranja kod promjene posla prije 3g mi je rečeno da se više klince ne mora posebno kod promjene posla prijavljivati i odjavljivati sa HZZO-a već da to ide automatizacijom.
i onda sam sad ponovno promijenila posao i probudila se jutros u panici jer nemam pojma jel trebam što napraviti ili ne. provjerila sam status osiguranih osoba iza jedno dijete mi uredno piše status osigurano po osnovi A 208 (dijete - član obitelji) a za mlađu (koja mislim da je osigurana bila preko mene prije) osigurano po osnovi J 00172 (dijete samostalno)
kaj je to?
uz to su me nedavno kod doktorice za mladje upozorili da se nesto desilo i da im pise da nije osigurana, na sto sam se zacudila, al onda shvatila da ju nisam prijavila kod nijednog zubara i da je moguce nesto od toga navedeno (kajjaznam kaj se vidi kod njih u susavu)
moje pitanje je jel trebam traziti novog poslodavca da prijavi i moju kcer sad preko mene? meni se cini da bi bilo dobro s obzirom da je negdje pogubljena njezina prijava na osiguranje preko mene kao roditelja.
hvala unaprijed svima!