Ljubomora, posesivnost i samokontrola
Jeste li ljubomorne? Zašto? U kojim situacijama? Jeste li uspjeli iskontrolirati tu ljubomoru i na koji način?
Otvaram temu potaknuta događajem od jutros. Dakle, moj budući muž ima brak iza sebe. Njegova bivša žena nam je, pa recimo stalno u blizini jer imaju zajedničko dijete. U početku je bilo tog nekog 'natjecanja' između nas dvije, ali prestalo je i sad smo si dobre. Međutim, jutros kad sam išla na sastanak, vidjela sam njih dvoje kako sjede u obližnjem kafiću. I znam da će većini ovo biti glup problem, ali naljutilo me jer mi nije rekao. Rekao mi je da ide raditi. Inače on nema fiksno radno vrijeme pa nije baš situacija da radi od 8 do 4 pa da je umjesto odlaska na posao izabrao druženje sa bivšom ženom, ali šta ja znam, pod 'idem raditi' podrazumijevam sastanke i te stvari. Televisa presenta haha.
Ja sam inače užasno ljubomorna osoba i ne ide mi samokontrola u nikakvim situacijama, pa ni u ovoj. I naravno da ću razgovarati s njim kad se vidimo danas, ali htjela bih čuti neke vaše savjete i iskustva da ne pokrenem odmah ratno stanje čim ga vidim. :mrgreen: A trenutno sam 100% spremna na to i ne znam kako da smireno reagiram, a da opet riješim situaciju. S jedne strane, taj brak ne bi bio gotov da je bio dobar i trenutno naša veza traje duže nego njihov brak ukupno. Ali s druge strane, stalno mi onaj vrag sjedi na drugom ramenu i govori mi da mi nije rekao i da je ipak ona bila ta koja je tražila razvod, dok on to nije htio. I muči me.
I ne pije mi vodu ono da sam ja nesigurna i da nemam samopouzdanja ako sam ljubomorna. Mogu ja sebi biti super do neba, ali nisam ja sa sobom u vezi. Eto, pišite, dajte mi neke savjete kako da postanem pametna. :mrgreen: