Samociscenje umijesto kiretaze
Nesto kao slicno pricama s poroda,odlucila sam s vama podjeliti svoje iskustvo samociscenja ako kome zatreba.
Na prvi pregled sam bila narucena s punih 9 tjedana. Svi simptomi trudnoce (mucnina,nadutost, napetost u prsima, smetanje kada sam htijela zakopcati gumb na hlacama) su nestali par dana prije pregleda,no nisam se zamarala oko toga.
Jedva sam docekala pregled, no nakon ultrazvuka, ustanovljeno je da maleno srceko ne kuca. Plod je odgovarao velicini za 8+1 kada mu je stao rast (1,7 cm). S obzirom da je bio petak, gin je rekla da u pon izvadim krv i nakon toga odem gore na odjel da se obavi kiretaza osim u slucaju da pocnem krvariti neka se javim na hitnu.
S obzirom da mi je sogor gin na odjelu,zvala sam ga i on mi je rekao da izvadim krv,ali nek ne zurim u pon vec da pricekam do utorka ukoliko samo ne krene da tek onda dodem,a ukoliko krene da se ne uplasim jer bi moglo biti dosta krvi i da je bolje i postednije po maternicu da se sve ocisti samo.
Vikend je prosao u miru. U pon sam izvadila krv i vratila se kuci. Po povratku sam primjetila smedi iscjedak na ulosku koji sam imala za slucaj ukoliko krene. Odmah sam ga poslikala i poslala sliku prijateljici koja je primalja po struci. Ona je rekla da ce vjerojatno krenuti te neka se malo secem. Tako je i bilo. Pon popodne su me poceli hvatati bolovi kao pred menstruaciju koji su se razvili u prave trudove. Poceo se pojavljivati sluzavi iscjedak s tragovima krvi. Po savjetu prijateljice primalje,otisla sam u kadu,pustila toplu vodu da me ne zebe za noge,cucnula i kad je dosao trud stisnula i drzala pod pritiskom dok nisam nabrojala od 1-10... Tako sam odradila nekih 10 trudova no iz mene nije izlazilo nista osim krvavog iscjetka pa sam po njenoj preporuci otisla leci u krevet u odmoriti. Nije proslo ni 10 min te sam osjetila kako iz mene nesto izlazi. Vratila sam se u kupaonicu,u kadu i imala sto vidjeti. Iz mene je izaslo dobrih pola kile sadrzaja izgledom kao jetreca te vrecica s plodom.
Bio je tako savrsen. Pravo maleno bice s rucicama,nozicama, malenim ustima i okicama. Bio je nesto izmedu bijele boje i boje koze s crnim kruzicima za okice.
S obzirom da je iz mene jos dosta curilo, umijesto uloska, stavila sam si dj.pelenu (imala sam jedan paket u kuci od sina koji je odavno izasao iz pelena) i drzala je odlicno. Tada sam oprala kosu i kada sam se fenirala (da sutradan ne idem masna u bolnicu) mi se pocelo jako vrtjeti te me umalo uhvatila nesvjestica. Pozurila sam se leci, odmah mi se prestalo vrtjeti i zvoniti u usima te sam shvatila da od kako mi se to sve izdogadalo,nisam uopce sjela ni legla vec sam cijelo vrijeme bila na nogama bilo cuceci ili stojeci.
Nakon te spoznaje,ostala sam lezati te sam nazvala sogora koji je rekao kako je to sve odlicno i da sutradan ne trebam uopce dolaziti vec kroz tjedan-dva dok se smiri krvarenje da se provjeri s ultrazvukom da li je sve ok,ali da bi trebalo biti. Dobila sam tabletice za stezanje maternice koje ujedno poticu da se izbaci i taj ostatak ako ima cega...
Krvarenje je u pocetku bilo dosta obilno,ali se vec nakon kakva 3 sata smirilo i postalo kao jaca menstruacija. Ono sto me trenutno boli je stezanje maternice koja se vraca u normalu te psihicki gubitak bebice...
Iskreno, da s plodom od samo 8 tjedana budu odradeni pravi trudovi i ovako jaka stezanja maternice kao nakon pravog poroda uistinu nisam ocekivala...