-
dojenje svakih 15 min
Molim Vas da mi pomognete!! Dijete mi je staro 11 dana, a ja sam sva očajna! Naime, imala samdosta mlijeka, onda ragadu na jednoj dojci i nisam smjela dojiti, pa se količina mlijeka tu smanjila, sada izjednačujem, tako da u jednom podoju dajem dvije. Ali cica oko sat vremena na obadvije, te odmah poslije podoja malo zaspi na 5 min.,onda ima stolicu, plače i opet traži cicu. Stolica je zelenkasta sa žučkastim mrljama. Uglavnom, po danu uopće gotovo da i ne spava,a noćas je spavao 5 sati u komadu. Još sam jučer prekjučer imala više mlijeka, a cice su mi sad skroz mekane ko da i ne dojim.
Da li je to normalno?? Zašto mali toliko cica dugo i tako često traži cicu? Jer neka imala iskustva s tim? Bojim se da ne izgubim mlijeko. Dosta me to brine, pa plačem i ne znam što ću.??
-
Evo ja ću probati dok se ne jave savjetnice, mada najbolje je zvati sos tel.
Pod broj 1 - smiri se, nećeš izgubiti mlijeko. Samo mirno naprijed i sve će biti u redu.. Normalno je da bebice bude puno i dugo na cici kad je tako jako mala, pa tek je došla na svijet nakon 9 mjeseci u tvom trbuhu, na cici se jedino osjeća zaštićeno i sigurno. Malo po malo ulovit ćete neki svoj ritam i sve će se smiriti. Spavaj kad i bebica da skupiš snage i vidjet ćeš iz dana u dan će biti sve bolje i bolje
:love:
-
Frogice, ako bebica tako učestalo cica sasvim sigurno nećeš ostati bez mlijeka i ona zasigurno neće ostati gladna. Kažeš da je prošlu noć spavala pet sati u komadu - nije li to lijepi pokazatelj?! Bebica od 11 dana ne doživljava sebe odvojeno od svoje mame, a ono što ih najčvršće povezuje je upravo cicanje. Ako imaš dojam da su ti cice mlohave pokušaj tome pristupiti na način da cica nije šalica koja se napuni, pa ju beba isprazni, nego fukcionira kao neprestani protok, ona je protočnica. Pred kraj dana ta `ispuhanost` zna biti još izraženija.
Naravno, nazovi SOS telefon za potpunije spoznaje.
Do tada uživaj u bebici, opusti se!
-
mislim da se nemas cega bojati samo gledaj da se odmoris kad i bebica...
ima 11dana? mislim da je to doba kad se javlja i prvi skok u razvoju tako da je normalno da puno cesce trazi ciku...
to ce samo povoljno djelovati na proizvodnju mlijeka...
pa da ti se i nekad cini da vuce na prazno to sigurno nije istina-time sise ono najmasnije i najhranjivije mlijeko i navlaci si jos a tvoje tijelo dobiva poruku da pocne proizvoditi jos vise mlijeka... savrseno je to priroda uredila, ne brini... :love:
-
Frogice, nemoj se brinuti, potpisujem sve sto su cure gore napisale. I nama je tako bilo, A je konstantno cicala, a ja doslovce nisam nista stizala prvih mjesec dana, a sada je vec nema potrebu biti na cici non-stop! U pocetku su mi grudi bile tvrde i bolne, a sada kad mlijeka ima kao u prici one su dosta mekse i vise ne bole...dakle, ne brini se, pusti dijete da bude na cici koliko ima potrebu i sve ce se regulirati od sebe! I opusti se! :love:
-
Hvala curke!! Puno ste mi pomogle! Zvala sam i sos telefon, isto su rekli da se ne brinem!!