nepravilna dioba stanice?
Drage moje,
duuuugo sam na forumu, ali se već dulje vrijeme ne javljam....
mi smo upravo završili ( neuspješno) i naš 10.ET ali se pojavio i novi moment u našoj anamnezi....prije samo ET biologica na VV mi je rekla kak se moja jajna stanica( budući da smo radili prirodni ivf, bila je samo jedna) nepravilno podijelila i da nema neke nade" da nešto bude od toga" - reče ona. Nisam bila pripremljena na takvu vrstu razgovora pred sami ET, no što je tu - tu je.Mislila sam si " pa nije tvoja zadnja, uostalom puno puta do sada su prognoze bile jako dobre, gotovo bolje od ovoga nema" pa se ništa nije dogodilo. Pitala me i kojim lijekovima sam bila u potupku, budući da sam 3 pustupka od 2000. obavila kod dr.L. i prirodnjake između i jedan postupak kod dr.T. na IVF klinici....svima je zajedničko to da dobijem dosta folikula, malo dobrih jaj.st. pa mi zato vraćaju i tri zametka....jedini put kad sam imala izvrsne jaj.st. bila je 3. stimulacija Zoladexom, kad sam dobila 5 izvrsnih zametaka,( ali i hiperstimulaciju, hm...) svi su išli do blasto...tada sam imala i zamrznutih...nakon FET, m je došla na vrijeme, ali 3.dc sam dobila užasne bolove, grčeve u naletima od par min...vjerojatno spontani, rekao je dr.L. ali budući da nisam dobila temp. nisam ni trebala kiratažu, sve je otišlo samo ( fala Bogu, s veseljem dodajem)....
sada mi preostaje stimulacija decapeptilom, jer su biologica i dr.L. zaključili da je nužna promjena hormona stimulacije, jer dosadašnje nisu dale razultata ( suprefact spray+ gonali/ menogon ili zoladex + gonali )
u slučaju da se, bez obzira na promjenu hor.terapije dogodi isto, dakle nepravilna dioba oplođene jaj.st. onda se može reći da je genetička predispozicija i to je - to. Dr.L.mije rekao da 70% nepravilne diobe jaj.st otpada na neadekvatnu diobu, a samo 30% na gen. nasljeđe žene.
Ima li neka od vas sličan problem? Planiram izmjeriti minerale i vit. u tijelu pa probati uzimati vit. i mineralne nadomjestke...možda bude bolje? hm...svima puno sreće i :love: