Tanči prvotno napisa
Potpis na Summer.
I samo ću se osvrnuti na priču kako je u MIOCu pritisak prevelik i slične bedastoče koje ovdje čitam.
U MIOCu nema nikakvog pritiska.
MIOC je škola kao i svaka druga škola u RH.
To što je ovdje tako čudno postavljena su krivi forumaši. Pljuvanje po toj školi je tu već legendarno i onda ispadne da im djeca upišu tu školu pa zašute.
I nisu svi 5,0.
U razredu od moje kćeri svega njih troje je završilo školu i maturiralo s 5,0. Ostali su prošli s odličnim i nekoliko njih s vrlodobrim.
I ne upišu svi željene fakultete. Znam troje koji nisu uspjeli upisati MEF pa su upisali Stomatologiju i Kemijsko inženjerstvo, te jedno dijete koje nije uspjelo upisati Farmaciju pa je upisalo isto kemiju...
MIOC je gimnazija kao i svaka druga pm gimnazija.
Sve imaju isti program. Nije MIOC ništa drukčiji po tom pitanju.
Nastavni kadar je solidan, ali ima i profesora koji nisu baš dobri. Baš kao i u svakoj drugoj školi.
Hoće li tko učiti ili ne, njegova stvar, ali takav će biti i rezultat.
Potpuno nebitno je li to u MIOcu ili nekoj drugoj školi.
Što se tiče IB programa u MIOCu i mi smo mislili kći prebaciti u trećem razredu u IB, no ona je rekla da neće i razlog je bio da smatra da tamo nastava nije dovoljno kvalitetna za upis Medicinskog fakulteta.
I inače sam čula sa više strana da IB program nije dobar za nastavak studija na našim fakultetima.
Koliko je doar za odlazak vani na studij, to ne znam.