Male boce za homemade piće - gdje naći?
Bili smo u nekoj vrsti seoskog turizma. Naime u posjetu ljudima koji su u maloj, osim prirode i povijesti, nezanimljivoj sredini našli primjeren hobi. Prikupili su iznimno bogatu zbirku starih predmeta, pravi etnografski muzej. Oduševljena sam, a sve se zasad svodi na prijateljska druženja i uživanju u starini, potpuno nekomercijalno, iako su investicije s njihove strane znatne.
Možda krivo, ali ja sam tim entuzijastima objasnila kako sam već imala priliku dobro platiti da bi djeca vidjela jednog magarca, a mi pojeli nešto ispod peke.
U svakom slučaju, tijekom jedne večeri, da bi doživljaj bio potpun, ja sam radila "orlovaču". To se radi od rakije "loze", doda se puno šećera, sirovi orasi se režu u četiri dijela, doda se malo narezanog limuna i sve se drži mjesec dana uz svakodnevno mućkanje zatvoreno na suncu.
Vrijeme ističe, ja ću to otvoriti, iscijediti prema uputama. Izgled, a i okus navodno podsjećaju na jeger. Sumnjam da ćemo mi puno piti, ali ja bi se htjela zahvaliti domaćinima i napuniti male (ukrasne?) boce te njima i drugima pokloniti.
Gdje to naći u Zagrebu? Hitno, putujemo na jug.