vuneni stofovi nisu raztezljivi. ali ni gace ne moraju biti rastezljive, samo obrubi bi trebali biti.
filcanje je kad operes na recimo 40°C u masini pa se vuna onako "zgusne".
Printable View
vuneni stofovi nisu raztezljivi. ali ni gace ne moraju biti rastezljive, samo obrubi bi trebali biti.
filcanje je kad operes na recimo 40°C u masini pa se vuna onako "zgusne".
thanks marta :*
čim nešto iskemijam, javim se da se pohvalim. ak će bit za pohvalu :roll:
bauba hvala :D
engls hvala :D
klara jučer sam skrojila 3 pelenica, a lastiku još nisam stavila :roll: , javljam se dalje sa šivanjem. :D Danas sam u gužvi jer sam bila UTZ, (glavica je prema dolje :D, sve je o.k. ), pa za porodiljni, cijeli dan sam vani.
Cure na koliko stupnjeva perete vunene pelene od štofa, a što iznutra stavite platno ili sl. da ne grebe?
I kako stavljate drukere?
Pusica svima :*
Ima koja mama da šije platnene koje se mogu kupiti kod nje?
MOJE ISKUSTVO SA ŠTOFOM;
- kupiti takav da ne grebe, potajno probajte nasloniti ga malo na lice ili, još bolje, usne;
- štofovi u intenzivnim bojama znaju jaaaako puštati boju, i desetak pranja ako treba, pa akp vam se ne da natezati s tim kupite neku blažu boju; ja preferiram svijetlije da vidim kad uleti kenjaža negdje postrance;
- kroj zaštitnih gaćica, na čičak, tako sam ja radila, na drukere je bolje, ali nemam drukericu pa... odlično je i ovo;
- filcala i nisam, mislim da nije bilo neke razlike;
- prala na programu za vunu i u mašini, a nešto i na 60 stupnjeva, uvijek preživjelo;
- lanolizirati malo obilnije nego što se preporuča za industrijske vunene zaštitne;
- za male pare puno veselja i zdravlja.
OSOBNO MI JE JAKO DOBRA STVAR I VUNENI DŽERSEJ JER JE RASTEZLJIV, pa ako nađete njega, izaberite ga radije nego štof.
PIPO, nema vunenih pelena, samo soakera, navlake, zaštitnih, zato ništa ne treba unutra, ide na pelenu.
Usput, ima li netko NB kroj zaštitnih koji mu je perfektan?
kvotam sama sebe, ali zar nitko ne zna ništa o drukerima :?Citiraj:
anamar prvotno napisa
Pregledala sam slikice i kaj hoću reči je Engls, bauba :naklon: (i nek se ne srde one koje nisam spomenula, stvarno sam se pogubila dugo me nije bilo) , pelene su prekrasne :D.
vimmerby di ti je taj ormar, nebrem ga najti :roll:
Ja imam prešu za drukere.Nisam nigdje našla plastične drukere koji se mogu staviti na pelene na drugačiji način. Ima i manjih za našiti,ali nije baš zabava i na izgleda bjutiful...
evo ga draga tu jeCitiraj:
hildegard prvotno napisa
(on je inače zvijezda drugog topica, tu je malo zalutal, pa ga valjda zato nebreš najti :) )
ali nije baš tak spektakularni kak sad ispada!
vimmerby :shock: ne samo na ormarić nego i cijeli albumčić.
Krasno :zaljubljen:
v. :zaljubljen: :zaljubljen: :zaljubljen:
:oops:
hvala...
Jeee skužila sam kako sašit pelenu kako treba. Odustala sam od analiziranja Rodine puse i traženja uputa po netu i ušila lastiku po svome - i dobro je ispalo.
Zadovoljna sam s tehni?kim detaljima - lastika, ?i?ak i ostalo :D (drukere nisam stavljala, to je prekomplicirano za po?etak). Na estetici bi se moglo poraditi ;). Ina?e upotrijebila sam staru majicu i staru plahtu, onako za po?etak. Ali efikasnont još ne možemo isprobati jer ?ekam da mi stignu zaštitne ga?ice od MIB- a.
Evo slikice (na manekenki i bez nje):
http://img143.imageshack.us/img143/1925/pelena1uu3.jpg
http://img370.imageshack.us/img370/6396/pelena2ks0.jpg
http://img370.imageshack.us/img370/5238/pelena3qk2.jpg
vimmerby,wow i za ormari? i za pelenuške!
klara, :klap:
vimmerby,wow i za ormaric i za pelenuske!
bit mog pitanja je bio: gdje kupiš te velike drukere i jel ta preša koju imaš proizvedena isklju?ivo za plasti?ne drukere ili je univerzalna (metalni i plasti?ni) ?Citiraj:
Engls prvotno napisa
bit mog pitanja je bio: gdje kupiš te velike drukere i jel ta preša koju imaš proizvedena isklju?ivo za plasti?ne drukere ili je univerzalna (metalni i plasti?ni) ?Citiraj:
Engls prvotno napisa
Engls prvotno napisa
Jesam seljanka! :oops:
Omniteh,Stara samoborska.Bivša tvornica ili skladište Jedinstvo na Jankomiru.
I Aries je tamo kupovala prešu i drukere.Moje iskustvo sa njihovim plasti?nim drukerima je grozno.Kada kupuješ drukere kupuješ i dodatak koji se prišarafi na prešu,pa možeš imati i plasti?ne i metalne drukere. Ja sam uzela oboje, a sada koristim samo metalne.Plasti?ni su neki jeftilen,a ne dihtaju baš naj,naj...Namjeravam kupiti neke kvalitetne preko interneta,pa ima dati još jednu šansu.
Koristim metalne drukere,one koji idu na dje?je maji?ice,bodije,...
klara: ti kao da si šila pelene za moje"Orke"...Crno-bijela kombinacija predstavlja moj klub.
?uj, a kakva ti je ono lijepa pozadina na prvoj slici s trešnjicama i jagodicama, ha?
to bi bila baš krasna ljetna pelenica, znaš :mljac:
(ja ve? naveliko automatski prou?avam posteljinu i stolnjake ljudima po ku?ama i sl. - mislim da mi treba odmor...)
p.s. skroz ste me iznenadile kaj vam se stvarno tak svi?a taj ormari?! :)
engls hvala !
To je platno u koje sam obukla spužve po kojima se Sunčica valja i vježba puzanje. Trebale su ići na treasu na ljuljačku, ali kad sam vidjela kako su Sunčici fora na terasi sam ostavila stare.Citiraj:
vimmerby prvotno napisa
Imam još tog materijala, ali to je obično platno za posteljinu, je li to pretvrdo za pelene :?
Inače vimmerby i ja gledam (i uništavam) posteljinu i stoljnjake, iako sam tek počela šivati pelene. (Svekrva se skoro naljutila na meme kad sam od novih jastučnica koje mi je poklonila sašila Sunčici šeširić :roll: )
I meni se sviđa tvoj ormarić :zaljubljen:
Engls Pelena je slučajno crna, jer je takve boje bila majica koja je nastradala. Ali zašto ne bi bila crna. Kao da plene moraju biti bijele i šarene, a majice roze ili svjetloplave 8)
K. ne strahuješ da ti ne pusti boju?! Hrabro,hrabro...
Majica je bila stara, ne pušta boju heheCitiraj:
Engls prvotno napisa