SD - zakon, humano, odlično, za svaku preporuku...Sestre više nego ljubazne i strpljive, ma sve 5!
Printable View
SD - zakon, humano, odlično, za svaku preporuku...Sestre više nego ljubazne i strpljive, ma sve 5!
Romy cestitam :heart:
Romy, i od nas čestitke :heart:
Romy - čestitam od :heart: i drago mi je da si bila zadovoljna :love: .
Hvala vam, od :heart: . Prvi je porod i velika većina nakon njega bio katastrofa, ali ovaj....nemam riječi, bez obzira što je bio carski i što oporavak nakon carskog nikad nije pjesmuljak, razumjet će one s iskustvom, ponovila bih ga kad god...samo da još jednom doživim to lijepo iskustvo, ali avaj....ja svoj dućan zatvaram :) , dvoje je dosta.
Vrlo sam detaljno procitala zadnjih 5 stranica i sazetak je ovakav: ako je guzva onda je sve koma od prijema, radjanja u predradjaoni, ubrzavana, bebe nisu s mamama jer su mame smjestene po svuda i slicno; ako pak nije guzva onda je sve 5, doktori i sestre ljubazni, mm s tobom, beba na tebi dva sata odma iza poroda a poslije non stop u sobi s tobom. Odlucila sam da cu roditi na SD i moliti Boga da taj dan ne bude guzva da bi imala super porod, jer nista mi drugo ne preostaje.
Nećes se pokajati,imam samo rijeći hvale za Sveti Duh.
Kad ti je termin?
ima li netko friški da je rodio na sv. duhu a da ne spada gore po mjestu stanovanja?
ja vodim trudnoću kod dr. koji je vezan na sv. duh i prvo dijete sam rodila gore iako po adresi bih trebala u Petrovu
kako je od ovog ljeta sve "postroženo" zanima me da li ima netko tko je unatoč tom famoznom naputku bolnice, ipak rodio gore a da ne spada tamo :)
buba klara - ja sam rodila na SD-u prije 4 tj iako uopće ne spadam gore. ali meni nisu radili nikakvu frku jer sam zadnje 4 godine provela na SD-u ( mpo). inače, istina je da su dosta postrožili kriterije i da su žene odbijali pred vratima rađaone :/ . sretno :heart: !
Termin mi je 7.1. i imam vezu pa mislim da ce me primiti iako ne spadam pod sveti duh, al sam negdje na granici s adresom pa mozda prodjem
Ne provjeravaju adresu na planu grada, već pitaju koji je to kvart..... ;)Citiraj:
mina30 prvotno napisa
Jučer smo stigli doma sa S.d.
Od početka do kraja, prekrsano!
Babica Biljana je divna, non stop me provjeravala kako sam i puno mi pomogla.
Sestre na babinjačama su isto prekrasne, imaju veliku gužvu i strašno se trude.
Inače, ne spadam na SD, i nitko me ništa nije pitao... MOžda zato što sam se zadnjih mjesec dana pregledavala kod njih..
ima li na SD apartman koji se plaća, kao npr. u petrovoj?
koliko ja znam, na SD-u nema apartmana.Citiraj:
freya7 prvotno napisa
Nema apartmana. Jedino je soba br 4 na babinjačama malo "elitnija", dva su kreveta i ima svoj wc s tušem.
pa kaj nemaju sve sobe svoj wc?Citiraj:
Romy prvotno napisa
jedino ih je tri ili4 u sobi?
ja sam bila u toj "apartmanskoj" sobi br. 4 i ona ima svoj tuš s wc koji je u sobi dakle ne moraš izlaziti vani....i ne mogu to koristiti druge babinjače. A dva su kreveta u sobi....
hmmm da li je to soba elitnija? isti rooming in.....
ma da ajde.....elitnija je soba ali samo ako znaš osoblje inače :mrgreen:
dobiješ onda čak i slatkač i sve kaj imaju pri ruci...
blažena servirka teta Matija! :love:
pa kaj druge sobe nemaju svoj wc?
pa ja sam čula da na sd imaju sve sobe svoj wc i tuš???
ili živim u zabludi :lol:
I ja isto prije 2 godine ali samo zato sto je bila guzva i nisu znali gdje ce nas smjestiti. Soba je zakon, dva kreveta, televizor, wc/tus samo za dvije osobe.Citiraj:
stellita prvotno napisa
Koliko sam cula sada je isto guzva (mislim se kad nije?), pa mame/bebe smjestaju na odjel za cuvanje trudnoce...znaci odjel preko puta babinjaca.
imaju, ali UZ sobu, ne U sobi.Citiraj:
freya7 prvotno napisa
i to je onda kao samo od te sobe ili??Citiraj:
apricot prvotno napisa
da.
u sobi su tri kreveta, a uz sobu tuš/wc koji koriste samo babinjače iz te pripadajuće sobe
hvala !!! :)Citiraj:
apricot prvotno napisa
vjerojatno je bilo zamišljeno da tuš i wc uz sobe koriste samo babinjače iz sobe pokraj ali u stvarnosti nije tako......žene odlaze gdje je kao slobodno a neke čak ni ne pokucaju ženama da vide da li se može unutra...znam kada sam ja sada bila dasu se žene bunile jer tjedan dana nije uopće bilo ni mlake a kamoli tople vode..malo nezgodno na +36 i kada moraš bar nekakvu higijenu održavati....ne smatram se mimozom ali mislim da se to moralo brže rješiti.........
kakvi su što se tiče epiduralne na SD
da li možeš dobiti ako tražiš ili samo dobivaju preko veze....
nisam sigurna da li bi uzela epiduralnu, ali me čisto zanima da li to možeš dobiti ako tražiš ili to dobivaju samo povlašteni sa vezama...
Koliko znam dobiješ ako tražiš, bez veze.
Bila sam u sobi s dvije cure koje su je uzele, ali obje su jako požalile. Imale su jake glavobolje, jedna je zbog toga duže ostala u bolnici.
Rodila 09.09.09...
Za SD same pohvale..sigurno ce biti pamceno kao lijepo iskustvo... :D
Sto je s praksom odvajanja beba i majki nakon poroda? U slucaju CR znam nedavni slucaj zene koju su odmah poslali na intenzivnu (iako je sve bilo ok, isla je dogovoreni CR zbog vrlo ozbiljnih indikacija, ali je CR protekao odlicno i mama se osjecala jako dobro) ali bebu nije vidjela 24 sata. Poslije poroda joj nisu dali ni da je dodirne, iako je bila budna. Osobno, meni je to prestrasno. Tako je bilo meni s mojom bebom i ne znam bih li podnijela psihicki da mi se to opet dogodi. :cry: Na toj intenzivnoj su bile sve zene koje su rodile CR, nije mi jasno zasto im nisu svima donijeli bebe? Mislim, donijeli su ih, na 2 sekunde... strava. Kontakt koza na kozu su imali 24 sata nakon poroda.
meni nije jasno zašto ne postave neka pravila-nego svatko ima neko svoje iskustvo.
evo, ja sam rodila prije godinu i pol, CR, odmah sam išla na odjel. nisam imala prvi kontak samo su mi ju pokazali. bebu sam dobila nakon 10 sati. i nije bilo jednostavno-infuzija, mirovanje i beba...katastrofa. mislim da sam zato imala užasne bolove u predjelu vratne kralježnice.
preporodila sam se dolaskom kući.
Cure koje ste rodile u zadnje vrijeme na SD, da li dobivate paket Sretna beba? Jučer sam naime vidjela neke interne upute u svlačionici ginekologije gdje je između ostalog zabranjena podjela tih paketa jer da nisu u skladu s Kodeksom? Nisam stigla sve pročitati do kraja, pa me zanima konkretno o čemu se radi?
Rodiliste Sveti Duh je dobilo titulu 'Rodilista prijatelj djece', jedan od uvjeta je bio i prestanak podjele paketa Sretna beba koji svojim sadrzajem reklama i uzimanjem podataka od trudnica krsi Medunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majcino mlijekoCitiraj:
andream prvotno napisa
Vise o tome sto je problematicno u paketu
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0
A tako... hvala srecica na odgovoru, nisam ovo znala :/
Rodila sam na SD prije 9 dana, preslatku mrvicu u gotovo savršenom porodu. Sve je bilo kako sam očekivala: bez dripa (kao prvi put), bez epiziotomije (kao prvi put), maženje sa bebom na sebi odmah po porodu, dojenje i zagrljaji, MM, ona i ja :heart: ...Babica (mislim da se zvala Naska) i cijela ekipa te večeri u predrađaoni bili su više nego ljubazni, ležerni...Rodila sam na na nekakvom krevetu/stolici slično zubarskoj, u polusjedećem položaju (leđa se mogu podizati), za ruke postoje ručke za lakši izgon a za noge nekakve dvije pločice za se odupirati (već sam pomislila da će me tjerati da držim noge na tome ali upravo suprotno). Uglavnom - sve 5! I većina cura koje su rodile taj dan su sutra već hodale i sjedile, u mojoj sobi kao i u onoj do nitko nije bio rezan.
Odjel babinjača - druga priča, puuno puno toga bi se dalo mijenjati, ali boravak traje svega 2,5 dana (rodila sam u subotu navečer a u utorak u podne smo išle doma) pa nije tako strašno.
E, da - i ne spadam gore po adresi, ali nitko me nije ni pitao kad sam došla sa trudovima na 5 min (i zadnja 4 pregleda sam imala njihova).
Uglavnom, opet bih ponovila ovakav porod, uz sve pohvale ekipi u rađaoni :heart:
Rodila na SD prije desetak dana.
Uglavnom, paket Sretna beba ne dijele. Što se tiče samog poroda, sve pohvale dr. B i sestrama - velika podrška tijekom cijelog boravka u rađaoni, kao i tijekom izgona. Epiziotomija izbjegnuta zahvaljujući sestrama (hvala, hvala :D ), primljen drip i epiduralna (epi dan na moj zahtjev :) ).
Odjelu babinjača ocjena 3+ zbog:
1. kontradiktornih informacija vezanih uz dojenje
2. nekolicine sestara koje bi malo trebale poraditi na komunikacijskim vještinama
buba klara i noir_noir, najiskrenije čestitke! sanjam da i meni bude neka mirna večer/noć/rano jutro i da je dežuran moj dr, pa da sve ostalo prođe kao i prvi puta (ali ovaj put u rađaoni i s MM te dužim maženjem s bebicom)!
cure koje ne spadate ne SD jel probleme stvaraju i kad se naručite na pregled ili?
Šteta. Ja volim reklame i poklone i opće me nije briga od koga su, jer sigurno neće utjecati na moje mišljenje, ali volim biti upućena u ono kaj se nudi. :mrgreen:Citiraj:
srecica prvotno napisa
A kako sam gledala onu knjižicu kod frendica, činila mi se dost dobra.
taj paket "sretna beba" možete podići u određenim ljekarnama sa otpusnim pismom djeteta! (Znam da daju u onoj ljekarni kod bolnice) :)
O paketu Sretna beba mozete nastaviti raspravu na topiku o tome, ovdje cemo o rodilistu SD.
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0