nadam se i ovaj neprilagođeni dio :* 8)Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Printable View
nadam se i ovaj neprilagođeni dio :* 8)Citiraj:
mamma san prvotno napisa
andrej ima kratku kosu! /gdje je smajlić koji ne vjeruje da je na to pristao?/
sladak je ko bombon ali sad izgleda kao svaki drugi dečko. sad ćemo raditi na pronalaženju oriđiđi andrej-frizure. :roll:
ne moderiram ovdje :mrgreen:Citiraj:
tweety prvotno napisa
ajde nam pošalji koju fotku kratkkosog! :)Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
:lol:Citiraj:
mamma san prvotno napisa
svaki drugi ima kratku, i svaki drugi ima na padelicu, kakvu je imao do sad.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
što se mene tiče uopće na morate u pronalazak, on je meni oriđiđi bez obzira na friz :heart:
:*
a znaš da ja neću biti mirna dok ne nađem nešto baš za njega.
uz to, možda uskoro osvanemo s nulericom jer u grupi imamo uši. :(
zaboravih ti reći kako se definitivno moramo naći na seansi geodetanja. andrej je naučio i prijatelja - pronađe im nekakve štapove pa gledaju kroz njih, daska glumi valjda mjernu točku i tako oni to seljakaju po ulici i geodetaju.
/mamma, jasno da sam fotkala friz još jučer, ali je u fotiću/
krepala sam od smijeha na male geodete... :lol:
Ajvić...do rođendanskih fotki, ćemo valjda vidjeti i zurku. :)
Sunce, ne znam što bih ti rekla. Totalno je neodgovorno od teta da tako malo dijete proglašavaju neprilagođenim i da ti savjetuju "druge opcije", jer to po meni znači samo da nisu spremne uhvatiti se u koštac s djetetom koje od njih zahtijeva malo više angažmana. Sad, je li bolje inzistirati na ostanku u tom vrtiću i na tome da se tete malo potrude (što im je i posao) ili pronaći vrtić u kojem se podrazumijeva da će si tete dati truda... Nemam pojma. Ako je vezan uz djecu i prostor i još uz to ne voli promjene, možda bi trebalo potaknuti tete na akciju, a ako misliš da bi dobro podnio promjenu, potraži novi vrtić. Osobno sam sklonija ovoj drugoj opciji: novi vrtić, nova djeca, nova okolina, NOVI POČETAK! Ljubni malu pametnu glavicu :* i ne daj da ju etiketiraju bez veze.
Ajvica, čekamo sličku! Nadam se da nećete zakačiti uši.
Miloc, nadam se da su današnje suzice u vrtiću bile jednokratna pojava. (I Fiona je danas ujutro bila loše volje, valjda je takav dan?)
Drago mi je da vam se sviđa Fionino pecivo. Jučer ga je jako pravedno podijelila između sebe, Flore, tate, bake, dide i mame. :heart: Još je komadić ostao i nitko ga nema srca pojesti.
sunce, nemrem vjerovati... :x
videk se već dosta dobro prilagodio na vrtić; cvili još samo malko kad ga ostavljam, ali kad mi maše s prozora dok ja odlazim - već se smije. još uvijek ne želi spavati: samo mirno leži s drugom djecom i teta ga mazi, ali valjda se još nije skroz opustio da bi zaćorio..
uglavnom sve o.k., a i ja sam se već polako priviknula na to da je moj micek postao vrtićarac :)
pusa svima, a posebno ošišancu andreju /daj fotku!/ i maloj pekarici fioni - tako lijepog peciva nema ni u pravoj pekari! :*
Pekarici Fiončici :love:
Sunce, mislim da je to nedopustivo. prije bih rekla da su tete kapitulirale jer da su odlučile pomoći Fabiju sigurno bi i uspjele u tome. dijete to osjeti, nema sumnje. kako god odlučila, nadam se da će to biti dobitna kombinacija za Fabija :love:
Kako god da si ga ošišala ajvi, on je meni i dalje neodoljiv :heart:
evo jedne male izložbice vidovih crteža; stalno crta, i to konstantno LIKOVE /ništa kuća, drvo, auto i sl./ - ljudske, tu i tamo koju životinjicu.
meni su ti njegovi crteži jako lijepi, a neke od tih faca i neodoljivo slatke, pa da podijelim s vama svoj ponos :heart: :
VJEŠTICA I AZRIEL:
http://i21.tinypic.com/21b91r6.jpg
VITEZ I DJEČAK NA SNIJEGU:
http://i20.tinypic.com/2zpumvs.jpg
ARTHUR U ZEMLJI MINIMOJA:
http://i20.tinypic.com/28umc1l.jpg
NE ZNAM KAJ JE OVO, ALI LIK JE SLADAK:
http://i21.tinypic.com/fvljc9.jpg
..UMJETNIK U AKCIJI:
http://i20.tinypic.com/1zba0ja.jpg
A Anek, a mislim što reći? što?
P R E K R A S N O
Vid i Fiona su pravi nadarenjaci!
ej, a za zadnju pikčr...priznaj da ti i M isto imate ovakve slike iz djetinjstva :heart:
Dakle, koji umjetnici!!!!! :heart:
Ja sam sretna ako crteži mame i tate sadrže sve bitne djjelove (oči, uši, nos, usta...) :lol: a tek precizno bojanje od crte do crte...
Sunce :evil: za vrtić i tet koje rade tamo.
Anek, kaj da kažem Vid je pregenijalan, a ima i na koga biti...
ošišanac
pass: friz
neću komentirati crteže, bolje mi je. sama bi zavist govorila iz mene. :lol:
:heart: pravi veliki dječak.
:heart:
mi upravo krećemo u frizeraj
ajme koji frajerčić, jaako je zgodan i jako je narastao!! :heart:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
mi danas doma, jer je vid noćas zakurio 39,9, danas je čitav dana s temperaturom, ali je veseo i raspoložen...valjda je to prva vrtićka "šuga" koja ga je dohvatila nakon 2 tjedna odlaska tamo..
tweety, narafski da MM i ja imamo takve fotke :mrgreen:
Vid :shock: ovo je za nevjerovati ....ili je moje dijeto antitalent za crtanje. nisam znala da neki malecki mogu već ovako crtati. prelijepo :heart:
andrej je sad ozbiljniji, ali još ljepši :heart:
sinoć smo čuli dva bisera:
mm je otišao ladi dati pusu za laku noć i malo je ušuškati. vratio se sav u cvatu jer mu je rekla "dudo, ti si pravi frajer" :lol:
a noćas u 5 ujutro, nakon što nas je neva držala budnima 2 sata, napokon se okrenem prema ladi, zagrlim je, a ona u totalnom snu prebaci ruku preko mene i kaže "tu si. mama, prijateljičice moja" :heart:
ahaha, koja mala biserašica :lol:Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
..a ja danas peglam, a vid dođe, gleda me pa ispali;
"ahaa, ti peglaš...a ja sam mislio da je peglanje ono kad te zatvore u zatvor!"
..a ja: ?!?
:lol:
Anek, Vidovi crteži su stvarno odlični. Bravo za malog umjetnika. :)
Ajvi, meni je nova zurka odlična! Baš mu lijepo stoji, okice mu puno bolje dolaze do izražaja nego prije. Prezgodan je.
Pinocchio, odvalila sam na bisere. Zapravo, na prvi sam odvalila, a na drugi... rascmolj, rastop.
Mi smo danas išli kupiti tepih za dnevnu sobu. Cure su bile oduševljene trgovinom i svim onim silnim balama tepiha, a najviše su im se svidjele bordure za sobe s Teletubbiesima i likovima iz bajki. A najgore od svega mi je bilo kad je Fiona usnimila neki kičasti (i naravno sintetički) rozi tepih s Disneyjevim princezama i počela brijati da ona hoće baš takav i da joj se njezin kojeg sad ima u sobi tada i tamo prestao sviđati. :lol: Kompromis do kojeg smo došli bio je sljedeći: za par godina ćemo ionako preuređivati njezinu sobu i naravno da će si tada sama izabrati tepih. Složila se, ali prilično nevoljko. Samo se nadam da će ju do tada proći faza kičastih ružičastih princeza. :lol:
sanja, samo ti živi u nadi. :lol:
anek, vidiš kako je vid promućurno dijete. :lol:
lada :heart:
mi smo se jutros malo družili s inesičinim prekrasnim curkama i uživali u smirenoj atmosferi njihovog doma, pitajući se kako da je na proljeće prekopiramo u naš. :roll:
cure evo nešto za one kojima fali kreativnosti
http://kidsweb.de/
Anek, Vidove slike su stvarno fenomenalne!!! :) (uopće ne znam kojeg bih smajlića stavila kako bih dočarala svoje divljenje!!!)
Lovro je obožavao crtati...a sada...prije bih rekla da obožava iscrtati papir kružnicama...jednom milijardom kružnica.... :/
Ajvica, Andrej je prezgodan sa ovom frizurom! Sa ovako kratkom kosom je stvarno pravi mali veliki dečko! (i prokleto sličan svojem tati :) )
Pinnkačica, moram priznati da mi baš nekako fale ti Ladini biseri! Ništa nam ne pišeš o Ladinom prihvaćanju male seke. :)
Sanja, mislim da ćete imati najotkačeniji stan u budućnosti...ako prepustite uređenje frajericama! :)
Tweet, fala na linku.
Pusa svima..i onom bubancu Vidojneru! :*
..ma palo mi je na pamet da je Vidova temperatura možda reakcija na cjepivo; cijepio se Infantrixom pred tjedan dana /to mu je zadnje cijepljenje + sistematski do polaska u školu/..
danas predvečer mu je temperatura spala, i sad je o.k.
kakav infarnix, zašto?
Anek Vidove slike su FANTASTICNE!!!!!!!!!! :shock: Nemrem vjerovati da su Lovro i on isto godiste. Prvi put sam pala na rit kad sam vidla Fionine slike ali sam nekako se nadala da eto curice imaju vise talenta. Sad si mi ubila svake nade. Ma nista Lovro ce biti veterinar!!!!
Ivy Andrejcek izgleda fantasticno. Znam da mu trazis njegovu frizuru ali ova mu stoji mrak!!! 8)
Sunce mislim da trebas mjenjati tete, grupu ili vrtic. Takvi komentari stvarno nisu na mjestu. Lovro se adaptirao 6 mjeseci (tete su rekle da je naduze vrijeme adaptacije 3 mj.) ali svejedno nikad nisu prigovarale da je neprilagoden nego su se trudile najbolje sto su mogle i zajedno smo uspjeli!!!! Sada s takvim veseljem ide u vrtic da je to nevjerojatno. Mogu samo reci da ta neprilagodenost je njihova krivnja. Bas me tanima sta one rade po pitanju njegovog prilagodavanja? :/
Pozdravi i puse svima.
Vid je pravo malo umjetničko čudo.
Mi smo u fazi gledanja dokumentaraca o unutrašnjosti zemlje itd ,pa je mali papagaj naučio napamet par pojmova i onda šokira susjede :mrgreen:
Idem na informacije sljedeći tjedan u vrtić.
Muž i ja smo jako zdvojni, s obzirom da je tu poruku prenijela baka. Ona ga, naime, svaki dan i preuzima iz vrtića.
Sve je to dosta teško.
On je vrlo otvoren i ne prođe dan da ne napomene 'u vrtiću mi je dosadno', 'mama, idem s tobom na posao', 'tata, idem s tobom, ne ostavljaj me u vrtiću'.
Svako, al svako jutro plače kad se spremamo, a kad dođe pred sobu, sav je u suzama.
Ono što meni pada na pamet jest da mu je gadno i da ga možda druga djeca ne šljive puno, zato što slabo govori. Brblja puno, ali to stvarno nitko ne razumije.
Vrtić je doveo tetu logopeda da ga pogleda i veli da će biti dobro, ali jedno je stručna prognoza, a drugo je svakodnevna komunikacija s djecom u grupi. Ne razumiju ga. I sve sam sklonija vjerovati da je zato totalno ubediran pa je zato stvorio revolt.
Za sutra smo popodne spremali brašno u čaši jer imaju dane kruha i on je sav unezvjeren.
Zadnjih dana mu pričam kako je meni bilo super u vrtiću, pokazujem mu fotke iz 80 i neke, al ništa ga još nije odobrovoljilo.
Tete kažu da je solist i da svaki grupni zadatak ignorira.
Svaki zadatak prošao je bez njegova imena - od malih skulptura od tijesta, pa do pikanja krumpira s čačkalicom.
Ne krivim tete, više krivim nas doma.
Promičemo vrednote vrtića stalno i F je sve uplakaniji.
Dajte zamislite scenu u kojoj 20 klinaca migolji i veseli se, a vaše dijete sjedi u ćošku, pilji u prozor i čeka da baka dođe po njega.
Doma je super. Presladak, pun pitanja, stalno se igramo i sve radimo skupa.
Vani se igra s klincima.
Al vrtić - ko dr. Jekyll i mr. Hyde.
Oduljila sam, znam. Al nemam više ideja.
I da.
Ivy, Andrej je presladak veliki dečko. Stvarno je premeden. :heart:
Anek, još ne mogu vjerovati da dijete od 3,5g tako crta. Naime, ja nisam puno odmakla sa svojih 30g.
Nadam se da ćete ga usmjeravati i dalje i da će postati slikar.
Evo, javljam se za menadžera :).
Anek, Vid je malo umjetničko čudo :love: !
Ostala sam - paf!
Andrej, prepresladak si :* !
Lada :* !
Sunce, Fabijančić će se prilagoditi :love: ! Sigurno!
Jako je važno to što je doma super volje.
Tweety, link je vrlo, vrlo zanimljiv.
Svima ostalima - veliko :heart: !
Sunce, on kao solist nije ništa ni bolji ni gori od djece koja su za grupni rad.
Svako dijete je individua i tete su tu da ga takvog poštuju kao takvog i da isto nađu način da mu bude zanimljivo u kolektivu.
I mi imao djece koji su solisti, ali tete ne zaboravljaju na npr. roditeljskom i takvu djecu spomenuti.
Kao što sa veseljem spomenu nešto što je grupa radila, tako sa istim veselim tonom kažu što je za to vrijeme radio neki soler.
A što se govora tiče...mislim da je to tvoj strah.... ne vjerujem da djeca na totako gledaju.
Mi imamo jednog dječaka kojeg ja ništa ne razumijem, a voli samnom pričati. Fan mi uvijek prevodi što je rekao. Ja ne glumatam da ga kužim i njemu je totalno smiješno kako mi fran prevodi i tako se zafrkavamo i atmosfera je dobra.
Gledam onaj topic, gdje mame savjetuju da se ne druže sa djecom koja se žale roditeljima da ih je netko dotaknuo, raščupao malo gurnuo, i srce me boli. Ne kužim zašto se u takvom razredu ne napravi radionica o tome kako smo različiti i kako postoje djeca koja su senzibilnija i kako to moramo poštivati, jer nisu zato lošija. Uvijek i za sve postoji način komunikacije, samo ga treba pronaći.
Sunce, potpisujem Tweety. :)
Isto tako, Lovro je klinac koji je malo povučeniji (u nastupu). Kasnije se oslobodi, ali treba mu vremena. U svojoj grupi je najmlađi. Jedna mi teta govori da se igra sa klincima, ali nekako se najviše voli igrati sa tetom.
Iskreno, to mi je i razumljivo. Drugi klinci su stariji od njega godinu dana i možda u nekim stvarima prebrzi.
No, isti ti klinci ga čuvaju. U parkiću nazivaju "plijateljem" :heart: , veselo ga pozdravljaju kad ga vide..Lovro ih voli i priča nam o njima...i ja znam da je dio skupine, samo mu još malo treba... :)
Što se tiče teta i Fabića...čvrsto sam uvjerena da je Fabić neadaptiran zbog teta. Ako tvoje dijete toliko ne voli ići u vrtić, pokušaj napraviti pauzu, i nađi mu novi vrtić i novu sredinu.
Kćer od moje frendice sa posla je izuzetno otvoreno dijete. Sa tri godine su je upisali u vrtić. Sve je krenulo ok ...kojih 10 dana i od onda je počela odbijati odlazak u vrtić. Strahovito se tužila na tete, nije se željela igrati sa drugim klincima....plakala je neutješno. Kod nje su skužili i razlog. A to je bilo: tete nisu poštivale njenu želju da sa sobom nosi malu torbicu u kojoj su se nalazile njene stvari od doma...i forisirale su je a ponekad i namjerno ostavljale torbicu u ormariću. Vrtić joj se zamjerio.
Tako je malena ostala doma sa čuvalicom...do slijedeće godine. Sa četiri je vrtić prihvatila od prvog dana. Ali njen uvjet je bio da nije u istoj grupi i da neće one tete. :)
Moram potražiti franov file koji su tete vodile o njemu.
Opaske su uvijek pozitivne, a jedna od njih je da najviše voli društvo tete. to je bila njegova prva godina. Opaska je tako sročena da meni nikad nije palo napamet da je zbog toga neprilagođen. jednostavno je tražio sigurnost. on ima pravo ozabrati biti gdje i uz koga je njemu najbolje.
I sjeam se da kad sam pitala kako mu je i kakav je u grupi, da bi mi govorile da je istraživač. Pretpostavljam da je brijao po okolo i nije se previše družio, ali eto one su u njemu vidjele istraživača a ne neprilagođenka.
Sunce, po kojoj se metodi radi u vašem vrtiću /grupi.
Meni je fantastičan ovaj naš korak po korak, gdje si dijete samo bira centar u kojem će boraviti, a ne da mora sudjelovati u aktivnosti u kojoj mu se trenutno ne sudjeluje.
andrej se uključivao u grupne aktivnosti, ali ne odmah. malo bi sa strane radio svoje i škicao što ostali rade, pa bi se pridružio. tete to nisu zvale "neprilagođen" nego "promatrač". ;)
svatko je od njih različit i svoj, a na tetama je da im omoguće da se osjećaju sigurnima i slobodnima biti svoji.
jeste li pokušali razgovarati s tetama i psihologicom?
Eeee i da ne hvalim samo naše vrtićke tete.
Ovaj glazbeni na koji idemo. Fran je prvih nekoliko puta u grupi bio povučen, a raspištoljio bi se kad bi išli doma i onda sve pjevao i ponavljao.
Pitala sam tetu što misli, da li da uopće nastavimo. Ona je rekla da on ima svoj tempo adaptacije i da ga ne treba požurivati. Kaže ona meni:"Znate, nekoj djeci treba malo duže da nam povjeruju, ali kad se to dogodi onda od njih dobijemo čudo."
Eto, ima puno dragih teta koje mu mogu obogatiti djetinjstvo, na tebi je da ih nađeš. :heart:
Vidim da nisam napisala da i Lovro sudjeluje u svim kreativnim radionicama.
Nemam što napisati, osim da se slažem s Tweety od početka do kraja (Tweetica, hvala ti kaj si mi zašparala pisanje :mrgreen: :* ). Tete bi se trebale potruditi oko svakog djeteta, na kraju krajeva, to im je posao za koji su obrazovane. Ne reagiraju sva djeca jednako i ne treba se prema njima ni ponašati kao da su jednaka i ukalupljivati ih.
Npr. Fiona kad je tužna ili ljuta se obožava maziti. I kod kuće i drugdje. Uvali se teti u krilo i do sad mi se nikad nitko (a promijenila je tri vrtića) nije na to požalio. Dapače, kad smo bili na razgovoru kod psihologice prilikom prijema u vrtić u koji sad ide, pitala me što ju smiruje i kako je najbolje ponašati se prema njoj kad je ljuta i jako se iskreno nasmiješila kad sam joj rekla da ju je najbolje zagrliti ili uzeti u krilo. :heart: (Iako znam da je tetama najlakše s klincima koji se "dure u kutu", jer oni ne zahtijevaju toliko pažnje.)
Vođenje fileova o djeci...
Metoda rada?
No comments.
Tog nema kod nas u vrtiću. I nema korak po korak. Svi su u istom 'poslu'.
Ne mislim da je Fabi savršen, al da je tako težak - pa i nije. Razoruža se pusom i zagrljajem.
Inače, on ima dvije lijeve i zastrašujuće je kako je slab s ičim umjetničkim - meaning - crtanje, pikanje, ikakvo stvaranje. A u vrtiću baš tako i rade - miješenje tijesta, crtanje, lijepljenje krpica, pikanje krumpira čačkalicom.
Koliko god se doma trudimo s tijestom i plastelinom, olovkama i pastelama, ma strava jedna kako to izgleda i koliko to ne voli.
Al je najjači u montiranju - takva analitička svojstva nikad nisam vidjela. Eto, neki dan je i radijator doma tako otšarafio da je poplavio tepih u dnevnoj :).
Najteže mi pada kad čujem da je s njime teško, a toliko je friendly i drag, da sve prihvaćam osim toga.
I dalje svako jutro isto - muž ga vodi, doma i u autu sve okej, pa pred vratima sobe stiskanje uz nogu i plač.