iz vrećice ili ???Citiraj:
Romina prvotno napisa
recept?
Printable View
iz vrećice ili ???Citiraj:
Romina prvotno napisa
recept?
integralni fussili i umak od povrća s Dukatovim bešamelom.
salata?
jede mi se kupus, al mi se ne da ribati. pa ću kombinaciju krastavca i kukuruza.
http://www.coolinarika.com/recepti/g...uha_od_gljiva/
nikako da je isprobam...... danas radim iz vrećice :mrgreen:
Suho meseko u poriluku s jecmenom kasom (iliti ricet).
joj ovo je mrak, ja u to stavim jogurt => znam salatu za sutraCitiraj:
apricot prvotno napisa
i juhu (za sutra ili prekosutra)
Na malo ulja dinstaš gljive (jedna vrsta ili više - bukovače, vrganji....) isjeckane na komadiće, dodaš malo Vegete, i pustištako da se kuha poklopljeno 10-15 minuta. Dodaš 1-2 žlice brašna, promiješaš i dodaješ polako hladne vode i miješaš da se ne stvore grudice. Dodaš malo sjeckanog peršinovog lista, pustiš da voda zakuha i ukuhaš noklice.Citiraj:
Mirta30 prvotno napisa
Poslužiti sa kiselim vrhnjem po želji.
Danas smo za rucak imali pizzu!
jučer: pržene srdelice i krompir salata (s mladim lukom)
danas: juha od povrča s rižicom, pečeni pileći zabatci i riža i paradajz na salatu
Maneštra: leća, ječam, tikvice, pomidor, pašta.
Juha od karfiola s noklicama, punjene zapečene palačinke (slane), zelena salata.
Desert trešnje. :-)
Jučer sam radila složenac od krumpira, jaja i luka zaliven vrhnjem i zapečen u rolu, uz to salata od zelja.
Danas su zelene tagliatelle s umakom od piletine, luka, mrkvice i vrhnja s curryem, uz to neka salata.
Danas nam prijatelji dolaze na veceru pa se trudimo oko jelovnika:
Proljetna juha s korabicom i rotkivom
Janjeci but u pivi, peceni krumpirici s ruzmarinom, mlaka salata od tikvica i patlidzana, mlade mahune
Rozata s ukrasena s pinjolima i slagom
Irish coffee i jagode u Lindtovoj cokoladi
A jooooooj, tko ce sutra prati sudje :x
kus kus sa sjeckanim paradajzom, bosiljkom i origanom, pileći file na gril tavi
Danas: sojine polpete i umak od gljiva s vrhnjem, zelena salata
Sutra: nesto s kupusom (rado bih salatu ali mi se ne da ribati, pa ce mozda biti kupus s paradajzom, eventualno zapecen u pecnici s mozzarellom).
kuhinja mi je toliko zametana od pečenja kolača i torte (lexine beze mi nisu baš najbolje ispale) da nemam gdje skuhati ručak.
dakle,danas jedemo sendviće
kako se zove slavljenik?
Napravila brudet od skuša (po nečijem receptu, malo niže... :love: ), žgance, štrudl od sira.
Pekarski krompir i piletina
Goveđa juha, pire krumpir, grašak, pohana teletina, zelena salata sa češnjakom i maslinovim uljem, štrudl od sira.
Mrak!
Uh, Deja i tekako mrak ;)
Kod mene danas djetno ričet (iliti kaša) s povrčem
Pileća juha, rižoto od gljiva i salata. :)
jučer:krmići u komadu sa mladim krumpiru,fila i matovilac
danas:sataraš sa tjesteninom i juha od povrća
DANAS GULAŠ
ja danas kupus juhu jer idem na dijetu..za mm bob s manistrom i suvim mesom
danas ćemo povrtno-mesnu gustu juhu + domaće rezance sa sirom i vrhnjem zapečene u pećnici.
MM je kuci, pa radi rostilj: kobasice i cevapcici; prilog salata od krastavaca i luka s vrhnjem.
Juha, jaja na oko, zelena salata.
Piletina zapečena sa povrćem i pire krumpir
hobotnica. pitam Vida nakon ručka:
- hoćeš kolača?
- ne. šoš obaće! (još hobotnice!) :)
Jučer je sveki kuhala, pa sam ja jela sendvič, a mališi napravila rižoto s povrćem i popečke od karfiola i brokule.
Danas je bilo zelje s paradajzom i pire-krumpir.
Prženi inčuni i krumpir salata
Danas radim pizzu,a jučer sam umjesto piletine sa povrćem radila piletinu sa mozarelom i paradajzom
curry od špinata i piletine, s rižom.
rizibizi i pohane bukovače
Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
:lol: Nisi ti ni luda, sigurno je sigurno.
Evo i ja malo da se pridružim prijedlogom za današnji ručak. Punjene lignje, krompir i sve zapečeno u vatrostalnoj, a za salatu rotkvice i mladi luk. 8)
I ja sam mislila danas puniti lignje, ali kad sam ih izvadila iz zamrzivača skužila sam da su narezane :P pa moram raditi rižoto.
Upravo razmisljam da li da se zaletimo u kineski, ili da napravimo tjesteninu sa umakom od tunjevine i paradajza, i uz to kupus-salatu... Ako E ne zaspe u slijedecih 15 minuta, idemo u kineski.
teleće šnicle,kelj na lešo i tortu od jagoda i kokosa.
Pohane tikvice i patliđane, zapečeno povrće (krumpir, mrkvica i karfiol) s vrhnjem, zelje na salatu. Desert - nula :roll: