samaritanka prvotno napisa
Noć je bitna radi poruke koje dajemo djetetu. Svatko mora odlučiti za sebe kada početi i baš zbog stalnog mjenjanja načina komunikacije s djetetom kako dijete raste ovaj dio noći je najosjetljiviji. Djeca neka nauče baš piškiti u jednokratnu pelenu po noći, a kad im skinemo pelenu ne piške. Postije i djeca koja tvrdo spavaju i ne najave piškenje kao recimo Aquina Neva. Mi također nismo uvijek uz djecu po noći jer idemo kasno spavati da bi uhvatili nekakve znakove. Sve to treba ocijeniti i sve je jako šaroliko.
Ja osobno mislim da treba pokušati. Raditi sve po noći tiho i nježno. Ne razbuđivati djece skroz nego ga ostaviti u polusnu. Pripremiti posudu ili podlogu za piškenje. Staviti pod djete nepromoćivu podlogu ili ovčje krzno koje dobro upija. Dijete obući dvodjelno i paziti da bude pokriveno.
Najčešće dijete postane nemirno i mi često mislimo da želi dojiti. Možemo dojiti kratko i staviti ga na pišanje i nastaviti dalje dojenje dok beba ne zaspi. Možda i ne želi dojiti.
Preporuča se po noći stavljati platnene pelene da dijete zna da je mokro, što onemogućuju jednokratne.