eto sta je kad se covjek kuzi :naklon:
GBS? :?
pa kad si vec tu ajd objasni do kraja :roll:
poslije ce se opet javiti netko sa istim problemom pa ces morati ponavljati :P
Printable View
eto sta je kad se covjek kuzi :naklon:
GBS? :?
pa kad si vec tu ajd objasni do kraja :roll:
poslije ce se opet javiti netko sa istim problemom pa ces morati ponavljati :P
ne bi ni ja izdrzala npr. kad bi vidjela kako ti radis :bouncing:
ovo je samo sala al eto pogledavsi u tvoj avatar palo mi na pamet :lol:
NE! Nakon potvrđene reakcije nema potrebe cijepiti dijete. Čak ni najnabrijanijim medicinarima nije stalo do smrti djeteta zbog reakcije. Obrati pažnju na "karton cijepljene osobe", http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/1994/0409.htmCitiraj:
NINA29 prvotno napisa
Konvulzije su sasvim dovoljan razlog za razgovor s neuropedijatrom.
Prijetnje tužbom i kaznom su zastrašivanje. Imam jako nisko mišljenje o takvim ljudima.
Ajme, sad sam već malo pametnija... Puno ti hvala. A ona bakterija o kojoj sam pisala da je karlo dobio sepsu je bila pneumokok a vidjela sam da se i protiv toga može cjepiti. Hvala ti Davore.
1. Jako si precizan danas.... Dobro. Imaju endemski polio zbog razloga koje sam naveo. A tko ti je uopće rekao da je kod nas u tijeku epidemija meningokokne sepse?Citiraj:
Davor prvotno napisa
2. Ispravljam te. Griješiš.
3. Ne znam. Mogu nagađati, ali zašto bih.
Evo link na kojemu se mogu dobiti informacije o bolestima koje prenose krpelji, općenito.Citiraj:
haribo prvotno napisa
http://www.zdravlje.hr/clanak.php?id=12672
A ovdje piše o FSME, gdje ga kod nas ima i o cijepljenju:
http://www.zdravlje.hr/clanak.php?id=12673
Slijedeća doza cjepiva protiv ospica, parotitisa i rubeola bi trebala biti pri upisu u prvi razred.Citiraj:
NINA29 prvotno napisa
Ali, naravno da neće nitko cijepiti dijete, ako kažeš da je nakon prve doze razvilo meningitis.
No, čak i da baka, djed, odvedu dijete na upis, pa zaborave reći da je dijete imalo meningitis nakon cijepljenja, pa i da ponovno cijepe dijete istim cjepivom, neće ponovno dobiti meningitis od cjepiva. Jer je nakon prvog cijepljenja imuno.
Druga doza služi za postizanje dugotrajne imunosti.
Slijedeća doza cjepiva protiv ospica, parotitisa i rubeola bi trebala biti pri upisu u prvi razred.
Ali, naravno da neće nitko cijepiti dijete, ako kažeš da je nakon prve doze razvilo meningitis.
No, čak i da baka, djed, odvedu dijete na upis, pa zaborave reći da je dijete imalo meningitis nakon cijepljenja, pa i da ponovno cijepe dijete istim cjepivom, neće ponovno dobiti meningitis od cjepiva. Jer je nakon prvog cijepljenja imuno.
Druga doza služi za postizanje dugotrajne imunosti.[/quote]
Ok, to mi je sad jasno al dal može onda bit cjepljen Priorixom ako je sad prvi put cjepljen sa MoPaRu? Ma ja najradije nebi uopće ga dala više cjepit protiv toga. A sad smo opet naručeni s njegovig godinu i pol, točnije 06.07. za sljedeće cjepljenje pa me interesira jel tu onda postoji kakav veći rizik za njega s obzirom na ovo sve što je bilo vezano uz ovo cjepivo? Hvala.
Evo jedne bizarne obljetnice:
Ne bih štela komentirati tipa. :/Citiraj:
Američki mikrobiolog dr. Jonas Salk objavio je 26. ožujka 1954. da je pronašao uspješno cjepivo protiv opake dječje paralize. Salk je dugo eksperimentirao u laboratoriju, a prvi ljudski “pokusni kunići” bila su mu vlastita djeca. Imena tih malih junaka valja upamtiti: bili su to dječaci Jonathan, Peter i Darrell, stari od 8 do 14 godina.
Dvadesetak godina kasnije taj isti gospon je na nekom medicinskom simpoziju rekao da on ne misli da je njegovo cjepivo bass toooooooliko zasluzno za smanjenje pobola, jer se isti smanjio istovremeno u nekim drzavama koje cjepivo koristile nisu.
Može primiti Priorix pri upisu, iako je prvi MoPaRu bio domaći. Ali velika je šansa da ga se neće usuditi cijepiti.Citiraj:
NINA29 prvotno napisa
A rizik od febrilnih konvulzija postoji kod svakog visokog porasta tjelesne temperature. Bez obzira je li od cjepiva ili od neke infekcije. Zato treba nakon budućih cijepljenja, ali i pri infekcijama pratiti pažljivo raste li temperatura i snižavati ju.
Dok dijete malo ne poraste, pa će nestati sklonost febrilnim konvulzijama.
mujica, pametan si ti dječak. istina, malo si - il' možda malo više - ciničan, iako druge optužuješ za to. želim ti da ti se svi ti podaci koje imaš u glavi napokon spoje u smislenu cjelinu, da shvatiš neke stvari, da ti se upali žaruljica i da odrasteš u jednog pravog velikog muju! a tko zna, možda ti jednog dana propupa i savjest!
davor nije ciničan, nego tek malčice sarkastičan.
davore, zašto ti je teško odgovoriti onima koji ti se izravno obrate s pitanjem, a očito im informacija treba? :? to malčice rastužuje... ipak se radi o nekom djetešcu koje bi moglo gadno nastradati ako se ponovo cijepi... :? pa znamo za mnoge takve priče u kojima su sa svakom novom dozom cjepiva posljedice bivale sve teže!
nina29, ako se ne snalaziš u moru oprečnih informacija, poslušaj svoj razum koji ti govori da je ovo cjepivo za tvoje dijete opasno! pa uvjerila si se vlastitim očima kakve posljedice je ostavilo na tvom djetetu! ionako se radi se o cjepivu protiv bezopasnih dječjih bolesti! izlažeš ga puno većem riziku ako ga cijepiš, nego ako ga ne cijepiš!
i još jednom - cijepljenje moparu cjepivom? ili priorix-om, svejedno, u svakom slučaju - cijepljenje protiv dječjih bolesti - po meni je potpuno suludo. to cjepivo je opasno i može prouzročiti smrt djeteta, a svrha mu je zaštita od bolesti koje je bolje preboljeti u djetinjstvu, nego ne preboljeti.
Kud svi Turci, tu i mali Mujo :mrgreen: Eto to meni govori podatak da je procijepljenost visoka u zemljama gdje nema obaveze cijepljenja.
Ja sam vec napisala: obaveze nema, ali se cijepljenje ocekuje.
Ljude koji ovdje zive ne uvjerava se u dobrobiti cijepljenja na nimalo drugaciji nacin nego sto ih se uvjerava u nekoj zemlji gdje se cijepiti djecu mora.
Mnoga cjepiva koja nisu u kalendaru cijepljenja se jako puno reklamiraju i putem reklama se sije strah medju stanovnistvom. (HepA, FSME bih tu istaknula)
Recimo, nisam primijetila neku veliku informiranost o cjepivima medju ljudima koji cijepe djecu, vecina ih se oslanja na ono sto im pedijatar kaze. (ima pedijatara koji su kriticni prema cjepivima, ali ako se ne raspitujes o tome, onda informacije i izostanu)
U svakom slucaju, jedina razlika koju ja vidim je ta da ako roditelj odluci drugacije, zakon kaze da je to ok.
E, puhovi, ovo ti je stvarno bezveze.Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
Otkud si sad "iskopala" da moja savjest tek treba propupati? Iz kojeg mog posta vidiš da mi nedostaje savjesti?
A vidiš li neku veliku informiranost među ljudima koji ovdje pišu o tome da ne treba cijepiti djecu?Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Ja ovdje vidim vrlo selektivnu informiranost, uz namjerno ignoriranje provjerenih činjenica koje govore suprotno. I u tvojim postovima, naravno.
I svi "pjevaju" isto.....
Ima jedan "biser", koji je vjerojatno svjesno ili nesvjesno moto mnogima ovdje:
Isn't there such a thing as social liberation?"
"Of course there is," said the Master.
"How would you describe it?"
"Liberation from the need to belong to the herd."
Samo, dogodilo se to da se brojni pojedinci u potrazi za slobodom nisu oslobodili pripadnosti stadu, već su samo promijenili stado.
Mujica napisa:
Znaš već dugo me potežeš za jezik Mujice - već sam u par navrata htjela napisati post, počnem, prekinem i zaključim - SVAKO UVJERAVANJE U SUPROTNO JE UZALUDNO DOK ČOVJEK NEMA ISKUSTVO NA VLASTITOJ KOŽI !!!Citiraj:
A rizik od febrilnih konvulzija postoji kod svakog visokog porasta tjelesne temperature. Bez obzira je li od cjepiva ili od neke infekcije. Zato treba nakon budućih cijepljenja, ali i pri infekcijama pratiti pažljivo raste li temperatura i snižavati ju.
Dok dijete malo ne poraste, pa će nestati sklonost febrilnim konvulzijama.
Ovakvih bahatih medicinskih stavova naslušala sam se već godinama - dok dijete malo ne poraste, pa će nestati sklonost febrilnim konvulzijama....To bi na moje dijete značilo dok malo poraste pa će mu se čudom vratiti one stanice malog mozga koje su u nekom trenutku netragom nestale...pa će te stanice početi kontrolirati njene pokrete - pa će prohodat....
Ja bih ovu tvoju rečenicu preformulirala - RIZIK OD TRAJNIH OŠTEĆENJA POSTOJI KOD SVAKOG CIJEPLJENJA I LJUDI TO IMAJU PRAVO ZNATI...SVAKI ORGANIZAM JE UNIKATAN I NJEGOV IMUNO SUSTAV KOJI JE NEŠTO NAJBOŽANSKIJE KAJ NA SVIJETU POSTOJI (u smislu njegovog funkcioniranja) - i direktno zadiranje u nešto o čemu nemamo pojma - direktno nam se obrušava na glavu s fantomskim bolestima novih generacija....
Reci jel je medicina znala za FEBRILNE KONVULZIJE, MULTIPLA SKLEROZU, ALZHEIMEROVU, PARKINSONOVU, AUTIZAM , ALERGIJE, NEURODERMITISE, AIDS prije ere cijepljenja???
Meni je zanimljiva na koji način medicina uvijek njeguje PAŽLJIVO posljedicu, ali ni za boga uzrok...Zato ti mama Nina nemoj razmišljati jer su ti djetetu od meningitisa možda ostale proširene komore - samo ti PAŽLJIVO prati jer mu raste temperatura!!! Oprosti na riječima - ALI JEDINO KAJ TI MOGU REĆI - NI ZA BOGA - NIKAD VIŠE NEMOJ CIJEPITI SVOJE DIJETE - NIČIM!!!!
Sve ljude u mojoj okolini kojI IMAJU TRAJNE POLJEDICE pobrojila sam već nekoliko puta...neću se ponavljati (Mujice nadam se da si to detaljno pročitao prije nego si donio svoje sudove o nama - pleme)!!! Ima ih previše - ali o njima se ne govori - a šta će ljudi - svi živimo u svojim nesrećama boreći se npr. sustavom koji je 'moš mislit' spreman snosit barem i dio tereta koji imamo za cijeli život...
Cijepljenje protiv meningitisa:
1. žena koju znam nakon imala totalnu parezu svih udova, lica najviše - ležala 6 mjeseci - hvala bogu fizioterapeutica - pa je vlastito djete vježbalo po njenim napucima - medicina nije željela potvrditi da se radi o nuspojavi cjepiva - pa se nakon 2 godine OPET cjepila kako bi im dokazala da je - opet je ostala oduzeta - ali sada kraće - ALI JE SRETNA JER SU JOJ U KARTON UPISALA DA JE STANJE BILO POSLJEDICA CJEPIVA ( možda bi Mujice svi sa svojim iskustvima trebali napraviti baš to da nevjerni Tome mogu imati dokaz - 2 puta je ipak 2 puta - ALI NA SREĆU - ILI NA ŽALOST POPULACIJE - NISMO SVI TAKVI FRIKOVI)
2.kolega mjesec dana nakon istog dobio leukemiju - sigurno sasvim slučajno???
Mujica napisa:
Evo moje dijete je primjer!!!! I reci da li ti uvijek više vjeruješ stručnjacima nego ŽIVOTU??? Oprosti, ali te zaluđenosti s autoritetima (dr., mr. prof,)ne razumijem...Stavi tih 20 stručnjaka na kup i svatko će drugačije razmišljati...iako će vjerojatno javno svi biti SVI ZA JEDNOG JEDAN ZA SVE...na površini znamo priče samo koje ODGOVARAJU medicini kakva ona danas je...i nemoj puno kovitlat...Citiraj:
Hmmmm, ali jako je velik broj stručnjaka koji se ne slažu s time da distono-neurorizično dijete ima veću šansu razvoja komplikacija nakon cijepljenja.
Isto tako nisam nigdje niti našao da ako distono-neurorizično dijete razvije nuspojavu, ta nuspojava distonom djetetu smeta više nego zdravoj djeci ili da ostavlja posljedice češće nego kod zdrave djece.
Tamo je kao i u visokoj politici...o pravim istinama doznaje se s kojih 10-etak godina zakašnjenja....AKO?!?
Što je tebi Suzaks? Što vidiš bahato u mojoj izjavi koju si citirala?Citiraj:
suzaks prvotno napisa
To što sam napisao je istina i potpuno je lišeno bilo kakvih osobnih karakteristika poput bahatosti, skromnosti, simpatičnosti...
Žao mi je što ti je dijete tako bolesno. Znam da je to najveći križ koji se može čovjeku natovariti na leđa.Citiraj:
suzaks prvotno napisa
I naravno, ne znam zbog ćega je do toga došlo, ali ti želim snagu da izdržiš i nosiš se s time.
Ali to doista nema veze sa prepiskom o febrilnim konvulzijama, o kojima je ovdje bilo riječi. Niti s meningitisom nakon MoPaRu cijepljenja. Jer ovo cijepljenje nije nikada do sada ostavilo trajne posljedice.
Žao mi je što ti je dijete tako bolesno. Znam da je to najveći križ koji se može čovjeku natovariti na leđa.Citiraj:
suzaks prvotno napisa
I naravno, ne znam zbog ćega je do toga došlo, ali ti želim snagu da izdržiš i nosiš se s time.
Ali to doista nema veze sa prepiskom o febrilnim konvulzijama, o kojima je ovdje bilo riječi. Niti s meningitisom nakon MoPaRu cijepljenja. Jer od meningitisa nastalog nakon ovog cijepljenja (uzrokovanog parotitis komponentom) nikada do sada nisu ostale trajne posljedice. I besmisleno bi bilo time plašiti Ninu, jer događaji koje je opisala ne bi smjeli ostaviti nikakve posljedice.
To je istina. Ali zaključci koje iz toga izvodiš ne stoje.Citiraj:
suzaks prvotno napisa
Jer djeca, na žalost, (kao i odrasli) svako malo teško obolijevaju. Pogledaj samo u novine kolike se grozote svakodnevno događaju ljudima oko nas.
Rizik od trajnih posljedica nakon cijepljenja je stvarno manji od rizika da bilo tko od nas ili naše djece iz čista zdravlja oboli od nekog gnojnog meningitisa ili multiple skleroze i ostane s trajnim posljedicama.
[quote="suzaks"]Mujica napisa:
Nije. Jer se cijepiti poćelo već u 16. stoljeću. Po nekima, čak i prije Krista.Citiraj:
Reci jel je medicina znala za FEBRILNE KONVULZIJE, MULTIPLA SKLEROZU, ALZHEIMEROVU, PARKINSONOVU, AUTIZAM , ALERGIJE, NEURODERMITISE, AIDS prije ere cijepljenja??? ?
Nije se znalo niti za večinu bolesti koje sada imaju svoje ime, prije cijepljenja, pa nikome ne pada na pamet to dovoditi u uzročno-posljedičnu vezu.
A je li se znalo za FEBRILNE KONVULZIJE, MULTIPLA SKLEROZU, ALZHEIMEROVU, PARKINSONOVU, AUTIZAM , ALERGIJE, NEURODERMITISE, AIDS prije industrijske revolucije, onečišćenja okoliša, uvođenja aditiva u hranu, prije poboljšanja uvjeta života, napretka medicine, koji je omogućio liječenje i preživljavanje onih koji bi prije 200 godina umrli, produljenja životnog vijeka i promjena u načinu života?
Sve to utjeće na pojavu novih bolesti.
Prejednostavno bi bilo fokusirati se na jednu (nedokazanu) hipotezu i sve drugo zanemariti.
Mujica napisa:
Da ??? To si ti pratio IN REAL LIFE??? Pratio si svu tu djecu kasnije u životu i nijedno koje je preboljelo meningitis nije imalo slijedeće:Citiraj:
Jer od meningitisa nastalog nakon ovog cijepljenja (uzrokovanog parotitis komponentom) nikada do sada nisu ostale trajne posljedice
1. poremećaj pažnje
2. poteškoće u učenju
3. nagle promjene raspoloženja
4. motoričke poremećaje
5. disleksiju
6. disgrafiju
Cijeli je spektar poremećaja kojima se ne zna uzrok, a VIDI nikad nitko nije uperio prstom i pokušao naći krivca nego je lakše tabrljat po površini i trošiti novce na 'fino upakirane' metode za liječenje posljedica...
Pa zar i febrilne konvulzije ne smatraš poremećajem??
I želim plašiti Ninu - jer je meni strašno da i nakon doista strašne stvari za njezino dijete ONA osjeća odgovornost i grižnju savjesti da li ĆE ili NEĆE cjepiti svoje dijete...Nino - medicina je u tvom slučaju ta koja bi se tako morala osjećati - onda oprosti - eto prozvat ću MEDICINU!!!
Mujice - ne moraš suosjećati sa mnom - tu emotivnu komponentu dijelim sa svojim bližnjima - ono što molim - a tome i služe ovi forumi - preispitaj svoje stavove - i nemoj se nadmeno bahatiti mišljenjima i stavovima općeprihvaćene medicinke zajednice - JER VJERUJ MI IZ ŽIVOTNOG ISKUSTVA - ovdje na plemenu - pišu ljudi koji su zagrebali ispod površine!!!
Možda tebi to ne zvuči bahato, ali ...te izjave su meni jednako ovome:
od kolege mali nakon Priorix-a ušo u anifalktički šok - a drugi dan medicinsko osoblje objašnjava roditeljima da to nije od cjepiva nego alergija jer se prepio CEDEVITE!!! O toj ti bahatosti pričam - o tome kad su stvari i najobičnijom budali vidljive medicina 'objasni' slučaj na svoj način!!!
Joj Mujice, daj se zbroji. Znaš što, odi TI kod neuropedijatra pa se informiraj. Onako, kao kolega s kolegom. Čini se da si roditelj i sigurno ti neće naškoditi. OK je da se furaš na struku, ali dopusti sebi da postoji i druga strana koju je ta ista struka pomela pod tepih.
Posljedice te druge strane je suzaks iskusila na svojoj koži i proživljava ih svaki dan. Hajde dopusti si ideju da je do sada već nešto bolje informirana o svojem problemu nego većina medicinara. Njena reakcija na soljenje pameti je zapravo očekivana.
Molim te poštedi nas komentara da ne znaš zbog čega je to došlo - informiraj se. Za početak preroštaj ovaj topic. Naći ćeš stvarno svega, a stručan si pa ćeš znati profiltrirati korisno.
Po pitanju neadekvatnosti MoPaRu cjepiva, pitaj si kolegu Tešovića. On će ti kvalificirano objasniti dobrobiti posljedica cjepnog meningitisa.
Uzgred, mi si ovdje tepamo "pleme", a ne stado. Pleme je drastično drukčijeg ustroja od stada.
Mujica napisa:
Pa da - ako si bio među onima koji su se spustili tu prvi i radili zmešancije da nas naprave u ovakvom obliku kakvom jesmo...Pa i sad osjećaš eksluzivno i nasljeđeno pravo plave krvi da nam to i dalje radiš...ŠALA!!!Citiraj:
Nije. Jer se cijepiti poćelo već u 16. stoljeću. Po nekima, čak i prije Krista.
Molim bez uvreda , ali ta tema cijepljenja me uvijek vužge!!!
Ako smatraš napretkom čovječanstva - onečišćenje, GMO hranu, kloniranje, aditive - i da smo si time produžili životni vijek....ne bi igralo...Tu se razilazimo - pa je onda valjda i takav nam različit stav prema cijepljenju...Moje je mišljenje da smo se tim zapadnjačkim stavom VRLO, VRLO udaljili od čovjeka kao kreacije duhovnog i fizičkog i da medicina konstantno tabrlja po fizičkom, a ovu nevidljivu komponentu ignorira....To ti pričam...Ne može se zapadnjački, bahato stalno izmišljati lijekovi (a možda se i izmišljaju bolesti) kojima ćemo NEŠTO liječiti, ali ni ne pokušati naći UZROK - odnosno još gore ne pokušaš taj uzrok individualizirati...
Ako idemo naprijed i ako se ipak mic po mic mijenjaju stavovi, ako je ono kaj je jučer bilo dobro danas loše, ako napredujemo u razvoju svijesti kaj nam je potrebno da bi opstali na toj planeti, ako se počinje razvijati svijest o prirodnijem kao boljem - ZAŠTO I MEDICINA U SVEZI CIJEPLJENJA NE BI (LAGANO) PROMIJENILA STAVOVE KOJI SU ZACEMENTIRANI VEĆ STOLJEĆE??? Tu mi nešto jako smrdi po nofcima, ili ...kerberima????
Suzaks, vjeruj mi, ne mislim da je cijepljenje bez opasnosti.
Znam jako dobro opasnosti od cijepljenja.
Sigurno znam za puno više mogućih posljedica cijepljenja nego itko na ovom forumu.
Ali isto tako znam i veličinu rizika od tih posljedica, kao i veličinu rizika od necijepljenja.
Suosjećajnost nije nešto što je rezervirano samo za bliske osobe.
Zar ti ne suosjećaš s nepravdom ili teškim problemima koje vidiš kod nepoznatih osoba?
No, neću više o tome. Mislim da ova diskusija više nema smisla.
Citiraj:
Ako smatraš napretkom čovječanstva - onečišćenje, GMO hranu, kloniranje, aditive - i da smo si time produžili životni vijek....ne bi igralo...Tu se razilazimo - pa je onda valjda i takav nam različit stav prema cijepljenju...Moje je mišljenje da smo se tim zapadnjačkim stavom VRLO, VRLO udaljili od čovjeka kao kreacije duhovnog i fizičkog i da medicina konstantno tabrlja po fizičkom, a ovu nevidljivu komponentu ignorira....To ti pričam...Ne može se zapadnjački, bahato stalno izmišljati lijekovi (a možda se i izmišljaju bolesti) kojima ćemo NEŠTO liječiti, ali ni ne pokušati naći UZROK - odnosno još gore ne pokušaš taj uzrok individualizirati...
Ako idemo naprijed i ako se ipak mic po mic mijenjaju stavovi, ako je ono kaj je jučer bilo dobro danas loše, ako napredujemo u razvoju svijesti kaj nam je potrebno da bi opstali na toj planeti, ako se počinje razvijati svijest o prirodnijem kao boljem - ZAŠTO I MEDICINA U SVEZI CIJEPLJENJA NE BI (LAGANO) PROMIJENILA STAVOVE KOJI SU ZACEMENTIRANI VEĆ STOLJEĆE??? Tu mi nešto jako smrdi po nofcima, ili ...kerberima????
Ma, uopće se ne razilazimo toliko puno koliko misliš.Citiraj:
Sve to i mene muči i o svemu tome razmišljam.
Imaš dojam da se puno razilazimo jer moji postovi ovdje su reakcija na isključivost koja je ovdje vrlo prisutna.
Pogledaj samo postove Davora i sličnih.
To su isključiva, jednostrana mišljenja, koja u začetku diskreditiraju bilo kakvo drugo mišljenje bez obzira koliko utemeljeno bilo.
:lol: ovo smo već vidjeli. Fora je da to ovdje ne pali. Hajd nabroji slične :lol:Citiraj:
mujica prvotno napisa
Nego, idemo konstruktivno. Friško o Gardasilu:
http://www.nytimes.com/2007/03/25/op...ry-revere.html
Sumarum: još jedna medicinska obmana.
Znaš, Davore, način na koji pišeš u ovom postu, kao i u brojnim drugim postovima na argumentirane izjave nekih forumaša, uključujući i moje, ne govore samo da si ciničan i ogorčen.Citiraj:
Davor prvotno napisa
Očito je tvoje životno poslanje uvođenje nereda i rušenje svakog organiziranog sustava.
I taj otrov koji širiš, toliko izjeda tebe samoga da si postao ne samo ogorčen, već zao.
Mujica napisa:
I neka nas muči - i vrijeme je da se stavljaju bube u uši koje nas vode do istina - ali pravih ne onih CELOFANSKIH...Citiraj:
Ma, uopće se ne razilazimo toliko puno koliko misliš.
Sve to i mene muči i o svemu tome razmišljam.
Imaš dojam da se puno razilazimo jer moji postovi ovdje su reakcija na isključivost koja je ovdje vrlo prisutna.
Pogledaj samo postove Davora i sličnih.
To su isključiva, jednostrana mišljenja, koja u začetku diskreditiraju bilo kakvo drugo mišljenje bez obzira koliko utemeljeno bilo.
I hvala bogu da postoje ljudi (Davor, Anita i još ih je...) koji imaju svoj stav bez da su osjetili posljedicu na koži svojoj ili vlastite djece...I IMAJU STAV!!! I u redu je isključivost - to je je jedini način borbe s ustaljenom medicinom - da sam je barem imala kad je L. imala 0 godina - možda bi nam danas život bio drugačiji....
I u redu je isključivost - svako malo dođe netko da NAS ZALUTALE OVČICE IZ PLEMENA IZVEDE NA PRAVI PUT...Jer - kao - zalutali smo !!!
Imaš još topića - pročitaj ih (onaj s Latinicom je zanimljiv, al je zaključan)...
A šta je utemeljenost??? Pa još pred par godina sam mislila da je doista ono što mi serviraju mediji, visoka politika, stručnjaci, medicina istina??? Život me naučio da tome nije tako...
Ako imaš bubu u uhu...probaj proučiti možda kad je nastalo cjepivo, kako je nastalo, jer utemeljeno čovjeku drukati životinjske piz.....e i ne znati kak će se to dugoročno odraziti!!! I nije li to sve na kraju IGRA MALOG MUJE bez kraja ???
:lol: takva retorika je već viđena :lol:
Za razliku od prethodnice, bar si dao neke argumente i zbog toga te poštujem. Svejedno, način na koji si se obrušio na suzaks ti nije OK.
Gle, ovdje nam je bilo lijepo i skoro smo pozaspali od neaktivnosti dok se nisi pojavio. Očito nam je trebao takav poticaj. Svejedno, ne kanim više širiti priču, jer ne pomaže konstruktivnom ozračju ovog topica.
Slobodno čini što te volja (plemenski duh), ali probaj osobne napade premjestiti negdje drugdje.
Što je tebi, čovjeće?Citiraj:
Davor prvotno napisa
Odakle ti ideja da sam se obrušio na Suzaks?
Pa, niti Suzaks valjda nije moje pisanje shvatila kao obrušavanje na nju, a ti si se našao da joj patroniziraš?
Ni njoj, ni ikom drugom nije potrebna zaštita od mene.
Pa čak ni tebi, koliko god vrijeđaš svojim cinizmom.
I, molim te, prestani stavljati laughin-out-loud ikonice u svoje zajedljive primjedbe, jer to dodaje na uvredljivosti.
Nemoj se ljutiti Suzaks, ali isključivost je stvarno odraz uskih pogleda na svijet i manjka znanja. Bez obzira o kojem području ljudskog djelovanja je riječ. I ne mogu nikako prihvatiti da je isključivost igdje u redu.Citiraj:
I u redu je isključivost
Ako se ne varam, Davor je svoje dijete dao cijepiti? :?Citiraj:
suzaks prvotno napisa
A potpisala bih Mujicu za selektivnu informiranost - ja svoje dijete neću dalje cijepiti (MoPaRu itd), ali se osjećam zgroženo nad ovolikom količinom poluinformacija kojima se slijepo vjeruje...
Očito je važnije imati stav nego znanje.
Nekome sam pogodio žicu, a stvarno nije bilo namjerno :saint: Časna riječ.
Uzgred, u psihijatriji se "projekcija" zove situacija u kojoj osoba A pripisuje osobi B neku svoju osobinu.
Hvala, informirana sam o projekciji, transferu, a bogme i kontratransferu :)
Kad smo već kod njih, komentar o poluinformacijam nije bio upućen samo tebi.
Nisi mi odgovorio na pitanje - jesi li cijepio svoje dijete?
A što je ovo?Citiraj:
Davor prvotno napisa
Kakve te projekcije spopale?
Davore, što misliš, zašto su te izbacili iz topica o pedofiliji, ako si tako divan, a sve što o tebi negativno mislim je samo moja projekcija?
Vučeš me za jezik, a ne vidim na koji način bi to bilo konstruktivno.
S druge strane, imam još malo popularnog štiva. U Engleskoj pripremaju teren za suočavanje s činjenicom da su MMR i autizam stvarno povezani. Sudeći po tijeku događaja, za mjesec-dva slijedi zamjena ove monstruozne kombinacije nečim drugim. Prije par mjeseci BMJ, a sad ovo:
Daily Mail
Odjedamput eminentni znanstvenici koji su ocrnili Wakefielda i ekipu nakon umirovljenja mijenjaju priču. Wakefield je 1998 ukazao na problem i - satrlo ga. Dakle, 9 godina djeca stradavaju zbog isključivosti medicinskog establišmenta. Bravo majstori. (cinizam neizbježan)