Koliko ste čekale od trenutka kad ste predale molbu za obradu do početka obrade?
Danas je 4 tjedna da smo predali tu molbu, još nema nikakvog poziva. Kad sam predavala molbu, soc. radnica je rekla da će obrada bit gotova do srpnja.
Printable View
Koliko ste čekale od trenutka kad ste predale molbu za obradu do početka obrade?
Danas je 4 tjedna da smo predali tu molbu, još nema nikakvog poziva. Kad sam predavala molbu, soc. radnica je rekla da će obrada bit gotova do srpnja.
Joj, to ti je jako različito od centra do centra. Mislim da su nas na prvi razgovor pozvali upravo nekih mjesec dana od podnošenja molbe. A nakon toga je potrajalo još nekih 6-7 mjeseci, u oba slučaja.
...molbu predali 21.12.2005. a obrada krenula u drugom mjesecu ove godine ali bi i prije ali smo im rekli da smo na zimovanju.Tako.Mislim da je zaista to od centra do centra....-zapravo,mislim da to dosta ovisi i o tebi samoj,mozda da malo zivkas svako toliko i priupitas " kad ce...?" ;) -npr. neki parovi su u nasem centru zahtjev tj. molbu predali davno prije nas a da im jos nisu uopce bili u posjeti doma a mi smo vec bili pri kraju obrade...
Molba 29.3., razgovor sa soc. radnicom oko 20.5., razgovor sa psihologom oko 10.6.
Danas smo dobili poziv za razgovor-obradu.
12.06.2006. u 11.30.h.
Zanima me koliko vam je trajalo taj prvi razgovor. Škola mi je u dva, ( treba mi od centra do škole 15 min pješice ), ako se nešto ne promijeni zbog maturalca.
Morat ću ovih dana malo prošvrljat po forumu i vidit kako su vama prošli ti razgovori.
Ako imate koji pametan savjet pliz dajte.
Nama je razgovor sa soc.radnikom trajao oko sat i pol, a onda nam je odmah došla doma (zajedno s nama) i obišla stan za 2 i pol sekunde.
Sa psihologom (nakon 15 dana) potrajalo je skoro četiri sata :shock: .
Znam da je kraj šk.god., ali ti ipak lijepo nađi zamjenu za prvi sat, da ti se ne bi dogodilo da budeš na iglama i nervozna... i ja sam oduvijek mislila da će svijet propasti ako se ne pojavim negdje gdje me očekuju, ali baš u procesu posvojenja shvatila sam da se svijet sasvim lijepo okreće i bez mene ako mi je nešto drugo prioritet).
Poslušaj Čokoladu, ovo ti je sad važno. Sretno!
Imaš tu malo niže veliki topic o tim razgovorima.
Nama je trebalo malo više od 4 tj (a požurila sam ih najvjerojatno pozivom - 3 dana poslije razgovora došaoje telegram kad se trebamo pojaviti u CZSS).
Mi smo zamolbu predalu u 7. mesecu prošle godine.
Poslije toga se zaredali godišnji, pa gužva... na razgovor smo išli tek u 11. mjesecu (nemam sad tu papire, možda je bio u 12. mjesec).
Za isti dan smo obavili i razgovor sa soc. radnicom i sa psihologom.
Tek jučer je završena kompletna obrada, dobili smo podobnosti i poslali 42 zamolbe diljem lijepe naše.
Sretno
Snjeska, zasto samo 42? Centara imas oko 100.
mi poslali 112 molbi.
Bili na rozgovoru kod socijalne radnice. Sve je prošlo skroz ok. Trajalo je oko sat i 15 min. Psihologica sad ide na nekakvi stari godišnji pa smo se dogovorili da ćemo testiranja kod nje obavit do 10.07. Tad bi nekako one došle u stan. Rekla nam je soc. radnica da bi mogli u kolovozu slat molbe.
Znam da ćete mi kazat da mogu molbe slat već sada, ali jednostavno želim najprije obavit ovaj dio, dobro dobro se odmorit pa onda u kolovozu poslat molbe.
Pa to je sasvim OK, pogotovo zato što su sad i njima godišnji odmori.
Psihološko testiranje: ja 04.07. a MM 06.07.
Pretpostavljam da ćemo tada rješavat psiho testove koje ste spominjale. Psihologica mi je rekla da ćemo još jednom doći zajedno. I nisam skužila ima li još nešto kod psihologice? Valjda će nem uskoro nakom toga doć i u stan. Imam osjećaj da sve ide dosta brzo.
Ma to ti svaki centar radi pomalo na svoj način. Valjda će još jednom razgovarati s vama kad vidi testove. Sve će biti OK, sad već i sama vidiš.
Prošli smo testiranja kod psihologice. Danas smo bili na zadnjem razgovoru.
Morali smo u deset min napisat kako vidim sebe kao roditelja, pa u drugih 10 min kako vidim mm kao roditelja, i u trećih 10 min smo trebali objasnit kako bi postupili u situaciji da imamo dijete od 15 god koje želi noćni izlazak jer svi njegovi prijatelji izlaze ( a dijete do 16 god mora biti kući do 23 h ili ako ostane dulje mora imati pratnju punoljetne osobe).
Moram pohvalit mm da me je opisa kao roditelja bolje nego što sam sama sebe, kad je čita to šta je napisa bila sam strašno ponosna, imala sam osjećaj ko da je bija na mojim satovima u školi i ko da opisuje moje ponašanje na satovima i moju ljubav prema toj djeci. Sutra ili preksutra će nam doći u stan, danas je soc. radnica bila bolesna pa nisu mogle.
LeeLoo, možeš li mi poslat adrese ti 112 centara? Adrese caritasovih domova...?
Rekla nam je psihologica da molbe možemo slat u kolovozu, mislim da ćemo to napravit kad se vratimo s godišnjega.
Leeloo ti je napisala adrese na drugi topic.
mi smo predali molbe u studenom, obrada je bila gotova u sječnju čini mi se a sina smo dobili u petak... ali mislim da je ta cijela naša priča jedno veliko, veliko čudo, dobili smo bebu ravno iz rodilišta nakon samo sedam mjeseci čekanja... :angel:
Misliš, petak prekjučer?!!
Pa ženo božja, otvaraj novi topic, hvali se, daj nam detalje!!!!!
ČESTITAM!!! :D
JOJ JOJ :oops: vidim da si pisala pod "svojim" topicom
OK, svejedno želim čuti više detalja - kad stigneš, naravno :love:
Nisu nam još bile psih. i soc. radnica u stanu. Najprije njihov stari godišnji, pa onda bolest soc. radnice, pa naš godišnji pa njihov novi godišnji. Svejedno ćemo u narednih 10 dana poslat molbe. A soc. radnici ću se javit kad počne škola i ona se vrati sa godišnjega.
adriana, navijam za vas, od sveg srca!!! :D
I ja ti zelim jednog malog vristavca :P
adriana viiiiibrrrrrrrrrrrrrrrrrraaam ... :D !!!
Pozdrav svima!
Već duže vrijeme čitam vaše poruke, pitanja, komentare... Vrijeme je da se uključim.
Mi smo molbu za posvojenje poslali u više Centara, ali osim odgovora da djece za posvojenje trenutno nema, nismo dobili ništa. Nakon točno godinu i pol (u međuvremenu smo nazivali), otišli smo u najbliži Centar pitati kad će se nešto pokrenuti. Kao da smo ih probudili iz nekog sna (možda i jesmo). Pozvali su nas na "obradu" koja je provedena unutar mjesec dana. Ubrzo nakon toga, naš Kikić je bio kod kuće. Tko zna što bi bilo da se nismo tamo pojavili. Možda bi i danas čekali. Naglašavam (to je ujedno moj odgovor na nedavno postavljeno Brunino pitanje) da nije bilo nikakvog podmićivanja. Nije nam padalo na pamet.
Pusa tvom kikiću. Koliko je bio star kad ste ga dobili?
Kad ste pisale molbe za centre, jeste li napisale samo jedan obrazac i ostavile prazno mjesto za upisivanje zaglavlja ( mislim na adresu centra kojem se upućuje) te onda iskopirale 80- ak do stotinjak puta i samo rukom dopisale adresu centra? E, je mi ovo kobasica od pitanja.......
Ovaj vikend ćemo napisat molbu i onda idući tjedan poslat. Veselim se.....
Nadam se da će i moj kikic ili kikica uskoro bit s nama!
Ja sam pisala svako pismo posebno, s posebnim zaglavljem. Svi znaju da je špranca u pitanju, ali mislim da treba izgledati kao pristojan dopis.
Mi smo pisali svaku molbu posebno. Nismo slali u sve Centre, nego samo u nama nekoliko najbližih. Mislili smo da su u pojedinom Centru u prednosti ljudi iz okolnih gradova i mjesta. Danas se, vidim, to radi drugačije.
Kikića smo dobili kad je imao pet mjeseci.
Adriana, želim ti da što prije postaneš mama!
"cirkularno pismo" u wordu, sve radi sam :)Citiraj:
adriana prvotno napisa
ako imaš gdje isprintati sto komada
mareena, nisam sigurna da sam te dobro razumjela:Citiraj:
mareena prvotno napisa
niste najprije prošli obradu u matičnom centru, tj. najbližem,onom kojem teritorijalno pripadate, već ste slali molbe drugim centrima bez početne obrade? je li procedura nekada bila drugačija?
Metvice!
U našem Centru smo se informirali što trebamo učiniti da bismo posvojili dijete. Rekli su nam da napišemo molbu za posvojenje djeteta, da pošaljemo njima, a ako hoćemo i u ostale Centre u županjiji. Ako se pojavi dijete za posvojenje, ući ćemo u obradu. Ne isplati se obaviti je odmah, jer vrijedi nekoliko mjeseci (mislim šest), pa ako u tom vremenu ne dobjemo dijete, treba je ponavljati. To nam se tada činilo logično. Nismo čitali zakone (možda smo trebali), nego smo vjerovali ljudima s kojima smo razgovarali. Kad smo (nakon onih godinu i pol), ponovo došli tamo, odmah su nas uzeli u obradu, jer je, očito, dijete čekalo... Ponavljam, ne znam da li bi se dogodilo isto da smo i dalje strpljivo čekali. U domu, kad smo došli po svoju bebicu, jedna sestra nam je rekla da je u nekoliko dana troje djece dobilo svoje roditelje-posvojitelje, što je rijetkost. Možda smo zato i mi konačno došli na red.
Eto, nadam se da je sad malo jasnije.
To je moja priča. Ne znam kako je išlo kod drugih. Osobno poznajem samo jednu posvojiteljicu koja je kroz sve prošla prije tridesetak godina, pa iskustva nisu za usporedbu. Nadam se da ću više saznati na ovom forumu.
Mi smo za svaki Centar posebno adresirali (cirkularno pismo u Wordu).
Mislim da molba treba biti koliko-toliko osobna, namjenjena BAŠ tom Centru, da se vidi da je čovjek uložio bar 5 min svoga vremena.
I na svako pismo smo se oboje osobno potpisali.
Mi nismo pisali svako pismo posebno, nego smo kopirali molbu poslanu matičnom centru. Te kopije nismo čak niti osobno potpisali :oops: (što nam je jako zamjereno u Čakovcu, ali tamo mi je gđa rekla da "ionako preferira rukom pisane molbe :roll: ).
Ti naši trudovi oko savršene molbe čine mi se tragikomični kad ih stavim u kontekst nedavnog članka iz Jutarnjeg (Zdenka ga je tu gore zalijepila).
Cure, fala vam.
Može li mi neka objasnit to cirkularno pismo?
Uđi u Tools/Letters and mailings/Mail merge, pa ćeš vidjet dalje.
Mi smo isto svako pismo oboje potpisali, to mi se čini neizostavnim dijelom svakog dopisa. Ovo za pisanje rukom prvi put čujem (ne bih im htjela bit u koži da moraju čitat ono što bih ja napisala svojom skrpanom desnom rukom).
Isto tako :)Citiraj:
sanja74 prvotno napisa
Hvala ti na objašnjenju.Citiraj:
mareena prvotno napisa
Ali sad si me full zbunila -prvi put čujem da obrada ima rok trajanja :?
Ja nikada nisam čula da su nekome vratili obradu kao nevažeću. Ali, primjerice, kad smo mi dali molbu za još jedno dijete, stara obrada nije nam vrijedila, iako smo ostali u nadležnosti istog CZSS. Morali smo sve proći ispočetka i trajalo je jednako dugo kao i prvi put.