mislim da se odjavljujemo
m. ne doji vec dva tjedna + dva dana.
do nekih 20. mjeseci je dojila takoreci non-stop, kao novorodjence.
onda sam zatrudnila pa sam joj prestala nuditi tako da su se podoji u roku od tri mjeseca jako smanjili.
nakon tri mjeseca dojenja u trudnoci, zbog komplikacija u trudnoci sam prestala dojiti. tada su se podoji ionako sveli na minimum, za uspavljivanje, a kako je mm preuzeo ulogu uspavljivaca (nosanjem) nije me vise ni trazila.
i tako vec dva tjedna i dva dana.
negdje sam citala da ako dijete ne sisa dva do tri tjedna da je onda to to, jer da najcesce izgube refleks sisanje kroz to vrijeme. sto vi kazete na to?
premda smo u biti prestali dojiti zbog trudnoce, zadovoljna sam, sve je islo dosta postepeno i gotovo onako kako sam i planirala - dojiti najmanje do druge godine :)
Re: mislim da se odjavljujemo
Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
negdje sam citala da ako dijete ne sisa dva do tri tjedna da je onda to to, jer da najcesce izgube refleks sisanje kroz to vrijeme. sto vi kazete na to?
na ovo ti samo mogu reci da smo D i ja imale pauzu od mjesec dana, mislila sam da je gotovo, ali ona je odjednom opet pocela traziti i cicati kao da nije ni prestajala. nije to vise tako cesto kao prije, ali tu-i-tamo trazi :)
Citiraj:
dorena prvotno napisa
na ovo ti samo mogu reci da smo D i ja imale pauzu od mjesec dana, mislila sam da je gotovo, ali ona je odjednom opet pocela traziti i cicati kao da nije ni prestajala. nije to vise tako cesto kao prije, ali tu-i-tamo trazi :)
zanimljivo...koliko je ti je tada curica bila stara?
Citiraj:
Citiraj:
dorena prvotno napisa
zanimljivo...koliko je ti je tada curica bila stara?
to je bilo pred 2-3 mjeseca, racunaj da ce jos malo 4 god :/ . znaci, 3,5 god.
Citiraj:
Jako mi je drago da ste imale tako lijep i spontan prekid i da ste njime obje zadovoljne. :*
Da ti odgovorim na pitanje - par tjedana nije dovoljno da dijete izgubi refleks sisanja. Recimo, Fiona je prestala s dojenjem kad sam bila u sedmom mjesecu trudnoće i ponovno počela kad je vidjela bebu da papa.