Pire oduvijek radim na isti način - kuhani krumpir, sol, malo mlijeka i maslac.
Imate li kakav recept za pire, a da izbjegnem mlijeko i maslac (i općenito mliječne proizvode)?
Hvala:)
Printable View
Pire oduvijek radim na isti način - kuhani krumpir, sol, malo mlijeka i maslac.
Imate li kakav recept za pire, a da izbjegnem mlijeko i maslac (i općenito mliječne proizvode)?
Hvala:)
Mi stavljamo zobeno mlijeko, a svekrva radi s maslinovim umjesto putra. Nisam probala kombinaciju, ali smo radili i sa zobenim vrhnjem i bez putra. Draze mi je s putrom, ali i ovako je ok.
Alpro soya vrhnje za kuhanje, ako smiješ proizvode od soje.
u Dalmaciji se tradicionalno radi s maslinovim uljem, moja baka vjerojatno u životu nije kupila maslac
meni je fino, iako s maslacem je kremastije
Hvala svima:).
Peterlin, nije zbog mene nego zbog sina. Mjesec dana izbjegava mliječne proizvode... Aktivni je sportaš, ima dosta akni... pa smo otišli nutricionistu da nam općenito malo uskladi njegovu prehranu s obzirom na intenzivne treninge.
Baš čekamo da nam pošalje plan prehrane (što jede prije, što poslije treninga...), a u međuvremenu smo dobili neke opće smjernice. 1. najveća zabrana - loši šećeri i transmasne kiseline, a zbog akni i mlijeko koje je stvarno trošio u velikim količinama. Loših masnoća se nisam morala bojati jer na to pazim, slatko je smanjio, a mlijeko i ml. p. potpuno.
Dakle, promjena na licu - malo je reći - drastična. Leđa su mu se očistila, više nema one gnojne, upaljene akne. Sad ima samo prištiće.
A isto vrijedi i za našega kuma - on je akne imao u ranim dvadesetima, baš jako, i nije ih se mogao riješiti (bez obzira na kojekakve tretmane) dok nije izbacio ml. proizvode.
Hormoni u mlijeku sigurno nisu zanemariva stavka.
Zobeno vrhnje...
Maslinovo ulje...
Hvala:), sutra radim ćufte pa ću i pire. Baš me zanima hoće li mu se svidjeti. Iako uopće nije izbirljiv.
Umjesto mlijeka-voda u kojoj se kuhao krompir.Umjesto maslaca-margarin ili ulje.Ako ne želite,ne morate staviti margarin.Samo ga izgnječite u vodi u kojoj se kuhao.Ukusno je,iako je ukusnije sa mlijekom.
Ja ga vec godinama radim samo s jogurtom i ođličan nam je..iako u ovoj situaciji ga izbjegavate
Napravila sam pire sa zobenim vrhnjem (krumpir, vrhnje, sol) jer nijedno drugo nisam imala kod kuće. Prefino. Klinci ništa nisu primijetili. MM-u čak i bolji od onog s mlijekom i maslacem : ).