ja svako jutro započnem isto-jacobs 3U1 :mrgreen: pa standardno 2 jabuke :/ a onda već kako koji dan što mi ide..danas je povrće..razmišljam o mahunama ali MM ih ne voli.molim neke ideje za današnji dan! ;)
Printable View
ja svako jutro započnem isto-jacobs 3U1 :mrgreen: pa standardno 2 jabuke :/ a onda već kako koji dan što mi ide..danas je povrće..razmišljam o mahunama ali MM ih ne voli.molim neke ideje za današnji dan! ;)
Uh... mene taj škrobni dan tako inspirira... :mljac:Citiraj:
donna prvotno napisa
"Meksički" grah, npr. (improvizacija po želji; npr. par različitih vrsta graha iz konzerve, kukuruz šećerac, na kockice narezana paprika, na kolutove narezan luk i začini po želji: chilli, crvena paprika, papar, češnjak, ulje, ocat)
Rizi-bizi (grašak i riža)
Riža i dinstano povrće
Varivo od slanutka ili graha ili leće ili svega toga, pa još i s npr. ječmom tj. orzom tj. ričetom
Gravče na tavče
(ovo prvo i zadnje se mm posebno sviđa)
Domy počela 7.1., -8 kg
Fritulica1 počela 21.1., -3,5 kg (početna skoro 59, cilj 55/54 kg)
Ia30 počela 24.1., -6 kg (cilj: -15 kg)
Rinama počela 24.1., -5 kg
Shanti počela 25.1., -5,5 kg (cilj: -15 kg)
Sun počela 29.1. -6 kg (početna 72, cilj 60 kg)
Diči počela 11.2., -2 kg (početna 80, cilj 60 kg)
Donna počela 21.2., -1 kg (početna 63, cilj 55 kg)
Ardnas počela 21.2. (početna 71,5, cilj 65 kg)
Alkemicar počela 25.2. (cilj: -10 kg)
Alkemicar, evo i tebe na listi :*
Ardnas, tebi ćemo sutra upisati postignuti minus? :love:
:D
:D
Domy počela 7.1., -8 kg
Rinama počela 24.1., -6 kg
:mrgreen:
bravo!!
Ja bih lijepo molila recept "Gravče na tavče". Kako, kako??? :)Citiraj:
Shanty" prvotno napisa
danas sam ručala piletinu s kupus salatom, malo kruha i bistru kokošju juhicu (skinula sam masnoću.)
Sutra sam mislila Jotu, a golica me ovo Gravče...
Vdim tope se kile! :klap:
:shock: Gledam se jutros u ogledalu, pa ja imam struk!!!!!
Niti se ne sjećam kak je to izgledalo prije. E da, i ne visi mi više škemba preko ruba traperica kad sjednem. :mrgreen:
Ja nastavljam dalje.
Izvrsno!!! :DCitiraj:
:shock: Gledam se jutros u ogledalu, pa ja imam struk!!!!!
Niti se ne sjećam kak je to izgledalo prije. E da, i ne visi mi više škemba preko ruba traperica kad sjednem.
Ja nastavljam dalje.
Moram vam priznati da sam i ja sebi isto u zadnje vrijeme jako lijepa. ;)
A di nam je Sun?
Rinama, čestitam na skinutoj još jednoj kili! :DCitiraj:
rinama prvotno napisa
A i ja sam jučer skužila, kad sam se nešto "podbočila" o struk tj. kuk, da opet imam naznake struka. :mrgreen:
I moram priznati da se svaki puta začudim tom dijelu vlastitog tijela zadnjih dana, jer sam i ja već zaboravila na "struk". Nazivala sam taj dio "ono oko pupka" jer se nisam usudila to na sebi nazivati strukom. :lol:
Fritulica, recept za gravče imam negdje doma, imale smo ga (i ne samo njega) na našem bivšem forumu :( , a evo što je gugl ponudio:
http://www.coolinarika.com/recept/701081
E, sad, ja se sjećam da sam stavila i mrvicu pasirane rajčice, u ovom drugom receptu vidim da je u receptu i ona (suha rebra, naravno, ignorirati :mrgreen: ):
http://www.coolinarika.com/recept/gravce-na-tavce
Evo još jedan:
http://www.kuharica.hr/recepti/glavn..._na_tavce.html
Uglavnom, obavezno se radi s bijelim grahom - tetovcem, obavezno dosta luka i mljevene paprike (ja bih ubacila još i chillija), i smanjila bih količinu ulja. I uz to bih jela bilo kakvu salatu, od zelene, preko rikule, do možda i kiselih paprika...
...a ja danas opet na ribi pa sam zaključila da najviše pojedem na voćni dan,a taj mi je najgori i najteže ga podnosim...najsretnija sam s proteinima i UH,a tada unesem najmanju količinu hrane...čudno ali istina!
Sve je izgleda u glavi...
Čini mi se da se želudac malo smanjio,ne mogu puno jesti,ne osjećam glad skoro nikako,ali sam deprimirana,ništa mi se ne da,orbitrek sam izbacila iz dnevnog,htjela bih samo spavati...možda je ovo rano proljeće a možda i kriza u glavi...
jutros mi se bilo lijeno izvagati,a čini mi se da se još malo smanjilo...možda bi me shopping probudio!
eto malo sam se požalila...sutra će valjda bit bolje...
uf kad vidim sve ove recepte baš mi je žao što sam na voćnom
Može shanti sutra ću javiti koliko sam skinula.
Hvala puno Shanty, baš ću probati Gravče (ako ne sutra onda na prvi sljedeći škrobni), s chillijem, naravno. Bez rebaraca, naravno. :mrgreen:
Htjela sam reći "Shanti". :) :*Citiraj:
Shanty
e onda i ja pravim gravče(a tko mu dade ime :lol: )i to za sutra...hvala Shanti
Joj ovaj zapečeni grah mi izgleda njam, njam. Iako sam sada upravo ručala rižu, danas mi je škrob.
Ali sljedeći put je na meniu taj grah.
Upravo sam jela kuhanu rižu na luku i malo mesa (za MM on to obično jede jer nemre bez mesa, piletina) ali ja ne jedem meso nego samo rižu.
Jel to ok jel se to smije tak opće?
Posebno se skuha riža a posebno meso. Ako si skupa skuhala, drugi put nemoj.
:)
ja ručala neku finu rižu recept iz UN knjige..napišem kasnije recept !Njam njam :D
Ia, vjerojatno je ova nagla promjena vremena razlog... Možda bi ti matična mliječ koristila? Mene ona prilično podigne. :*Citiraj:
ia30 prvotno napisa
Donna, čekamo recept za rižu! :D
Drago mi je što vam se svidjela ova ideja za pripremu graha. Uglavnom, ne šparajte s crvenom paprikom, trebalo bi biti pikantno, ali u mjeri u kojoj je vama (i vm) ukusno.
Ja sam danas pojela (do sad, dakle, to be continued :mrgreen: ):
- jednu jabuku
- nekoliko kikirikija (ipak nisam odoljela)
- tanjur tople vode s kuhanom brokulom (što od milja zovem juhicom :zaljubljen: ).
evo ja ćopam bundevine golice i pijem sok bez šećera...
... a ja čitam sve ovo i sline mi cure :oops:
:lol: :lol: :lol:
A ja sam upravo jela bananu i razmišljala o tome kako me živo zanima kako si danas pripremila slanutak... :mljac: :lol:Citiraj:
alkemicar prvotno napisa
Btw, slanutak mi je najdraža mahunarka... na bilo koji način pripremljena...
Iskra je nedavno radila meksički grah, pa se nadam da će vam ona napisati svoj receptić... :)
evo recepta s rižom iz UN knige
PIKANTNA RIŽA
sastojci:
12 dag riže
1 žlica maslinovog
2 češnjaka
1 luk
1 žlica mljevene slatke paprike
pola žlice ljute
konzerva pelata
sol,papar
nekoliko kapi tabasca(JA NISAM)
voda
Nasjeckani luk naglo prepržite na ulju.dodajte pelate,slatku i ljutu papriku i nasjeckani češnjak.prelijte toplom vodom i propirjajte.začinite solju(ja sam vegetom) i paprom i ako netko hoće tabascom.Dodajte opranu rižu i kuhajte dok ne omekša.uz obrok pojedite krišku kruha i zelenu salatu.....
dobar tek !!
ja danas pravim doma pizzu pa bi stavila malo gljiva,rajčice,luka,maslina...što još može??
nisam stala na vagu ali lagano mi se vidi u licu i nogama! stomak nažalost zadnji ide :/
sretno svima !
Evo SLANUTAK alla alkemicar :mrgreen:
kuha se 2 sata
Slanutak preko noći ostaviti u hladnog vodi (ako nemate toliko vremena, onda ga na par sati pokisnite u vodu u koju ste dodali sode bikarbone).
U hladnu vodu staviti kuhati slanutak, sitno narezanu kapulu (crveni luk) i 1 list lovora. Nakon pola sata dodati na kolutiće narezanu mrkvu (ljeti dodam i na kockice narezanu tikvicu da si malo zakompliciram).
Pola sata prije nego bude gotovo (znači nakon sat i po kuhanja), odvadim 2-3 kačole (kačice) u multipraktik, točnije onaj njegov sokovnik, i izmiksam da dobijem krem varivo, vratim nazad u teću, dodam maslinovog ulja i začine: sol, papar, vegeta, majčina dušica i 1 žlicu konzerve.
Za prste lizati. Nije komplicirano, samo se dugo kuha.
Nemojte da vas to natjera da zaboravite slanutak kao namirnicu jer ima toliko dobrih i zdravih svojstava.
Pogledajte http://www.coolinarika.com/namirnica/slanutak
Danas imam tjesteninu s umakom od pomidora, paprika i tikvica NAJMIIIIIIII
moj današnji ručak !
pizza home made!
kupovno tijesto :mrgreen:
brokula
luk
rajčica
gljive
masline
umak od rajčice
sve skupa na tijesto i na 220 i ubrzo....njam njam!! :D :D
Hvala na receptu.Citiraj:
donna prvotno napisa
Sljedeći put za škrob pravim gravče na tavće prema priloženim receptima, a onda ide tvoje riža.
Pa ti javim kak sam zadovoljna.
DAnas je bila kuhana tjestenina sa kupljenim umakom za bolonjez. Anavečer sljede kolačiči već sam ih kupila, jedva čekam da ih papam, njam, njam. Oboževem slatko to me uvijek dotuće.
Super ti je ideja za zgusnuti varivo i hvala na receptu! :DCitiraj:
alkemicar prvotno napisa
I potpisujem ovo, nemojte zaboraviti na slanutak i leću, jer su izuzetno vrijedne namirnice, ubacujte ih u škrobni dan... Ako ih niste probale prije dijete, probajte sada...
http://www.coolinarika.com/namirnica/leca
Ja skraćujem vrijeme kuhanja slanutka tako što ga namačem preko noći, ali stavim namakati cijelu kilu. Moram rasporediti u dvije velike posude, jer se on tijekom namakanja najmanje udvostruči u volumenu.
Potom ga kuham u posoljenoj vodi u ekspres loncu. Nakon što zakipi, stisnem poklopac i kuham ga pola sata, a onda ga ostavim poklopljenog još neko vrijeme. Isperem ga vodom i ocijedim ga kroz cijedilo (u nekoliko tura :mrgreen: jer ga bude jako puno), odvojim dio koji mi treba za ručak toga dana, a ostatak nakon dobrog cijeđenja zamrznem.
Zamrznuti pripremam kao i ostale smrznute namirnice, tipa graška: dodajem ih smrznute u kipuću vodu, temeljac za varivo itd. Za salatu ga odmrznem u vodi.
Ako je neka cura zainteresirana za malo začinjeniju ("egzotičniju") varijantu jednostavnog variva od slanutka, mogu napisati svoju izmišljotinu tj. recept (doduše, s onog našeg foruma su objavljivali recepte u Teni, pa se tako u njoj pronašao i taj moj... :lol: ).
Fritulice, danas sam, opet imala susret s onom med sestrom... 8) :mrgreen: Javim kako je bilo kasnije, sad jurim pripremiti ručak.
Danas je na meniju:
- riba na gradele
- matovilac - salata
- jedno kuhano jaje (ne pitajte, jednostavno... treba mi :mrgreen: )
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
donna prvotno napisa
Legendarno :mrgreen:
danas 20. dan, izvagala sam se, bijedne 3 kile manje :( ali ne posustajem, idem dalje do -15 pa me molim zapišite na listu: maxi počela 7.2. -3 (cilj -15)
danas 20. dan, izvagala sam se, bijedne 3 kile manje :( ali ne posustajem, idem dalje do -15 pa me molim zapišite na listu: maxi počela 7.2. -3 (cilj -15)
Domy počela 7.1., -8 kg
Maxi počela 7.2. -3 kg (cilj: -15 kg)
Maxi, evo te na UN-listi... I nije to tako malo za 20 dana, u stvari, liječnici bi rekli da je upravo idealno :love:
Fritulice, elem, danas sam iznenada morala hitno kod svog ginića po uputnice (otišla sam ravno iz Petrove, jer sam danas saznala da do sljedeće srijede moram imati sve predoperativne nalaze za HSC i LPSC, a baš sam se nadala da neću morati ići još jedno... recimo, tri tjedna, dok ne skinem još koju kilu) i veli mi ona med. sestra, odma' čim sam joj stala pred stol, auuuuu... kako ste smršavili! Ajme kako ste smršavili, super izgledate! (da ne duljim, pričala je o tome dobrih pet minuta :lol: , ma najbolje je da napišem nastavak onog posta na blogu... :mrgreen: 8) :D )
Ma mogla sam i misliti :mrgreen:. Napiši nastavak, sve me zanima, svako toliko i ja imam susrete s takvim personama.Citiraj:
Shanti prvotno napisa
Ali draga, na tebi se stvarno vidi gubitak kila, čestitam. :D Meni je skužio samo muž od sestrične (osim MM-a), onaj što me uvijek pita: "Ima li šta novo, kad će više ta beba" :roll: Nedjelja je za divno čudo prošla bez tih pitanja, a uz to je primjetio da sam smršavila, odmah mi je malčicu draži. :mrgreen:
Ja sam danas ručala jotu bez zaprške s malo dimljene slanine koju naravno nisam jela, samo je dala miris + feta kruha. To ću i večerati, bez kruha.
Danas prijavljujem jedan mali, slatki grijeh: kušala sam malčicu domaćeg likera od jaja, a kako je dobaaaaaaaaar...
Joj maxi, nemoj tako, vidi mene na vrhu liste :mrgreen:, skinula sam 3,5 kg u četrdesetak dana, i poooooooooonosna sam na to. 8)Citiraj:
maxi prvotno napisa
Kilicu po kilicu i stići ćeš do -15. :heart:
Što se tiče slanutka, i ja ga obožavam, ali nakon što sam ga jednom kuhala preko 6 sati (i još je bio tvrd), ja odustala. :/
večer.....
molim pomak na skali.... sad imam 70,5 kg, znači jedna manje za 1 tjedan ja zadovoljna.... još 5 puta tako i ja prezadovoljna :saint:
Kkao vama ide?
fritulice, stavi malo sode onda i kad ga kuhaš
više nego duplo skrati vrijeme kuhanja
ili u expres loncu kao Shanty ako imaš
(ovog lonca se bojim i uklonila sam ga iz kuće, čitaj: poklonila susjedi, jer nisam znala kako s njim ili sam mislila da ne znam) :?
sutra mi je voćni dan a imam sastanke cijeli dan tako da neću ni stići misliti na hranu :roll:
Hmmmda... očito ti koji previše pričaju, pričaju previše na svim planovima. Pa i pitaju ono što ne treba, pa i komentiraju ono što ne treba, ali s druge strane, guraju nos i u ono što ih se direktno ne tiče, ali nas ipak razveseli - to da se vidi da smo smršavile. Očito je ono loše samo druga strana iste medalje kod tih jaaako iskrenih i znatiželjnih ljudi. :mrgreen:Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
I baš mi je drago što je i on skužio da si smršavila! :D
Što je to jota?Citiraj:
Možda je bio star, i meni se jednom dogodilo da nije jako nabubrio nakon namakanja i da mi je djelovao sitno i bio tvrd nakon kuhanja. Daj mu još koju šansu, jer je doista izvrstan. Ja ću ga vjerojatno večeras staviti namakati i napraviti ga sutra za ručak s curryjem, uz basmati rižu (mm bi radije s cous-cous-om, ali na dijeti sam, pa će morati uz rižu i on :mrgreen: ) i zelenu salatu. :mljac:Citiraj:
Apdejt liste:
Domy počela 7.1., -8 kg
Maxi počela 7.2. -3 kg (cilj: -15 kg)
Ardnas počela 21.2. -1 kg (početna 71,5, cilj 65 kg)
Ardnas :D za izgubljenu kilu!
Ne važem se do subote, a ne nadam se nikakvom pomaku, samo neka ne bude pomak na veću brojku...
U petak i subotu ću morati zarotirati redoslijed, jer u subotu definitivno neću moći biti na voću... još moram smisliti koji dan bi mi za subotu najviše odgovarao, ali petak će vjerojatno, umjesto UH kako bi trebao biti, kod mene biti voćni.
Cure, baš sam malo prošnjofala po ovom podforumu, i vidim da su prethodne UN teme tj. prethodni nastavci imali samo po tri stranice, a naša je već pri kraju osme... hoće li neka otvoriti 15. dio UN-ke, pa da preselimo u nju, možda je takav bio dogovor s moderatoricama u startu o broju postova tj. stranica u jednom nastavku... :saint:
ja nemam kolača! :( :(
razmišljam dal da smažem dvije knedle ili samo onu čokoladu za kuhanje :?
Ako si gladna, onda i te dvije knedle i čokoladu, ako nisi, možeš se "prošvercati" samo s čokoladom a bez knedli. (a što bismo mi neke dale da su nam večeras knedle na repertoaru... :lol: )Citiraj:
donna prvotno napisa
Ja sam isto tako rekla do -15-20 idem pa makar umrla od gladi. E ali me jako živcira kaj moram raditi pauzu nakon tri mjeseca djete. Znači pauza od tri mjeseca bez djete i onda će mi se to razvuči ful.Citiraj:
maxi prvotno napisa
A kako sad sporim tempom skidam (odnosno ne skidam ih opće) kile to bi se moglo poprilično razvući.
KAko vi jeste vi radile pauze (oni koji su već prije bili na ovoj djeti?
To je tipično jelo Slovenskog primorja i Istre. Evo recept: http://www.gastronaut.hr/recept.asp?id=33, ovako je otprilike i ja radim, pancetu ili suho meso ostavim u krupnom komadu. Zbog potreba dijete, malo sam modificirala recept (bez krumpira, bez zaprške, a nju ionako rijetko stavljam): Skuhala sam kiseli kupus u malo vode s lovorovim listom, paprom u zrnu i malo slanine (u komadu da je mogu izvaditi) (kuha se preko sat vrem.) Istovremeno, ali odvojeno se kuhao grah s kapulom. prije nego što sam grahu primiješala kupus, odvadila sam dio (graha), ispasirala ga i vratila u teču. Dodala sam malo koncentrata rajčice, soli, papra, chillija (u zadnje vrijeme mi paše :) ) i kuhala još cca. sat vremena, da se sve zajedno prožme. I to je to.Citiraj:
Shanti prvotno napisa
Evo i coolinarika ima recept; http://www.coolinarika.com/recept/istarska-jota, pa vidi. A kuhanjem u express loncu (kad ste ga već spomenule) se može skratiti vrijeme kuhanja, ali ja ga se bojim :unsure:. Da, expres lonca. Strah me da će eksplodirati. :oops: No sreća, volim kuhati pa mi duže kuhanje ne predstavlja problem, a kad nemam vremena jedemo nešto brzinski spremljeno tipa jaja na oko, šnicla na naglo, odmrznuta salsa s tjesteninom itd...
A da mi jednostavno otvorimo novi topic i tamo se prebacimo?Citiraj:
Shanti prvotno napisa
Alkemičar, kužimo se za expres lonac. :mrgreen:Citiraj:
alkemičar prvotno napisa
nagovorile ste me, dat ću mu još jednu šansu, tražit ću mladi i svakako dodati malo sode, valjda to nije štetno. A baš volim slanutak, kupim često onaj u konzervi.