-
Povraćanje
:?
Imam molbu da mi se jave mame kojima su bebe jako povraćale. Moja curica od 4 mjeseca često bljucka od početka. Nisam je dojila (nije bilo mlijeka) već je od početka na specijalnoj hrani za taj problem (kršitelj koda) AR 1 jer se ta hrana zgrušava. Međutim bez obzira na to ona i dalje često bljucka i povraća s time da me zabrinjavaju periodi kada nekoliko dana za redom užasno povraća (po 5-6 puta obilno i ne samo neposredno nakon obroka već i nakon 1-2 sata nakon jela) u jednom periodu nije dobivala na kilaži ali je onda to nadoknadila. Inače lijepo napreduje ali me ipak brine jer mislim da to povraćanje bez obzir ana dobivanje na težini nije bezazleno.
Hvala Zala
-
Krivo si postala, pokušaj na Dobne skupine od 0-1
-
Pitaj malo svog pedijatra o gastroezofagalnom refluksu. Meni zvuci kao da bi moglo biti to. Moja djeca su ga imala i to je ziva muka. Annabel vise izrazen u smislu povracanja.
Vjerujem da su stenozu pilorisa vec odbacli kao mogucu dijagnozu.
Ja osobno niti nevolim vise pisati puno o tome jer je to bio moj zivot 5 punih godina i u nekom obliku jos uvjek muku mucim sa Noah koji sad ima 3 i pol godine.
Noah je par puta cak i bio hospitaliziran radi toga i pio je lijekove dosta dugo za refluks.
Koliko god da je refluks kod neke djece bezazlen i prodje definitivno, ipak se mozda trebas obratiti gastroenerologu. Kiselina koja se vraca jako pali jednjak i moze ostaviti strasne oziljke na jednjaku.
Jako je vazno da kad hranis bebu da je poslije hranjenja podrignes ali ne da je tupkas jako jer onda bude sve izbacila van, onako lagano i sve u uspravnom polozaju.
Isto je jako vazno da je djete u sto uspravnije polozaju barem 30 min poslije hranjenja.
Bilo bi dobro da spava na uzvisenom jer se onda mlijeko teze vraca.
Na portalu imas tekst o Refluksu i obavezno procitaj.
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=207&Show=1743