Dobra ideja... priznajem da nisam tip od akcije, teško da bih tako što pokrenula, ali bi rado sudjelovala i pomogla ako se netko od vas odluči za takve akcije.Citiraj:
Dia prvotno napisa
Printable View
Dobra ideja... priznajem da nisam tip od akcije, teško da bih tako što pokrenula, ali bi rado sudjelovala i pomogla ako se netko od vas odluči za takve akcije.Citiraj:
Dia prvotno napisa
trebao bi to netko lijepo sročiti
meni mozak na porodiljnom :mrgreen:
ili da svi mi napišemo po jedno prosvjedno pisamce, da udremo na količinu, možda bi to nešto pokrenulo
ipak, izborna je godina, sve je moguće :mrgreen:
Momtobe :love:
A šta bi ona, ažbaha jedna( J.P.), radila da ljudi ne dobivaju pošiljke iz vana, bila tehnološki višak :mrgreen:
Ko zna jel ti u ministarstvu okoliša i znaju za platnene?
drage moja, ja sam vam skroz na skroz poludila :lol:
sanjam ja preksinoc da citam novine, kad ono unutra clanak o tome kak je netko fizicki napao doticnu J.P., e sad ne sjecam se dobro dal je pisalo u novinama ili sam ja pomislila da su je sigurno napale mame platneno-pelenasice zbog naplacivanja carine
uh...
Trebalo bi o carini, koja se tako ponosi dotičnom J.,napisati članak kao su sposobni da ne razlikuju pelene od gaća,te im se staviti na uslugu oko razjašnjavanja istih. Možda da im se organizira radionica na tu temu!? Dva-tri tjedna prati i ismijavati im se po novinama,pa će se valjda trgnuti. Organizirano,malo Roda,malo Zeleni...Kada dođu izbori,sve je moguće...pa tako i preseliti revnu gđu J.na neko mjesto u kojem neće njena ljubaznost dolazi u doticaj sa ljudima...
:lol: :lol:Citiraj:
Dia prvotno napisa
Kailash - hoćemo Sunčanu u avatar!
Dia - :lol:
Za to sam im se ja ponudila u svojoj žalbi, ali nisu komentirali. :lol:Citiraj:
Engls prvotno napisa
:lol: :lol:Citiraj:
Dia prvotno napisa
Ma,javno se ponuditi da će im biti sve objašnjeno! Onako,kao djetetu od dvije godine!!!Pa,ako opet nekoga ocarine,opet u novine kako im nije jasno...Praviti bedake od njih,prozvati šefa...Bilo bi zgodno kada bi za takve ljude,sustave,...imala neka od udruga živaca sjediti im na žili kucavici i pritiskati prema potrebi.
Dia :lol: :lol:
skidam paučinu s topica
cure koje ste naručivale zadnjih mjesec dana jeste li koji put platile carinu
ja nisam niti jednom :D :D :D
izgleda da je 101 ili nešto slično ipak urodilo plodom, pa sad malo više gledaju kroz prste
Ne copraj...puj,puj!!! :bouncing:
puj, puj, puj...
nisam ni ja. zapravo nisam platila carinu ni na jedan paket i, začudo, nijedan mi nije bio otvaran. doduše, bilo ih je sve skupa 12-ak :preskaceuze:
pljuc, pljuc, pljuc.
Čekam jedan paketić, a na ništa do sad još nisam platila carinu pljuc, pljuc, pljuc i niti jedan nije otvaran. Na paketima se vide ostaci nekog našeg žiga, ali ne mogu uopće pročitati kaj piše jer je ili jako razmazan ili skroz blijed.
Na zigu pise Oslobodjeno carine
Sve ukupno sam imala 5 paketica i nisam placala carinu.
E, sad kad sam to rekla, pa mi dodje na slijedeci paket ljubavno pismo s carine.... :/
Ja sam platila u ponedjeljak carinu!!! :x
Samo garderobica za bebu, ali niš to njima ne znači.... A zadnja 2 puta nisam ništa platila :? :?
Skužila ja plavuša da tu pišete o pelenama samo, ali kasno.....
Ali bili su samo bodići i odjelca za bebu, isto mi nije ok da za to naplate carinu
:shock:Citiraj:
vimmerby prvotno napisa
ke pasa? :)Citiraj:
Olivija prvotno napisa
vimmerby - smijem se na na to da ti je 12 paketa kao malo :)
a-haaa!
pa mislila sam da sam s tim brojem curetak u odnosu na iskusne platnenopelenašice!
pa trebalo je odnekud početi! i to još u doba kad nije bilo toliko domaćih shopova i pelena...
joj nadam se da neću nikog zacoprati
pljuc, pljuc, pljuc
Ukoliko mi privatna osoba pošalje paketić materijala ili uložaka i SAD-a,poskida cijene i malo ih kao raskupusa,može li to proći kao privatn paketić i zaobići gđu J.?
Možda može, iako ni to sa privatnim osobama nije garancija. Nažalost. :/
Frend mi ide u SAD na školovanje.Mogao bi mi slati po 3-4 m materijala po paketiću (PUL).Zar bi im i to zapelo za oko?
Znaš da se ne možeš s njima u ništa pouzdati... :roll: Ja vjerujem da im ne bi zapelo za oko, ako ne budu imali loš dan. :roll:Citiraj:
Engls prvotno napisa
Da vas malo ubijem u pojam, burki platio (samo) 200 kn carine na dvoje Birkenstokice (cipele i natikace), vrijednosti cca 100 jurica! Ispada da je na kraju jeftinije naruciti skuplje stvari nego jeftinije, carina ti tak isto dodje (sjecam se prica da su curke platile isti iznos na pelenicu ili dvije vrijedne par sto kn!) Ili je pravilo je da nema pravila! :?
na može biti....carina ovisi o iznosu... stopa carine x iznos... + pdv
Koliko iznosi stopa carine?[/i]
mislim 8% carine, ali veća je stavka PDV 22%, a tu su još i takse koje plaćamo jednako i na jednu i na više pelena
8% bi trebala biti...mislim da je netko plaćao i po većoj stopi... ni u tome nisu dosljedni :roll:
naravno da nisu dosljedni! :evil: neki dan sam čula na koji način i s kojom logikom pojedini carinici carine pošiljke. čista lutrija!
v. sad si me ubila u pojam! :smajlichkojipadanaleđaibacanogeuzrak
Nedavno sam nekim poslom bila na špediciji; stigla nam je pošiljka iz SAD-a vrijednosti oko 4.000 kn. Mi smo sami trebali otići na špediciju, napraviti JCD, platiti PDV (carinska stopa je bila 0) i na kraju podići robu. To mi je bilo ok s obzirom na veliku vrijednost i vrstu robe. Međutim, ono što me zabrinulo su bile riječi špeditera koji nam je rekao da si ljudi ponekad naruče bočicu vitamina ili nekog dijetetskog proizvoda u vrijednosti 100 kn, i da i oni moraju sami raditi JCD i platit ga 400 kn! Tada ljudi uglavnom odustanu i vrate robu pošiljatelju.
Jednom drugom prilikom sam naručila knjige i CD-e i nisam trebala raditi JCD, donio mi poštar na vrata.
Dakle, ono što me brine je slijedeće: Ako si naručim platnene pelene u vrijednosti 500,00 kn, da li ću morati platiti još i tih 400 za špediciju? Ako da, pa te još k tome i ocarine, naplate PDV, tko zna koliko bi to moglo ispasti? Ima li netko kakva iskustva s time? :shock:
Meni su opalili carinu na tako neki iznos (zapravo oko 120 buksa), ali sam pisala žalbu i dobila rješenje o povratu... Doduše još mi nisu novce vratili :raspa:
:evil: :evil: :evil:Citiraj:
Elinor prvotno napisa
Meni se ovo dogodilo s platnenom nosiljkom za dijete, čini mi se da je i Hildegard imala isto iskustvo. To navodno radi samo jedan zločesti špediter u Vž.
Uh, opet kuham od bijesa...
Prije toga sam 3 puta naručivala pelene i s njima nije bilo takvih problema, ali poslije se više nisam usudila.
(na kraju je to MM na špediciji riješio na crno, i platio nekih 150 kn)
Zločesti je i onaj carinik na pošti carinjenja u VŽ; čula sam da taj gnjavi do amena. Stalno mu se moraš "upucavati", traži te sto papira i krut je ko oni "stričeki" iz prošlog sistema. Sad je i mene frka naručivati pelenice. Još bi i preboljela PDV, ali puno mi je 400 kn za špediciju, o carini da i ne pričam. Ali ja sam se uvijek povodila za onom starom: tko ne riskira...
i moje slabašno :heart: će vjerojatno popustiti pred onim divotama sa interneta!
Elinor, za utjehu - s pelenama još nisam čula da se to dogodilo :love:
cure, ima li tko ideju, kako pokrenuti promjenu u Carinskom zakonu?
Danas su me opalili za carinu (tko me tjerao da naručim na svoju adresu)
i ljubazno i manje ljubazno sam popričala sa 2 carinice,ali nažalost
oni su u pravu. Zakon je jasan! :-( Što napraviti?