pa kud ne bi bila ponosna na sina gradonacelnika?!Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
(i mislim da je berlin a ne beč :))
Printable View
pa kud ne bi bila ponosna na sina gradonacelnika?!Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
(i mislim da je berlin a ne beč :))
cvijeto :lol:Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
ma ponosna brate - nego kako. i još nije ni ružan. i još svima priznao da je gay i ostvario to što je ostvario. di nećeš biti ponosan.Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
i usvojenu djecu bi mu čuvala kad god treba :mrgreen:
kad je klaus wowereit postao gradonačelnik berlina - onda je izašao na podij i rekao: "ich bin schwul und das ist auch gut so!" /"I am gay, and that’s just fine" or "I am gay, and it's ok that way"/
meni je on okej. i idealan mi je partner. šteta što mu ja nisam idealna partnerica po kromozomima. :mrgreen:
x (i naravno ne zaboravimo thompsona).Citiraj:
da mi je dijete mačak, simona,i svi iz te svojte - mislim da bi me ipak bilo malo sram. nije da se baš ponosim time, jer nisu ni lopovi ni nemam pojma, valjda loši, ali hebi ga - mene bi bilo sramota. bez obzira na spolnu orijentaciju.
Cvijeta :lol:
Znači, ne vrijedi kod tebe ona stara: Nema u majke ni kurve ni lopova... :mrgreen:
:mrgreen:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
a tko je mačak? :oops:
Vidi se da osim Trenutka istine ne gledaš ni Red Carpet :mrgreen:
http://www.zvijezde.info/pictures/Ma...nic/marko3.jpg
šta ću, sad ste me uloviliCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
zbilja me sram :mrgreen:
Ja bih se zabrinula da sam građanka Berlina. Kaj je to stvano najbitnije kaj je imao za reći. Kaj bi bilo da Obamina prva rečenica na inauguraciji bude: "Ja š... ovu ženu i to je ok." Mislim zar je to stvarno nužna informacija.Citiraj:
Ja nemam niš protiv gay ljudi, niti ikojih ljudi na osnovu generalizacija, ali mi to njihovo izlaženje iz ormara fakati ide na živce (iako su u mojoj branši moćniji lobby od onih političkih). Frend amerikanac kaže da je to tamo u njegovom krugu jedno vrijeme bilo nesnosno. Stalno je netko "izlazio" i kad je shvatio da nemože spriječiti razinu detalja koje će čuti, odlučio je čim netko kaže I'm gay! ustati, stisnuti čovjeku ruku i reći čestitam - I wish you the gayest life there is. Naravno ne misleći pri tom na bliske prijatelje. Zar moramo znati spolni status svih kolega s posla. Halo? Mislim to mi ide jednako na živce kao i kad su razvlačili Moniku i Clintona. Ako ljudi ne rade nešto ilegalno ili spektakularno ne moraju me obavještavati preko medija, a pogotovo državni službenici :/
dzizus pikula, što si ti bukvalna. pa nije mu to bio coming out, nego mu se u tijeku izbora za gradonačelnika najčešće spočitavala njegova homoseksualnost (od strane konzervativnih krugova). kao ne može voditi grad, kad je peder. a ova njegova rečenica mu je samo priskrbila dodatne simpatije (izabran je i drugi put, a ići će najvjerojatnije i na izbore za kancelara), da ne velim da je njegova rečenica postala hit (u raznim varijacijama) kao onomad kennedijeva izjava "ich bin ein berliner." kad je pobjedio zagrlio je svog dugogodišnjeg partnera. obama grli svoju partnericu, pa valjda ovaj smije svoju il i to bode oči?
za razliku od tvog frenda (ili tebe) meni je jasna ta njihova potreba za "coming-out"-ima. neće ni to dovijeka trajat, preživjet ćete.
edit: smije svojeg partnera. :mrgreen:
Tc, taman sam pošla .. :mrgreen:Citiraj:
:P :mrgreen:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Ma nek se grli tko s kim hoće nemam ja ništa protiv, a čini mi se da me ne bi ni pitalli i da imam, kaj ne :P dakle no sikiriki.Citiraj:
Istina preživjet ćemo, kao što smo preživjeli i onaj neukus od primanja u pionire :) Inače na ovakvim temama mi je uvijek pun inbox potajne podrške jer judi se boje/ ne žele reći što stvarno misle i osjećaju. Što mislite zašto? A da prestanete držati monopol na "ispravno" razmišljanje? Samo prijedlog. :*
ja poslala emsi 3 ppa, nek se i to broji :mrgreen:
A zašto ne razgovaramo svi otvoreno? Ima neki razlog? Ja bih više cijenila iskrenu raspravu nego sto pp. Bez uvrede ikome.
ma da, zamisli da sam joj pisala bravo emsa na pp :roll:
**** te i tu praksu pepejanja
a ti si trebala tim tvojim tihim pobunama poslati ovaj post, a ne meni
Pa ovaj post se odnosio na sve.
Oprosti nisam shvatila što sam pogrješila :( Žao mi je ako sam ipak nekog uvrjedila.
pa ja razgovaram otvoreno da otvorenije ne može! :lol: niti kužim paralelu pioniri - homoseksualci, to si mi valjda mislila vratiti "istom mjerom" ili što ? :lol: a gle, ja nikad ne bijah pionir, a i da jesam, ne bi mi zarila nož u srce zbog te izjave. :PCitiraj:
pikula prvotno napisa
i gdje je tu množina i monopol ?! već mi je dosta tih floskula o tome da neki ne smiju pisati jer se "boje". :roll: kao da je meni lako ići gradom nakon mojih postova, samo gledam koja će me mater sa sling maramom opandrčiti sisom po tintari.
čuj, ja sam odavno dala svoj coming out o ljubavi prema tebi. bilo bi vrijeme da i ti to učiniš, a ne samo preko pp-a :mrgreen: i molim te, u detalje, vidiš da pikula gori od želje. :mrgreen:Citiraj:
bravo emsa na pp
aaaaaa, ne izvlačiti "pune inbokse pp-ova podrške"... molim vas!
ne da je nepotrebno, nego mi uopće nisu jasni ljudi koji će nešto reći na pp a neće javno. mislim ono :roll: vlastito mišljenje, pobogu!
mislite da se nitko više neće družiti s vama ili što :mrgreen: ?
Uopće se nisam imala niti najmanju namjeru svađati, a kamoli vraćati istom mjerom. Ne znam čemu taj ton? Meni su neke stvari stvar ukusa, tebi etike. Ok. Zašto bih ja bila u transu za ili protiv nečega. Da i meni je glupo to prozivanje i zato sam i reagirala nakon nekoliko postova na ovom topicu intoniranih kad ćete konačno shvatiti što je ispravno i zar vas nije sram drugačije misliti. To me zasmeta čak i kad ne mislim kao oni koje se proziva. A post o tome da bi bilo bolje da svi pišu ovdje a ne na pp je bila pusta želja i odnosila se na sve koji imaju potrebu doprinjeti raspravi. Ništa više. Ali stvarno više ne želim nikoga uznemiravati. Ispričavam se svim koje sam uvrijedila i napuštam temu.
ja se nisam uotala?Citiraj:
JA SE NISAM OUTALA?
lako pred 7000 forumasica bejbe, ja sam to pred RODAMA napravila.
cistim :mrgreen: rodama, tamo na rmk
jos me neke zderu sto sam tebi, a ne njima, majicu napravila
:bye:Citiraj:
pikula prvotno napisa
mislim da je to stvar percepcije :)Citiraj:
Hana_Sara prvotno napisa
mogla bih i ja shvatiti da bi me trebalo biti sram što mislim drugačije od nekog tko misli drugačije
i to s pp-ovima, nije mi jasno, što je na pp-u toga ni nema. Ja se pp-om služim kad kupujem preko burze pa nekom šaljem adresu i kad dogovaram kafu.
pikula, ne znam točno na koje to sad postove misliš, jer upravo ovi zadnji postovi su pokazali da je nekoliko ljudi učestvovalo u raspravi i da ih je nekoliko imalo isto/slično mišljenje, a opet pomalo različito i svatko je iznosio svoje stavove bez bojazni da će ga itko razapet na lomači (recimo a70v i AM vs. kory i pomikaki, ako sam dobro zapamtila i sl. i iskreno rečeno ja mogu u svačijem mišljenju za sebe osobno naći nešto što bih mogla potpisati).
nije mi još uvijek jasno otkud ti smotra pionira u cijeloj priči, al nevermind, s moje strane je samo postojao pokušaj objasniti ti da to nije bio wowereitov coming out (kad si ti tako zorno prikazala da te to nervira do besvijesti). također mogu razumjeti da ti može zasmetati svakojaki coming-outs na sve strane, i meni je to nekad bilo neobično, jer kao heteroseksualka nemam običaj to govoriti okolo, to se nekako podrazumijeva i normalno mi je, toliko da to i ne shvaćam kao dio mog identiteta. i možda baš u tom grmu leži zec, kao što sam kasnije razmišljala, jer pozabavivši se njihovom povješću i upoznavši osobe te orijentacije shvatila sam da je njima jako bitno spomenuti da su homoseksualne orijentacije, ne iz načina da se produciraju niti pomodarstva nego iz iskrenih ljudskih pobuda. pa si pokušavam to objasniti na način kao što ja uvijek u inozemstvu ističem da sam bosanka, jer meni je bitno da me ljudi prihvate s tim "identitetom", kakvom se smatram, ono ili ćeš me takvu voljeti kakva jesam, al skrivati se nemam namjeru.
eh, sad pošto vidim da se smatraš pravdoljubivom, napisah ti ovo, ne iz razloga da ti udaram kontru ili ušutkam "drugačija mišljenja", nego baš iz razloga da ti objasnim i približim taj svijet i njihov način razmišljanja (koji je donedavno i meni bio stran). iz neke sulude i naivne pomisao da ćeš ih onda bolje shvatiti i ne biti tako osuđujuća u svojim stavovima.
no, bojim se dok god je taj osjećaj neke toboži ugroženosti /straha ili što već/ heteroseksualaca od homoseksualaca jači od iskrene empatije, bojim se da uzalud pišem ove retke.
dušo moja, ja sam SAMO ZBOG TEBE došla na rmk, uputila se među jato roda koje su me salijetale sa svih strana (nedjeljom već u 10h bila u gradu!!! :shock: ), a da ne govorim da ZBOG LJUBAVI PREMA TEBI me pola fejsbuka zeza da sam već poluasimilirana roda.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
u svakom slučaju, vidim da su i iz tvog i iz mog tabora jalni na našu ljubav. dušmani, ne daju nam da se volemo!!! :lol: al' neka ned'o bog, pa nas budu trebali :mrgreen:
koliko zenske ljubavi, nije ni cudo da nam ne daju (ali bar smo na temu)Citiraj:
nego kad smo kod toga, red bi bio i da svimbalo malo pomazimo :mrgreen:
I Odent bi vam bio zavidan koliko oksitocina širite ovdje vas dvije. :mrgreen:
Nema mi A70V cijeli dan, evo i Pikula me napustila :(, jel bi to ja trebala pomaziti Svimbalo ili ćete ipak vas dvije, da ja ne skrećem s teme? :mrgreen:
tu sam, tu sam
i slažem se s tobom u svemu :*
:shock: :lol: u ovih preko 2 godine koliko se (na općenarodno zadovoljstvo) družim na ovom forumu - nikad, nikad nisam ostala perplex, bez teksta. do večeras. :lol: al kad se već moralo dogoditi, nek' si to bila ti. :mrgreen:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
nek za večeras ostane ovako... to be continued (kao u houseu)... moram se oporavit od šoka.
Tu saaaam, mazite meeeeeeeeeee :lol: 8)
Jučer povraćala cijelo popodne, ubio me domjenak na poslu, pa tek sad vidim sve ovo o meni :shock: :D
:roll: sve ovo o sebi
Bitno da ja druge prozivam zbog nepismenosti :oops:
Ali nije mi zamjeriti, ubacile me u sendvič između emse i ivarice, ni krivu ni dužnu :mrgreen:
Pardon, u četverokut- Emsa-ivarica-AM-ja :mrgreen:
Trebala sam odgovoriti osobno na pp ljudima, a ne ovdje. Oprostite svi zbog spominjanja toga. :( Eto učim na greškama.
Pioniri su moja osobna usporedba za količinu iritacije - nije imalo nikakav podtekst.
Žao mi je što sam ostavila dojam kao pravdoljubiva, neempatična tužibaba. možda sam jednostavno nemušta u ovoj forumskoj komunikaciji. Tješim se :(
Ipak veliki :love: svima bez obzira na različita mišljenja
neću čitati sve...ovo je često muška tema naših prijateljskih okupljanaja...i ako ne bih željela da moje dijete bude homoseksualac iz milijon razloga, ne mogu jednostavno shvatiti ljude koji govore da bi se tog svoga dijeteta odrekli...meni to kao čovjeku, ženi i prvenstveno majci je totalno ne pojmljivo i nezamislivo...i da, to na žalost večinom govore očevi, bubnut ću glupost , a je li to ipak možada zbog toga što oni nisu rodili to dijete, nisu ga nosili u svojoj utrobi i što ne mogu osjetiti tu majčinsku ljubav...je li očeva ljubav drugčija, odnosili se ona na ponos i dokazivanje da bi se voljelo dijete, je li očeva ljubav ona koja mora biti zaslužena??????
Ne bi mi bilo drago da mi je dijete gay i navikavala bi se na to cijeli život, ali vjerujem ako "ostanem u glavi kakva sam danas" a moje dijete bude gay imat će u svojoj katoličkoj majci najveću potporu u životu.
Dječak iz ovoga slučaja ne mora razumjeti svoje roditelje tj. shvatiti kako je njima teško, jer on je dijete a ne roditrlj i oni su ti koji bi trebali shvatiti njega, i koliko je njemu teško zbog same činjenice onoga što je, zbog godina u kojima je, a vjerujem da mu je najteže na svijetu što nije prihvačen od roditelja, pa makar za početak i glumljenog vanjskog prihvačanja.
Tom dječaku se treba pomoći, jer njegovi roditelji i ako su ga donjeli na svijet nisu vlasnici njegovoga života i nemaju pravo psihički manipulirati s njim.
Ja vjerujem da postoje službe kojima se može obratiti ( kako je to čudno, djetetu je teško prijaviti roditelje i na taj način ih javno izložiti i nanjeti im bol, a njima to kao "zrelim" osobama nije-pretužna je to činjenica za to dijete)
Moj savjet mu je; slobodu tijela ti mogu oduzrti ali uma i duše nikada.Ako hoćeš reci im da si se promjenio dok ne postaneš punoljetan i finacijski se ne osamostališ. Uvijek možeš nagovoriti neku frndicu za to vrijeme da ti glumi curu, aki te baš budu ugnjetavali. A ako Bog da pa se osamostališ više im ne moraš polagati račune. Mada znam roditeljsko ne prihvačanje unatoč toj sloboti u svome životu koju ćeš nadam se jednoga dana imati-uvijek boli i uvijek nekako u dnu duše treba.
Ali nabitnije od svega je da ti prihvatiš sebe
:heart: :saint:
inaće nešto sam sad malo čitala i želim samo reć što mi smeta kod gay populacije u Hrvata i inače diskriminiranih nekih grupacija, što oni dosta često diskriminiraju neke druge grupacije i načine život, i razmišljana što ja mislim da nije u red, bar onaj koji je diskriminiran bi trebao shvatiti što znači diskriminrati....
jel moze neki primjer? ja ne znam o cemu pricas...Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
teoretski daCitiraj:
ivana zg prvotno napisa
ali i oni su ljudi, zar ne?
Ja znam na što misliš, premda je teško reći da se radi o diskriminaciji, prije o zatvaranju pred drugačijima, u ovom slučaju heteroseksualcima, u svoju zajednicu, te kritici i odbijanju različitih. Ne javlja se kod svih, ali se javlja. To je normalna kontrareakcija. Prisutna među crnačkim stanovništvom u Americi, na primjer.Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
Razmisli kako bi se osjećala da si dugačija i da te zbog te razlike većina ljudi osuđuje i prezire, a neki bi te rado i dobro namlatili. Treba biti hrabar i inteligentan da se možeš s time nositi. Mnogima je lakše osuđivati i prezirati zauzvrat, i družiti se sa sebi sličnima.
Ali iz mog iskustva, baš mnogi homoseksualci su naučili na svojoj koži da različitosti treba poštivati. Statistički mislim da je među njim puno više tolerantnih ljudi koji su sposobni razmišljati svojom glavom i koji odbijaju predrasude.
I na kraju, treba pomesti prvo pred svojim vratima, pa prije nego što konstatiram da se kod diskriminiranih grupacija javlja diskriminacija :) , razmislit ću o tome zašto ih grupacija kojoj ja pripadam diskriminira.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/p...o-kao-gay.html
Meni je ovo strasno :no: