TATA MATA, bravo!
Printable View
TATA MATA, bravo!
Tata mata, sve napisano stoji. Ali, to jos uvijek nema nista s ovim zakonom koji bi trebao promovirati zastitu zdravlja svih gradjana drzave. Hocu reci, argument da nesto deseto ne stima nije i argument zasto se nesto trece ne bi rijesilo.
bože, kako bih ja voljela zakon u kojem će se odrediti mjesta za pušače i nepušače. pa prvi ne bi ugrožavali zdravlje drugih, a drugi bi lijepo mirisali.
ali bi svi imali MOGUĆNOST a samim time i SLOBODU IZBORA.
Jest, nije u redu, slažem se, i treba promijeniti. Neka pušač ide pušaču, a nepušač nepušaču. I tako bi po meni bilo pošteno.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
TATAMATA, slažem se od početka do kraja posta!
Postoje u ovoj državi puno važnije stvari za promijeniti od ovog zakona, počevši od funkcionalne pravne države. Voljela bih da možemo o tome pisati, ali ta tema nema mjesta na ovom forumu.
Pa ja bi svoje djete rado vodila sa sobom na posao da u mojoj firmi postoji vrtić u kojem bi to djete bilo i da ga skočim pogledat pod pauzom i općenito kad stignem.Citiraj:
anima prvotno napisa
Isto tako bi rado da mi je tako nešto bilo omogućeno na faksu.
To me više je..e nego da li ću djete vuć sa sobom u kafić ili ne.
Ali sad ćemo si malo mazat oči s kafićima i pjevati ode zakonodavcu koji se sjeti baviti tako "važnim" stvarima.
Iako zapalim dvije-tri cigarete dnevno na balkonu, a ako sam na kavi ili navečer vani onda i koju više, apsolutno sam za zabranu pušenja svugdje na javnim mjestima.
Meni neće smetati, dapače, neću se smrdljivavraćati doma i neću morati birati u koji kafić ću sjesti na kavicu s mojom mrvicom.
Radim i živim s nepušačima, no ove dvije-tri koje ja zapalim su mi nekakvi poseban guišt, no dim mi inače smeta, ne dozvoljavam pušenje doma, u uredu ili autu, ne pušim prije ručka i tako to...pravi pušač :lol:
Dakle, još jedan glas ZA!
Zoki...ovo nije nacin !Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Kao prvo i osnovno...cim izbije neka afera oni izbace neko drugo sranje kojim zaobilaze ono bitno.
Dalje...ako toliko brinu o zdravlju onda nek stave kutiju cigareta 10 000 kuna, i pusit nece NITKO ali nikom nece branit NISTA.
Inspekcije bi vrlo jednostavno pohavatle švercere i kraj price !
tata mata :D
TATAMATA slažem se u potpunosti. Zorana ima itekako veze jer je taj zakon izvrsno tempiran isto kao i onaj o 0,0 promila ne bi li narod popušio ZERP, inflaciju, referendum za NATO i sva ova silna poskupljenja. Koma svi pričamo o zakonu o zabrani pušenja a zapravo "pušimo" i ne vidimo ono što je zapravo bitno.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
tatamata, pa zar ne bi ugostitelji bili jednako ugrozeni ako je kutija ciareta 10000 kuna?
cak i vise jer pusacima ne bi ostalo ni za tu 10 kn preziranu kavu :lol:
XCitiraj:
yaya prvotno napisa
ali kakvo god vrijeme ili motiv bilo za zabranu pusenja, ja spremna "popusiti"
E jesmo pušači... :lol:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Popušili smo mi svoje odavno
Bar da si u pravu, onda nam ne bi moglo biti gore nego što je...
o možemo mi i dublje
ako može n ,može i n plus jedan, matematička indukcija.....
Slazem se s ovim o tempiranosti zakona i mazanju ociju. Nazalost.
Medjutim, Hrvatska nije jedina zemlja u kojoj se donosi ovakav zakon. Radi se o evropskom i svjetskom trendu kojega valja slijediti ako neces da te vrijeme pregazi. :mrgreen:
Sto se tice ulizivanja EU, bojim se da smo sad jedna mala drzavica koja manje-vise nema izbora.
Zelis li da ti nabrojim zemlje svijeta koje nisu uvele ovaj zakon, a ipak su PUUUNO jace u RH ?Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Zabrana pušenja uvodi se ukoro i u Turskoj i moram reći da me živo zanima kkoa će to proći u zemlji sa preko 25 milijuna pušača. A poznata nam je svima ona: "Puši ko turčin!"
Dobit će 9 mjeseci perioda adaptacije i onda gotovo, nema više pušenja. Mislim da će izbit građanski rat :lol:
Iako sam Za zabranu, ipak se slažem s ovim tempiranjem. Definitvno je točno da se trenutno dešavaju velika previranja na političkoj sceni, hrpa je novih zakona i pravilnika, hrpa je stvari koje nam u biti defintivno poljuljavaju egzistenciju i to se naravno mora nečim prikriti, a najbolje je nečim što će dotaknuti šitoke narodne mase te im tako skrenuti pažnju.
Žalosno, ali tako je.
Tata mata, nemoj mi, molim te, nabrajati. :mrgreen: Hrvatska nije uopce u poziciji da si uzima takve zemlje za primjer. Dok smo bili u zajednici sa preostalih pet republika bivse nam zemlje, mogli smo si uzeti za pravo "siliti se" i ostalo. Sada, kao i ostale bivse clanice, nemamo puno izbora.
Hm, zorana, progovara tvoje žaljenje za nečim prošlim :mrgreen:, ali znaš i sama da izbora uvijek ima.
opaaaa odosmo u političke vode.....
išo medo u dućan
naletio na mamu san
ajde medo van
dućan je zaključan
da se razmemo , nemam niš protiv mame san te ključanja ovog topica
jel se ti bojiš mame san?
računam da ćete se sami vratiti na temu nakon ovog kratkotrajnog skretanja. :joggler:
Ajmo natrag na temu :mrgreen:
Nepusac sam - da ne bi bilo dilema. Da li je ovo pametno ili nije, stvarno neznam. Nekako sumnjam da ce ljudi prestati pusiti samo zato sto ne smiju vise u kaficu zapaliti :/
A sto se mjesta za nepusace tice, pa i sada ima vrlo lijepih mjesta gdje se moze otici s djetetom na sok/kolac/sladoled i ne biti u dimu.
da, slasticarne
:roll:
korijen ove teme je isključivo politički i ne možemo se drugome vratiti nego tome.
Ja sam gotovo sigurna da se u 'glavnoj' splitskoj slastičarni puši... :/
Najbolje da popodne provjerim.
Dijana, evo ovi su za tebe i za mene: x, x.Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
ah, kad bi svi ljudi bilo ovako jednostavni :love:Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
:love:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
misliš da se ja ikog bojim....Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
bojim se sebe ako bi tema skrenula putevima AVNOJA
a šteta bi bilo da ovakva mila ženica dobije ban4life :mrgreen:
Ja sam za zabranu pušenja u zatvorenim prostorima javne uporabe. Ne znam kako će se rješavati pitanje stolova na otvorenom ali mislim da ne treba ići tako daleko, bar dok se kolektivna svijest ne pomakne.
- nabrojala si mjesta na koja moramo ići - u kafiće nemoramo :mrgreen: to je mjesto za razbribriguCitiraj:
Hm...moram priznati da i ovo razumijem, ipak se nadam da će sve krenuti u pozitivnijem pravcu.
A što se tiče konkretno provođenja zakona o nepušenju; u autobusima, na katedrama, sjednicama, na hodnicima fakulteta, na radnim mjestima se više ne puši, dakle ipak je funkcioniralo.
pa neka mi daju slobodu izbora :mrgreen:
Ne moraš provjeravati, puši se sigurno. Toliko da je smanjena vidljivost.Citiraj:
Maruška prvotno napisa
dobro, a gdje da ja idem na razbibrigu?Citiraj:
marival prvotno napisa
u dječju igraonicu, pretpostavljam?
Ivica i MaricaCitiraj:
ivarica prvotno napisa
U Čakovcu je dozvoljeno pušenje u slastičarnama i ja stvarno ne znam tko je lud jesti te kolače i peciva s mirisom i okusom pepeljare. :?Citiraj:
ivarica prvotno napisa
nakraju se ovo premetnulo u pitanje da li je djeci mjesto u kafiću uz zaključak da nije
sad sam se vratila s pauze, bili popit kavu u obližnji kafić, smrdim po dimu..budući da je za neke kafić=kava=cigareta za nas ostale preostaje da si kupimo pivo i sjedenemo pred dućan..bar smo na svježem zraku, a pušači nek uživaju u svom pravu
meni su njihovi kolači grozni.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
i, baš lijepo, od zagrebačke metropole, imam cijelu jednu lokaciju za izaći.
i kad bih dogovarala sastanke po birtijama (kako se to obično radi), da vodim investitore po slastičarnicama...
pa da sklopljeni posao zalijemo limunadom.
Ajme to je prestrasno..Citiraj:
Adrijana prvotno napisa
Sta ne bi bilo cool da postoje (nevezano za zakon) pusacki i ne pusacki kafici? Pa svako ide tamo gdje mu volja. Zar bi bilo toliko neprofitabilno imati nepusacki kafic? :?